N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Dis 2009

Apakah Transformasi Mirul ???

Salam Semua..


Ahhhhaaaaa.. ni nak story mory pasal transformasi yg berlaku pada Mirul..
korang nak tau apa yg jd...
mlm minggu tu.. pas dia main ngan bajak dia..
(n3 sebelum ni.. )
dia nak ikut abg ipar aku g kedai gunting rambut..
abg ipar aku tu nak g gunting rambut anak dia..
seboleh2 la Mirul ni nak ikut...
ayah dia kasi ikut tapi bersyarat..
suruh Mirul gunting rambut gak...
baru blh ikut...
(Mirul ni klu bab gunting rambut memang payah skitt.. nak kena pandai pujuk baru dia nak gunting tau.. )
disebabkan nak ikut gak.. so dia pun nak la gunting rambut kan..
aku pun tak kisah la.. lagi bagus klu dia nak potong..
so pergi la dia ngan abg ipar aku tu...
balik je dari kedai gunting rambut.. dia turun keta je..
masuk umah.. aku terkejut badak tau..
(badak pun tak tekejut cam aku.. )
cam tak caya tau.. tgk rambut dia.. dah cam bukan anak aku plak rasanya..
korang nak tau.. apa dah jd...
pala Mirul habis botak tau...
dah macam shoalin soccer tu hah...
dlm pada terperanjat tu.. nak tergelak pun ada aku tgk muka Mirul..
cik abg aku pun sama..
cam tak caya tgk muka anak dia berubah habis..
abg ipar aku ckp.. cina yg gunting kan rambut Mirul tu.. salah dgr..
abg ipar aku minta potong guna tapak satu..
(ni kes potong rambut guna mesin tu ha..)
tapi cina tu dgr bagi potong habis smpi tahap satu..
aahhhakkkkss.... makanya anak aku bertambah2 bulat tau..
meh tgk.. gambo Mirul..

see ni la budak botak Mirul..
pas mandi blk dari gunting rambut...
ni dari pandangan depan..
tgk.. makin bulat kan muka dia..


ni pandangan sisi...
nipis habis dah... tu..
yg Mirul plakk.. blh rileks je aku tgk..
agak ringan kot pala dia..
memang pun sebelum ni tak pernah kita org potongkan rambut dia smpi camtu..
bila dah camni.. nak buat camne kan..
terima je la.. sib baik rambut dia jenis yg cepat tumbuh..
klu tak.. mau jd Mirul the botak boy...
eemmm tu la kejadian yg tak di sangka berlaku...
transformasi Mirul menjadi shaolin ( ala cam citer budak2 kungfu cina tu.. )
bertambah2 bulat tau budak Mirul ngan pala botak tu.. ahhhaakksss...





32 ulasan:

honeylanz berkata...

hair style baru..ni mintak wat no 3 ke ni...ac suka! ringan pale katanye

Mak Su berkata...

ahaks.... wajah baru :), lebih ceria :)

pssst, maksu baru terima pakej. terima kasih banyak ya cutemiut, moga awak sefamily sentiasa murah rezeki dan ceria-ceria selalu :)

maslinamansor berkata...

leps nie mesti mirul senang nk p kedai rambut... sbb dia nampak releks jer... :)

chugie berkata...

heheh wajah baru mirul ni buat mirul nampak makin cutemiut lah kak.. tp mirul ni memang x lekang senyum die ek

ezzati berkata...

hehe..makin comel lak..xpela..pasni lambat sket nk potong rmbut lak.. :)

neezareef berkata...

aku teringat citer cina tp x igt watak ape...sama dah cam pala mirul ha

i z z a berkata...

muehehe..wlaupon wajahmu nmpk makin bolat tp kamoo tetap encem mcm dulu mirul..
ringan sket kpala tu kn..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

keh keh kehh! xD
motak dah dak mirul nih....
sabor je lah!

Tp kejap je tumbuh xpe lah kan...jap je jd motak cin nyer..huhuhu!

[-suziey-] berkata...

hahaaha..comelnye botak..aQeel pn baru nk digonjengkan rmbutnya hr ni:p

p/s: thnaks rina for the pressie:)

Ena Qalinsya berkata...

masyaAllah bolatnye..
dia rajin berjalan ke atau keje nak berdukung je cute?
tak berat ke

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
emm style baru.. ahhhakkss.. tak la.. cuma tukang gunting tu.. tersalah dgr..

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
oh.. dah dpt ya.. harap skee la ngan pemberian yg tak seberapa tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
ahhhaakkss.. tak tau la..

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~ezzati~
heh..heh..heh.. biar lambat kan senang

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
hah tu la.. aku pun duk teringat kat satu watak citer cina tu.. tapi lupa

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
hah..hah..hah.. bertambah2 bolat kan

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
ha'ah.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
aahhaakkss. aqeel bakal ikut jejak mirul ya.. kena gonjeng..
sama2.. harap skee la ya

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
aahhaakss.. dukung tak larat dah aku weeei... dia bukan setakat jalan.. siap berlari2 lagi tau

Mrs. Adz berkata...

ala kesian mirul..tapi memang nampak semangat lagi si mirul ni..tak pe kan mirul..yanag penting cute tu tetap ade..

ninie's corner berkata...

alahai.....comey nyer dia...
geram tgk......

atty's berkata...

budak2 senang rambut cengitu..

nza berkata...

ayo..yo...knape jd ini macam ma.....hi.hi.hi...jimat upah gunting 3 bln ma....

@>--ummi zahra--<@ berkata...

ha'ah lah..memang macam shaolin soccer..tapi tetap tomei..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs adz~
ahhaakksss..

CuTeMiUt78 berkata...

~ninie's~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
ringan pala kan

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
heh..heh..heh.. jimat..jimat

CuTeMiUt78 berkata...

~ummi zahra~
heh..heh..kan..

zh-ena berkata...

wah menarik tertarik cik ena tgk mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
hik..hik..hik..