N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

21 Dis 2009

Citer Sabtu Kami !!

Salam Semua..


Pagi Senin... aahhaakkss..
senin ni.. mood biasa2 ajork..
cuma pagi2 tadi agak kebizian melanda...
al - maklum la... Sabtu kan aku tak keja..
makanya.. dtg2 tadi.. desk aku bersepah2 la ngan segala report la... job card la..
so kena la kemas2 dulu... supaya mood keja tu tak hilang kan.. ;)
(biasa la kan.. keja cam aku ni kuli.. so diaorg ni sesuka hati je main campak2 semuanya kat atas meja... menci..)
so camne ngan aktiviti wikend korang...
aku??? eemmm nak kata pack ngan aktiviti tu tak berapa sgt la..
cuma yg menarik nya kami blk ke JB minggu lepas ni..
hah.. tu memang best la..
ate kami ni blk ke JB sekali je dlm sebulan...
ate...jenguk kedua org tua kan...selagi masih ada ni..
aahhhaakkss.... hilang gak la rindu2 an..
Mirul lagi la skeee... sebabnya klu blk JB ramai yg duk melayan dia.,..
minta apa je... semua dpt.. atuk ngan opah dia beri je apa yg dia nak..
klu ngan mak ayah dia.. jgn harap la kan..
aahhhaakkss...


So kami blk hari Sabtu dlm kul 11 pagi baru gerak dari rumah..
atenya.. Mirul klu tau time ayah ibu dia coti.. makanya.. lambat la dia celik mata kan..
sempat gak la aku kemas2 umah.. basuh segala baju2 kain2..
baru gerak... ikut highway je maaa..
satu jam 1/2 dah smpi dah umah parent ku..
walaupun camtu.. masa hari Sabtu tu.. masa dlm perjalanan tu.. hujan lebat la plak kan..
so kena la bawa slow motion gitu..
dah la aku yg drive... cik abg aku sedap je membuta kat sebelah..
(klu ikut highway.. memang aku yg drive.. cik abg aku cepat ngantuk klu drive kat highway ni..)
sama je la ngan anak dia... tido je kejanya sepanjang jalan...
eemmm sampai umah mak aku.. betul2 tgh time nak makan tghari tau...
so sampai je terus makan dulu la kan.. ahhaakkss..
(bagusnya punya anak menantu kan.. dtg tinggal makan je..)
pas tu duk lepak2 jap.. mak aku ajak plak temankan dia ke rumah kenduri kawan dia..
majlis sambut menantu...eemmm apa lagi.. jalan la kan..
cik abg aku tinggal.. aku g ngan mak aku dan of course la ngan dak Mirul tu..
tak maunya dia tinggal ngan ayah dia.. klu opah dia kata nak ajak jalan..


ni kat umah org kawin.. aku tak mkn..
ate sampai umah mak aku.. kan kami dah mkan..
kenyang masih lagi terasa....
Mirul ngan opah je makan...
pastu.. blk dari jemputan...
kami ke...

ahhhaakkss.. Giant Plentong..
sebabnya opah Mirul dah janji nak belikan menan kat dia...
sskkeee la dia kan..
(aahhaakkss.. umah mak aku kan..berdekatan ngan semua pasarraya2 ni tau.. dekat ngan Giant, Tecso, Care4, Jaya Jusco perjalanan tak smpi 10 minit pun... pilih je la nak g mana pun.. )
so pas dah puas ronda2 kat Giant...blk aarr... penat wwweeeii..
layan karenah dak Mirul ni...
klu ikut kan dia.. satu Giant tu dia nak tau.. aahhaakkss..
melampau la kan.. satu Giant tu..
eemm tau menan apa yg dah dirembat dek Mirul..
ni ha...
see 3 menan skali gus dia pau opah dia tau...
ada small keta2 askar ni... completed dalam satu pack
ada pistol yg bunyi2 siap keluar lampu2 tu..
ada keta tunda a.k.a bajak kata Mirul
sampai umah.. habis tanggal semuanya dah...
ganas sungguh anak aku ni tau..
see budak Mirul puas hati duk ngadap menan dia..
dlm pada tu.. opah Mirul ada gak belikan baju kat dia..


emmm see 2 helai T-shirt ngan baju tido...
sebabnya baju Mirul byk dah macam sarung nangka...
ibu dia tumpang skee la kan.. memang niat nak belikan baju2 dia..
dah opah belikan.. syukur alhamdulilah.. ;)
aahhhaakkss...

eemmm k la korang.. nanti aku sambung lagi ngan pertemuan blogger plak ya...
sapa?? nanti kan..



16 ulasan:

mummy_ayu berkata...

bestnya jenjalan..ayu lepak kat umah je ngan bebudak. nasib ada gak penghibur hati...minggu nie baru ingat nak jenjalan, tu pun without Daddy...he he he!

[-suziey-] berkata...

waaa syiok abis ler mirul..dimanjakan gitu..ekek:p dpt menan bagai..

seb bek ko xnantok drive kt hiway kalu x sape nk drive yek..ekekek:p

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...hai mirul anti tumpang main sekaki leh...ekekekek

maslinamansor berkata...

mirul.... aunty mas nk 1 menan, leh x.... banyak tue....

miemiey berkata...

bestnya mirul kesayangan ramai..dapt adiah tu baru dari opah dah gamak selonggok adiah nya....tu belum mak pak saudara atuk segalanya lagi....jb mana kg akak....dulu sy duk tmn u skudai...jauh ke

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
hik..hik.. mirul klu blk Jb.. memang berjalan je kejanya.. ibu ngan ayah dia je duk relax kat umah..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh.. memang klu blk umah atuk opah.. dia la paling skeee sebabnya di layan lebih2 gitu..
eemmm klu aku ngantuk.. dua2 takyah drive.. parking kat R&R tido je ahhhakkss

CuTeMiUt78 berkata...

~alimas~
heh..heh..heh.. jom join

CuTeMiUt78 berkata...

~maslinamansor~
aahhaakkss... blh..blh.. ;)

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
mirul gitu la.. time blk Jb.. semua tumpuan kat dia... emmmm family akak kat Johor Jaya.. area2 Jusco Tebrau ; Giant plentong ; Care4 ; Tesco..
tmn U eemmm kira 1/2 jam je la kan

aNIe berkata...

Cutemiut...balik kampung sambil bershopping ye...hehehe...tentu seronok Mirul dpt macam2 menan yang dibelikan opah dia...

Mama-Danish & Sarah berkata...

alahai mirul, bestnyaaaa....

macam2 dapat ya....ngan menan lagi, baju sampai 3 pasang plak tue....

bertuah betul mirul nie...

CuTeMiUt78 berkata...

~kak anie~
tak la kata bershopping2.. saja je ikutkan opah mirul tu ha.. beriya2 sgt.. nak belikan mirul baju..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
aahhaakkss.. cucu sorang kan.. gitu la kaedahnya

ct rahani berkata...

bestnya mirul dpt byk menan eh.. patut la suke blk umah opah ek.. hehehe..

i z z a berkata...

byk nyer menan mirul.nk 1 bleh??hehe