N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Dis 2009

Contest : "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori A

Salam Semua..
Okies ni n3 berkenaan ngan contest..
(tgh mengilos nak join contest..saja memeriahkan contest2 yg sedia ada.. menang ke kalah.. tu belakang kira..)
excited ni nak join contest

sempena 2nd Wedding Anniversary tuan penganjur
pada 15th Dec 2009

SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN

SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..

...SYARAT2 SAH PENYERTAAN...
Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor - ok dah jd followers
Masukkan kami lam BLOGLIST kowang - dah add kat cute-miut78link.blogspot.com

Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas
kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni
Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk

"Seindah Butterfly" Giveaway Kategori A

Upload hanya SEKETUL gambar kawen kowang yg sgt sweet......
Pastu cerite kisah menarik petame kali bertemu ngn hasben/wife kowang ker atau tatkala cinta stat berputik ker, ok! (mane yg lbh menarik)
Makesure insan lam gambar adalah hasben/wife anda, ok!!
Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor
dan di entry anda nnt bgtau 3 shawl yg kowang minat.
Mane tau powan eila terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang
Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni.
Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..

Tarikh luput : 06 / 12 / 2009

Hadiah disponsor oleh :
EILA

http://khayra-beauty-shoppe.blogspot.com/

&

Ole-ole dari Abu Dhabi
Kurma kah?? GOOD LUCK!!

hah.. tu dia segala pesanan dari penaja
dan utk contest ni.. gambo yg ku pertaruhkan
*
*

taraaa.. gambo kawin aku tiga thn lepas..
gambo yg paling menarik kurasakan..
ala2 aksi paling ngades kan..

