N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Dis 2009

Life Style Security ??

Salam Semua..


Tadi ni kan.. aku dpt satu surat dari Maybank
berkenaan ngan Insurans Life Style dari Etiqa
diaorg offer join insuran ni
sebabnya aku adalah salah sorang dari beribu2 org
yg menjadi pelanggan bank harimau ni...
ni surat dari maybank...


ni plak the brocuher menerangkan tentang plan ni..
ada 3 jenis plan
perak = biasa
emas = lebih baik
berlian = terbaik

pembayarannya mengikut plan yg kita nak join..
ada cover utk diri sendiri
ada cover utk diri sendiri + pasangan
ada cover utk diri sendri + anak2
ada cover utk keluarga (diri sendiri + pasangan + anak2 yg dlm tanggungan dari umur 1 - 21 thn)
tgk pembayaran plannya.. cam menarik gak ni...


ni plak kad member sekiranya kita bersetuju utk join...
actually memang sebelum2 ni aku ada gak la join lain2 insuran
tapi tu khas utk diri sendiri je....
ada gak niat nak join insuran yg melibatkan keluarga sekali..
tgkan rate pembayaran insuran ni.. bersesuaian sgt
utk org berpendapatan sederhana
aku bukan kata nak menunjuk2 bab join2 insuran ni..
tu kan hak masing2... lagipun terpulang pada setiap individu kan
(sekarang ni kan.. malang tak berbau.. klu berbau blh standby awal2 kan.. )
bagi aku ngan family insuran ni blh la dikatakan
ala sediakan payung sebelum ujan..
esok lusa kita tak tau apa akan jd pada diri kita kan..
makanya ngan ada nya insuran ni.. blh la safekan family kita
dari segi bebanan kewangan..
betul tak korang...
eemm so nak tanya kat korang..ada tak sesapa yg pernah join insuran ni..
ok ke insuran life style ni..
atau ada sesapa yg tahu bab2 mana yg lebih baik pasal cover insuran utk keluarga
meh kongsi pendapat ngan aku..



17 ulasan:

honeylanz berkata...

xpasti la rina. has ambik insurance dr kompeni singa berdiri ..great eastern..

ninie's corner berkata...

tak berapa nak expart ttg insurans ni..... so, tak leh nak komen pe2... tp ins mmg bagus.....tu jer yg tau...............................

[-suziey-] berkata...

mmg elok beringt..malang xberbau dan kita xsentiasa bernasib baik dan sihat..ade cover insuran backup sket..aku amik ngn takaful je..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
eemm great eastern pun okey gak kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~nienies corner~
eemmm betul tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
sama la ngan aku.. tapi tu tuk persendirian punya.. klu blh nak cover utk family

Mak Su berkata...

maksu tgh fikir2 pasal insuran ni.... tq :)

umminabilah berkata...

akak, laki kita pun dpt insurans tu...tp dia ignore jek...

Gieyana berkata...

betui tue..sediakan payung sebelum hujan..try ler survey prudential Takaful gak..hehehe

aNIe berkata...

Akak cuma ada insuran pruhealth...sebab adik ipar akak yang masukkan..yg lain semua akak tak berminat dah...

CikMin berkata...

salam rina..cikmin pernah dpt offer tu..tp cikmin ignore jek..cikmin dah byk pengalaman insuran dari bank ni..claim time sgt problemo..last2 sume surrender..skg sekeluarga rasa terlindung dgn adanya Prudential..yg terbaru signup tuk faheem..faheem punya special sket..ada 'No claim bonus'..dlm 12bulan takde claim..bulan ke13 Pru kasik bonus..

CuTeMiUt78 berkata...

~maksu~
fikir..fikir.. :P

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
eemmm gitu ya.. tak bagus ke insuran ni..

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
ngan takaful aku dah ada insuran utk sendiri.. ni klu blh nak cari yg family pakage yg ratenya.. besesuaian ngan kemampuan..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak anie~
emmm pruhealth ni pun ok gak kan kak

CuTeMiUt78 berkata...

~cik min~
emmm bagus gak camtu ya..

~gUrL in pUrPle~ berkata...

saya nak tumpang tanya.. amik x life style tu? sypn dapat gak... sgt murah berbanding sy nyer yg personaltu... so xtahu nak decide.. nak tanya pndpt... kalao dah wat.. ada x bnyk bnda tersirat drp tersurat?