N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Dis 2009

Kasut !!! Oh Kasut !!!!

Salam Semua..


Emmm kali ni nak story mory pasal kasut aku..
tetiba citer pasal kasut plak kan..aahhaaksss..
actually ni la perkara yg aku nak story mory pagi tadi..
yg tetiba jd blank tu...
citernya cenggini... kasut keja ku adalah jenis kasut yg bertutup ya dari jenama RORINE
eemmm awat ayat aku cam nak buat karangan darjah 6 ni..
aaahhaaakksss.. layan kan je la ya korang..
kasut tu actually adalah kasut masa hantaran aku kawin 3 thn yg lepas..
so sayang tau... selama 3 thn dia berkhidmat ngan tuannya ni..
tetiba masa keluar lunch ngan cik abg aku semalam... tapaknya tanggal dah..
makanya kasut ku telah menjadi cacat sebelah..
dah la memang keadaan nya agak uzur skit.. maklum la 3 thn beb aku pakai..
memang lanyak buat keja la.. ahaaaksss...
aku ni memang jenis klu pakai satu barang tu..
selagi tak lunyai.. selagi tu aku gunakan atau pakai..
ni dah terikut2 pesen cik abg aku la ni..
aahaaakksss.. tetiba cik abg aku plak..
so semalam ptg sebelum aku blk keja..
aku dah bodek ngan cik abg aku nak beli kasut keja baru..
diatas alasan2 yg munasabah...sib baik la diluluskan..
maklum la hujung bulan ni.. mokcik dah habis duit dah..
so dia pun beri aku duit utk beli kasut baru..
emmm tapi bajet bawah RM 30...
ayyyooo... ada ke kasut dlm rega gitu..
kasut aku yg dulu tu pun dekat RM 70 dah
aku duk ok je la kan.. janji dia beri...
tak kisah la kasut apa pun..
janji kasut bertutup tu...
dan blh utk aku buat g keja...
so dlm perjalanan blk tu.. aku pun singgah la ke Pt. Raja..
sebabnya aku nak ambil barang yg anak sedara aku kat LATINA
(selain dari RORINE aku juga adalah ejen LATINA / NARITA ya .. ahhhaakks ejen gitu)
so masa kat stokis LATINA tu.. aku duk usha2 la kot2 ada kasut yg sesuai ngan kaki ku ini..
sebabnya aku ni klu beli kasut katalog2 ni payah skit nak cari size yg sesuai..
aku mencari.. mencari.. mencari dan akhirnya, pencarian ku berjaya..
eeeewwaaahhhhhh....

taraaa.. ni la dia kasut keja ku yg baru...
simple tapi menarik la bagi aku..
dan hari ni aku telah merasmikan memakai kasut baru..
Aku jenis tak skee tgk kasut tu ada patern2 ntah2 apa ntah..
lagipun utk keja je kan.. tak sesuai la klu nak beli yg patern2 tu..
tak mahal pun rega dia RM 25.90 after diskaun as a member aku dpt rega RM 17
ok la kan.. sekurang2nya aku tak lari dari bajet dari yg diperuntukkan..
so pas ni.. akan ku lanyak lagi kasut ku ini hingga lunyai baru beli baru..
tuk pengetahuan korang.. aku ni jarang beli kasut bertutup2 ni..
kasut bertutup ni khas utk ke tmpt keja je..
aku lebih skeee kasut tumit yg open2 gitu..
berapa inci tak de halnya.. janji sesuai ngan kaki comel ku..

p/s: tapi kan korang aku ada berkenan ngan satu lagi design kasut bertutup kat situ..
eemmm tgk la.. jd beli ke tak..









24 ulasan:

Nurhayati berkata...

wah wah wah kasut baru ;)

[-suziey-] berkata...

uish aku xsuka pakai kasut pump camni..last aku pakai masa sekolah..huhu

Mak Su berkata...

maksu suka kasut style platform sekarang, tapi rasa gayat ler puloks

ZIANA ♥ FARREL berkata...

ade gak kasut camni..tp cuma pakai time interview SPA..heheheh...suke wedges..love it!!

Tihara berkata...

lawa ape kasut cute ni..cute je..kite teringin nk bli kasut croc..ade org jual dlm fb..betul2 ori ke heks? kite pun jarang bli kasut mahai2..kite bli lebih kurang 19.90..tu pun jenama verns..

atty's berkata...

cantek je..berbaloi..gak na beli..hah..kurang dr harga bajet.

honeylanz berkata...

dah geget belum sblm pakai? hehehe. kang nnt kasut tu geget kaki rina :)

Ena Qalinsya berkata...

fuyyooo 3thn ko pakai kasut, lama giler..eh! opis ko mmg kena pakai kasut camni ke? cam bos2 plak asenye hehehe

Nana berkata...

wah murah je ek.kita pun xsuke pakai kasut ttp kaki cepat peluh.xsuke pakai stokin lak tu eheh

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
heh..heh.heh.. a'ah memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
emmm cam aku nak tak nak kena pakai gak.. co law

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
eemmmm ada gak kasut camtu.. tapi tak kena ngan piawan co ni plak

CuTeMiUt78 berkata...

~ziana~
eemmm memang pun senang klu nak g interview kan.. tapi tu la, dah co law.. kena la ikut kan

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
eemmmmm tak pasti la betul2 ori ke tak..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
emmm tu la pasal..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
aahhaaksss.. dah selesai digeget dah..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
a'ah.. 3 thn ala tu pun pakai g keja je.. tu yg blh thn tu...
aahhaaaakss.. cam bos2 gitu.. takpe la perasan cam bos plak

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
eemmm mula2 memang cam tak skee.. tapi lama2 ok je..

eezah berkata...

kasut baru ni makin bersemangat nak keje..hehehe

eRiNsZ berkata...

kasut baru... kasut baru..
thanks give dr mirul family dah sampai...


malu plak erin asyik menerima jer..
insyallah akan memberi pula nanti..

hehehe
jenguk kebaya cute (bkan untuk mirul)
and tolong promote kat kengkawan eak
http://ehemsz.blogspot.com/2009/12/sale-kebaya-cute-untuk-kanak-kanak.html

U-jin berkata...

oklar tu kasut ti simple but nice utk pi kerja...

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
aaaahhaakksss.. keja tetap cam biasa gak..

CuTeMiUt78 berkata...

~erinsz~
dah smpi ya.. harap skee la ngan hadiah yg tak seberapa tu...
eemmm nak memberi plak ya.. aahaakkss blh ke..

insyallah nanti kita tolong promote kan k

CuTeMiUt78 berkata...

~u-jin~
yup betul tu..