okies.. ni nak citer skit pasal pertermuan kami dan percintaan kami..
Pertemuan kami masa aku mula2 masuk keja kat co yg sekarang aku keja ni..
Cik abg aku ni.. adalah org yg pertama tegur aku..
maklum la kan.. aku ni org baru.. so ala2 shy2 cat gitu..ahakkss..
masa tu kan.. tgk cik abg aku ni pun aku tak berani tau..sebabnya
ala2 cam garang mukanya gitu..walaupun camtu... cik abg aku ni hover peramah orgnya tau..
setiap hari dia cuba ala2 cam nak ngorat gitu.. eewwahhh..
aku plak.. ala2 layan2 gitu je la...takde la kata layan terus..
sekadar hanya takmo la kan.. nanti org kata sombong plak..
satu hari tu.. aku duk nunggu bas nak blk umah sewa aku la kan..
(masa tu baru2 keja makanya tak berkemampuan nak guna keta tau.. )
dan masa tu plak.. hari dah mendung.. nak hujan tau
pastu tgh duk tunggu tu.. satu keta dah berenti kat dpn aku ni..
suspen la gak kan.. skali tgk pemandunya cik abg aku ni ha..
nak tumpang kan aku blk... siap buka kan pintu bagai..
siap cakap naik la.. dah nak hujan ni.. tunggu bas sure lambat punya
(biasa la kan ayat nak ngorat awek.. ahakss..)
waallllaaa wweeeiii rasa cam malu2 gitu.. dah la org ramai kan..
nak tak nak.. makanya tumpang gak la,.. malus la kan.. karang org kata pe plak..
masa tu muka aku dah rasa merah2 gitu + takut gak kan..
karang buatnya la dia buat apa2 kan..
(masa tu duk fikir yg -ve je tau..yelah masa tu.. tgk cik abg aku ni cam nak makan org.. takut seeeiiiii)
tapi alhamdulilah.. aku selamat smpi kerumah..
ahhaakksss... hilang segala perasaan -ve u itu..
sejak dari tu.. cik abg aku ni hover rajin.. menjemput aku pergi dan balik keja bersama..
dan sejak dari itu.. kami jadi sahabat baik.. segala masalah kami kongsi bersama..
tapi bukan la kata kami ni bercinta.. cuma akrab je..
(sebabnya masa tu.. masing2 ada kekasih hati masing2..yg mana cam aku ni kekasih jauh dimata.. dan memang2 tgh bermasalah ngan Xbf aku tu.. )
kami saling minta pendapat utk menyelesaikan setiap masalah bersama..
selalunya aku la yg dlm dilema.. sebabnya Xbf aku tu.. memang cam ala2 playboy gitu..
dan akhirnya aku ambil keputusan putus ngan Xbf aku tu..dan aku kiranya bersendiri la kan..
masa tu cik abg aku ni pun aku tau.. ramai gak awek2 dia..
so as a ferempuan kan..dan as a kawan baik dia kan..
aku duk ckp la kat dia.. tak baik tau..
kecewa kan hati ferempuan ni.. aku as kawan baik dia.. tak nak la kan..
dia menyakiti hati ferempuan..
sebabnya aku tau.. camne rasa bila hati dah dikecewakan oleh lelaki..
mula2 memang la kan... lelaki kan ego.. eksen.. takmau dgr kata kan..
sampai la satu hari cik abg aku ni jatuh sakit tau..
bengkak satu badan...
doc suspek dia kena sakit buah pinggang..
tapi bukan hanya filter kat buah pinggang tu..
ada rosak skit tu yg menyebabkan badan dia bengkak2..
dan masa dia sakit tu..
tak sorang pun kawan2 dia dan juga awek2 dia dtg jenguk masa kat spital.
kesian sgt keadaannya masa tu..
aku la yg selalu dtg jenguk.. ate kawan kan..tak salah aku dtg jenguk..
sampai la.. dia dah sihat .. dan keluar dari spital..
masa tu la aku terima berita yg mengejutkan tau..
dia nak betul2 serius ngan aku.. bukan as a kawan..
tapi more dari kawan.. (kira ala2 cam kawan tapi mesra gitu..ahhaakkss..)
masa tu kan.. rasa cam mimpi tau.. cam tak caya je..
dlm pada duk caya tak caya tu..
kami still berkawan cam biasa gak..
cuma utk aku terima dia dlm hidup aku..
aku kena kan syarat.. minta dia benar2 berubah
dan hanya menyayangi aku sorang je tau..
padahal kan masa tu... aku just cakap main2 je tau..
sekali kan.. tak sangka tau dia betul2 berubah..
untuk menyakinkan aku...dia berjanji hanya aku sorang je dihatinya didalam hidupnya
kerana dia telah menjumpai apa yg selama ini dicari..
(ahaakksss... dia kata.. selama ni dia mencari calon2 isteri yg betul2 ada sifat2 yg dia kehendaki.. dan ciri2 tu ada pada aku...masa tu aku fikir ntah ya atau tak.. aku ala2 cam sukar nak percaya kan.. dan hingga kini yg bebenornya.. aku tak tau pun apakah ciri2 wanita idaman dia..biasa la kan.. lelaki ni penuh ngan rahsia )
makanya..aku jua terima dia seadanya setelah aku berdoa dan minta petunjuk dari Allah.. seandainya dia la pilihan ku..
dan bermula la episod percintaan kami..
walaupun camtu.. kami still nampak cam kawan2 biasa2 tau..
takde sorang pun diantara kawan2 kami yg ketahui
kami dlm percintaan..
dlm jangka masa 3 bulan percintaan kami..
cik abg aku terus hantar family dia utk meminang aku..
hah..masa tu sekali lagi aku cam tak caya tau...
dan juga aku dah blh agak hubungan kami ni sudah pastinya dpt halangan dari pihak keluarga aku..
sebabnya.. keluarga aku masih lagi cam pemikiran org dulu..
enggang mesti ngan enggang..
pipit mesti ngan pipit..
emmm kiranya aku ni enggang sebabnya aku ni berpelajaran tinggi dan berjawatan tinggi
cik abg aku tu.. pipit.. sebabnya cik abg aku hanya la org kg yg berkeja kuli
sekali lagi aku minta petunjuk ngan Allah S.W.T dengan melakukan solat Istikarah..
yelah.. ni kan adalah penentuan kehidupan ku..
dan jodoh kami memang kuat..
cam aku cakap tadi.. aku terima dia seadanya aku tak kisah tu semua..
dan akhirnya pihak keluarga ku..
berlembut hati utk terima cik abg aku sebagai menantu..
dan kami pun disatukan dgn penuh restu dari dua belah pihak...
(kami bertunang tak lama gak.. dlm 3 bulan je.. pastu terus naik pelamin..)
dan alhamdulilah.. kami bahagia hingga la sekarang..
semoga hubungan perkahwinan kami kekal bahagia hingga keakhir hayat.. insyallah.

so tu la kisah percintaan kami.. emmm tak berapa nak menarik sgt..
tapi penuh ngan segala dugaan..
tu pun aku just story mory ringkasan je..
klu citer detail karang..mau tak muat page kan..

