N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Dis 2009

Lawak Pagi Jumaat !!

Salam Semua...
Salam Maal Hijrah.. selamat thn baru 1431 H
eemmmm ada yg keja hari ni...
pastinya ramai yg bercoti2 kan...
best gitu... straight 3 hari coti...
like cik abg aku lor... dia coti hari ni..
perabihkan coti tahunan dia...
aku gak yg keja... ccchheeeehhh...
hari ni g keja aku jd mem beso gak...
aahhaakkss... sgt skeee klu cik abg aku tak keja..
pergi dan blk keja dihantar dan dijemput...
takyah penat2 kaki nak pijak clutch keta...
ahhhhaakksss...
okies la korang.. dipagi yg sejuk beku ni..
(heh..heh..heh.. sejuk beku sebabnya kat sini gerimis mengundang ya.. bukan salji tau..)
meh kita menghangatkan suasana hari ni ngan satu citer lawak
yg aku terima dari email...
KISAH DUDA & JANDA

Di sebuah perkampungan ada seorang duda yang sudah berumur tinggal seorg dirumah nya...
anak2nye sume bekerja di bandar...
Berdekatan rumah nya itu ada seorang janda yang juga agak berumur dan juga tinggal seorg...
Sudah bertahun lama nya mereka berjiran dan sering juga berhubung kala kesunyian... .
Suatu hari...di petang yang redup... si duda duduk di bawah pokok rambai..
merenung ke arah rumah si janda... Si janda perasan dan datang menegur si duda...
"Pak Uda oii..ape yang di menungkan nye tu... "... Si duda menunduk seketika..lalu menjawab
"..Ada perkara aku nk bgtu ko ni Mak Jan.."... Berkerut dahi si janda...
kerana kelihatan serius pulak si duda tu...
"ape nyer ..serius je bunyi nyer.." ...
Si duda merenung si janda... lalu dengan kekuatan yang ade die berkata...
"Aku ni kepingin nk berbinikan ko... ko sudi tk?.."....
Si janda tersenyum..dan diam seketika ..lalu si janda menjawab
"Erm... sudi... "... Setelah berborak seketika...
si janda dan duda pun pulang kerumah masing2 kerana hari sudah menjelang senja...
Pada malam itu...si duda gelisah... dia tidak ingat jawapan yand diberikan si janda petang tadi..
adakah dia sudi atau tak... yelah dah tue... memori pendek sket...
Setelah berfikir sejenak... si duda tidak jugak mendapat jawapan...
lalu terpksalah die bertanya sekali lagi kepada si janda...
Si duda mendail no telepon si janda..nk dtg umah tk molek plk dah malam2 cmni...
"Helo... mak jan..pak uda di sini... aku ingin bertnya... almaklum dah tua mudah lupa....
ptg tdi aku bertnya pada ko sudikah ko berkahwin dengan aku..apakah yang ko jawab.."...
Mendengar suara si duda..si janda pun berkata
"Aku jawab aku sudi..ikhlas dari hati... selamat!! Nasib baik ko telepon aku ..Pak Uda.... "...
si duda pelik dengan kata2 si janda lalu bertnya...
"Kenapa...?? "... Dan si janda menjawab.."Aku pun lupe spe yang ajak aku kawin ptg tadi" lalala ............lalalalalal.....

ahhhaaakksss.... blh plak gitu kan.. ate dah sama2 tua.. sama2 lupa la kan...




12 ulasan:

miemiey berkata...

alahai..lawak tul cite ni...dah tua sampai begini teruk lupa kan..tapi bab kahwin tak lupa pon org tua ni...hahaha....jgn kita lupa sape somi ite tua2 nnti...

Gieyana berkata...

ko kerja ka? salam Maal Hijrah yer..aku cuti!hiks!

Tihara berkata...

ntah2 ni kesah benar kot..

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
ha'ah tu la pasal.. aahhaakkss

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
a'ah.. aku keja.. oh.. best la ya.. slamat bercoti2.. dan salam maal hijrah

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
emmm agak kot..

eezah berkata...

kelakar lah citer..selamat bekerja.salam maal hijrah..

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
heh..heh..heh.. lawak kan

i z z a berkata...

molek la tuh dua2 pelupa..lawak sngguh

alia berkata...

klu dah begitu kisahnya ...mmg sesuai la sangat...he..he..

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
emm tu la

CuTeMiUt78 berkata...

~alia~
heh..heh..heh..