N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Dis 2009

Wikend Yg Sibuk !!

Salam Semua...
Slamat pagi Senin..
ada yg kena black Monday ke hari ni..
aku skit kot.. sebab tgk byk nya la job card yg nak kena settle kan kat atas meja aku ni ha..
ish...tak skkkeee tau.. dtg keja tgk meja bersepah2..
hilang semangat dan hilang mood jdnya..
baik2 pagi tadi aku dtg keje ngan semangatnya...
terus rasa cam... isshhh.. nyampah la.. tgk meja bersepah2...
teruk tau diaorg ni.. main campak2 je.. job card tu.. menci..
menci2..menci2 pun.. kena settle kan gak..ahhhaakkkss...

so camne ngan aktiviti korang wikend lepas... seronok tak..
as yg aku ckp.. hari Sabtu lepas ni..
aku sibuk ngan rewang dan juga kenduri umah kakak ipar aku yg kat Felda Redong tu..
memang hari Sabtu tu kan.. aku rewang umah pengantin kat kg dlm keadaan lecak tau..
sebabnya ujan turun ngan lebatnya...
pastu umah pengantin tu.. memang tanah merah kan..
eemm habis kena tanah semua tau...
kesian pengantin diarak masa hujan...
sib tak banjr sebab umah pengantin dekat ngan sungai..
malas aku nak bergambo bagai...
takde mood nak bergambo bila dah dlm keadaan cocer camtu..
blk rewang.. masing2 dah kepenatan..
makanya tak jd nak g umah kakak ipar aku pada mlm tu..
kami plam g pagi Ahad je...
so pagi Ahad tu.. bertolak ler ke Felda Redong Segamat
Kakak ipar aku buat kenduri yasinan dan juga potong cambul cucunya..
makanya sekali lagi kami adik beradik bergotong royong
merewang kat umah kakak ipar kami plak..
meh layan gambo yg sempat la aku snap sekeping dua..
eh.. sekeping dua ke.. berkeping2 rasanya.. ahhhaakksss



eemmm ni la muka budak yg nak kena potong jambul tu..
namanya.. eemmm Tia.. ingat2 lupa la namanya..
ni kira merangkap cucu sedara aku lor..

(ahhhaakkss.. aku adalah nenek muda yo.. sebab aku adik ipar yg paling bongsu.. )
ahhhaakkkss budak botak yg takde rambut..
camne nak potong jambul...

ok... time kena tawaf umah.. sesi marhaban...ya marhaban

eemm k.. time to potong itu jambul
disebabkan takde jambul.. makanya macam2 cara la makcik2 ni buat
ada yg celupkan kaki la.. ada yg usap2 je la..
macam2 cara gitu..

pastu.. pas dah sibuk2 snap2 kat dlm umah..
tgk plak gelagat Mirul ngan sepupu dia..

eemmm tgk tu.. duk kat bawah pokok..
dekat ngan barang2 yg dah tak pakai tu...
tu la sepupu2 Mirul... ni separuh..
klu semua ada .. memang riuh tau...
gambo last bawah tu.. cik abg aku ngan abg dia yg duk sebelah umah kami
dan kakaknya yg tudung hijau tu la.. yg duk kat Pt. Yusof yg sominya meninggal tu..
dan yg tudung Pink tu.. kakak cik abg aku yg kat Moakil
yg dua org tido kat sebelah tu pun adalah abg2 pada cik abg aku.
(berapa byk punya abg daaa..)

eemmm majlis bermula pas Zohor...
tapi biasa la kan.. dtg borak2 dulu..
dekat kul 2.30 baru nak mula...
skkkiitt punya lama ddaaa....
selesai je majlis.. kami pun berkemas...
dlm kul 6.30 ptg gitu gerak g umah kakak ipar aku yg kat Moakil tu plak..
Moakil ngan Redong tu.. tak la jauh sgt.. setakat 1/2jam perjalanan je..
sebab nak menghantar kakak2 ipar blk kesana...
pas maghrib baru gerak blk kerumah masing2...
kami konvoi 6 keta semuanya...
semuanya adik beradik ajoork...
so tu je la story mory wikend kami..
yg biasa2 je...

heh..heh..heh..heh.. muka tuan umah pun nak interframe gak lor..
masa kat dlm keta dlm perjalan ke Redong dan yg bawah tu.. masa nak Moakil..
ahhhaakksss...




http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277






15 ulasan:

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...mmg bz....mana rambut baby tu...nak cukoq jambul cdenggena...huhuhuh

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
salam.. eemm tu la pasal

[-suziey-] berkata...

waa rewang kenduri ..skang ni cuti skool sume org nk buat knduri..
tuan umah tetap vogue in glasses..hehe

honeylanz berkata...

has pun capek..sabtu ada kenduri kendara, ahad ada small party ;)

eezah berkata...

wah! banyak aktiviti ujung mggu..time mcm ni baru dpt jumpa sedara-mara..

takda rambut baby..takdalah cukur jambulnya..hehehe..

Mama-Danish & Sarah berkata...

kalau majlis cukur jambul kat johor meriahkan... kat ganu ni takde la meriah sangat...

belah sini selalunya kaum lelaki yang jalankan tugas potong jambul baby tue....

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ahhaakkss... memang kan.. sibuk rewang sana sini.. keh..keh..keh.. vogue eh..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
yelah.. rasa cam tak cukup rehat je kan

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
heh..heh..heh.. kira majlis usap pala baby je la..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
kat sini.. ikut gak.. klu majlis tu.. khas utk kaum lelaki.. makanya.. lelaki yg potong.. klu majlis tu.. utk kaum perempuan.. makanya kaum perempuan je la yg terbabit..

JIVEBUMZ berkata...

kak pepagi jangan mengamuk k nanti ilang mood kerja tu hihih

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
ahhaakkss.. tak la smpi hilang mood tu.. still under control

i z z a berkata...

Bulatnyer mata Tia..tomey

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
memang segala2nya bulat gitu.. aahhhaakksss

Ena Qalinsya berkata...

aduhaii sian bb tu.. kena celup kaki..pestaim aku tgk majlis cukur jambul celup kaki ahaks...
klessss pakai spek..