Seperti syarat yg diminta oleh pihak penganjur
hasil dari review dari blog sponsor iaitu
puan Eila
makanya ni 3 helai shawl yg aku minat.

eemmm harus la Blues clues kan..ate penggemar Biru tegar...
kot la kan.. aku menang.. agak dpt tak shawl yg aku minat ni..
memandangkan aku takde lagi shawl2 camni..
nampak cantik gak klu aku memakainya...(harus vangga gitu kan)
cik abg aku pun kata cantik je klu pakai shawl2 ni..
emmm tukar pesen skit kan..
harus la mengikut pesen semasa kan..

okies harap pihak penganjur berpuas hati ngan segala persembahan utk contest ni..

p/s: actually kan ada kesinambungan contest ni tau.. nanti kan n3 contest utk Kategori B

p/s: n3 contest yg melekat smpi la dateline k..


http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579






30 ulasan:

mummy_ayu berkata...

dah start dah entry contest yer..good luck!!

♥ QaseH ♥ berkata...

wa kak dasyat gak story cintun akk ni ek,,hehehehe..kak kiter ader tag akk taw,,,mesti akk x read g ni kan...huhuhuhuhu

mama suri berkata...

mirul..
tragis cinta cintu mak ko ni..
hehhee
apapun gud luck yek...

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
ha'ah.. bakal ada lagi satu n3 berkenaan contest ni

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
lor ya ke.. eemmm nanti akak tgk k

CuTeMiUt78 berkata...

~mama suri~
ha'ah.. memang agak tragis skit..

[-suziey-] berkata...

fuiyooo romantik tu..hehe..
hmm msti ko xlena titon kan bila taudia nk serius..cewah..dh ade gaya isteri mithali tu melawat cik abe kt spital..hee..
erkk dia ade problem filter buah pinggang ke? mcm hubby aku je..

good luck rina..hr ni blogspot baik..ijinkan aku buka komen box..ekeke:p

mamamiera berkata...

seronok bace kisah akk nye cintan..
ade gak kisah bollywoodnye ye..
nnti tggu zai punye kisah bolywood plak okeh..
*suke tng0k pic akk kawin. sgt sweet!
n good luck..

@>--ummi zahra--<@ berkata...

wah..romantis gitu..
seronok nyer bile dapat merasa saat camtu..
kite plak yang lelebih..hihihi..
sebab my hubby tak romantik langsung lah..huhuhuhu..

ezzati berkata...

x kawen lagi..uhukss

CIK NANA berkata...

kak rina.. walaupon just kenal via blog.. tp Na comfortable ngan akak! :) love ya!! and the love story is soooooooooooooo sweet... nak join tp hubby malu2... ahahha, dia tanak org tahu kisah chenta kami.. :) ehehehehe... good luck akak!! moga berjaya....

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ahhhaakss.. harus tak tido mlm tau.. duk fikir.. betul ke tak..betul ke tak... ha'ah dia ada masalah skit tapi ok dah..
syukur alhamdulilah...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
keh.keh..keh.. bollywood lagi tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~ummi zahra~
aahhhaakkss....

CuTeMiUt78 berkata...

~ezzati~
kawin cepat2 ya

CuTeMiUt78 berkata...

~cik nana~
oh mekacih ya dik.. eemmm hubby akak pun ni klu blh takmo akak join.. citer tu pun kena tapis2 gak la

Dee berkata...

good luck lg skali rina..rajin sungguh ko masuk contest..x mcm aku..pemalas nk mampus..hahaha..

eezah berkata...

syhdu je baca cite mu ni.kalau dah jodoh tak ke mana kan..gud luck!

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
saja dee... suka suki menjoin..

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
ha'ah.. memang betul la tu

Mak Su berkata...

all the best!

maksu segan nak masuk contest.... ;D

miemiey berkata...

auuuuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!romantiknya....jelous uuuuuuu

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
actually nya kita ni pun just saja suka2 je...

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
aahhhaakksss....

Izza berkata...

kisah cinta nya..adushh..best gak
gudluck ya kak

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
heh..heh..heh.. insyllah

umi_e berkata...

semoga berjaya!

:: butterfly :: berkata...

gudlak yer ;)

CuTeMiUt78 berkata...

~umi_e~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~butterfly~
thanks ya