N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Dis 2009

Gelagat Mirul

Salam Semua...


Selasa yg biasa2 aje...
pagi tadi masa kat umah lagi.. hujan tau..
so agak kemalasan la bila time2 hujan ni...
sambung tido memang best.. sebabnya sejuk kan...
tapi disebabkan kena keja gak.. gigih la bangkit tido...
aaahhaaksss....
lagipun hari ni cik abg aku coti...
makanya skeee je la budak mirul tu... klu ayah dia coti..
sebabnya blh la dia jenjalan ngan ayah dia
ronda2 kg... naik moto...tak pun g ngeteh kan...
jelesss ni... ibu kena keja sebab dah takde coti..
so pagi tadi g keja aku jadi mem beso...
aaahhhaakkksss....
tapi kan korang ujan hanya separuh jalan je tau...
dah setengah jalan.. aku tgk jalan tak basah pun..
maknanya.. ni hujan tak sekata la ni..
hanya kat kawasan umah aku je yg ujan...
tmpt lain... terang benderang tau...
hik..hik..hik..hik...

okies la korang ni nak story mory pasal Mirul ngan mainan bajak dia..
eemmm Mirul ni memang hover kreatif k..
kadang kan.. apa yg dia buat tu.. kita sendiri pun tak terfikir akan blh jd camtu...
cuba korang tgk gambo2 ni..

eemmmm korang tau.. dia buat bajak tu..

bajak yg beso tu.. dia sangkut kan kat bajak yg tecit skitt tu..
even aku sendiri kata tak blh nak sangkut sebabnya.. takde tmpt nak disangkut..
korang tgk kat mana yg dia sangkutkan
bajak yg tecit tu.. dia buka penyangkuk belakang tu.. dan dia sangkut kan kat yg beso tu..
aku pun tak terfikir blh nak sangkut kan camtu tau..
katanya.. rosak tau maaa...
aku tanya la apa yg rosak..
dia cakap.. kat bajak ni (yg tecit tu ) takde tayar...
(korang tgk yg aku bulatkan merah tu... )
tu la yg bajak beso kena angkat bajak tecit tu...
aahhaakksss.... aku pun tak perasan kan bebenornya...
ya tak ya gak kan... jd dia berimaginasi...
bajak tecit tu.. kena hantar g bengkel by bajak yg beso...
Mirul..mirul.. ada2 je tau dia ni...
p/s: actually ni kan kejadian ni adalah pada mlm minggu tu.. sebelum berlakunya satu transformasi pada dak mirul..nak tau apa transformasi tu.. nanti next n3 k...
p/s: lama dah nak beritahu ni.. tapi asyik terlupa ajork... utk pengetahuan korang dan yg duk bertanya.. napa aku senyap dan sunyi dari FB, utk makluman korang.. FB kat office aku ni dah di goblock kan.. okey.. makanya aktiviti FB telah diberentikan.. tidak blh lagi ber FB..sib baik blog ok.. klu di goblock kan gak.. memang hampeh sesangat...
aku masih dpt menerima email2 dari FB.. tapi nak buat camne kan.. dah tk blh nak buka..
makanya aku hanya mampu memandang je la email2 tu..







22 ulasan:

Nurhayati berkata...

bijak betul mirul ni tau.. geniussss!!!

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam....cerdik mirulll...nanti besaq nak keja pa yer...jurutera mesin kot....moga2 la yer...

** atie + farid + aisyah ** berkata...

alolololo...budak tomey ni bijak sungguh... ade jek idea die ye.....

honeylanz berkata...

pandai dia adjust kasi blh..

i z z a berkata...

mirul ni kn ade2 aje dia nih..kretip sngguh..

umminabilah berkata...

wahh creative btul mirul ni...hehe...oo akak dh x active lh FB ye...ijan pun x active sgt...akak ijan click en nuff akak

Dee berkata...

bijaklah miru..ni mesti org opis ko kan suka nau main game kt FB..sbb tulah kena block..hehehe..aku agak2 jelah..jgn marah ye..

Mama-Danish & Sarah berkata...

panjang akal dia..hehehe...

[-suziey-] berkata...

hahhah dasat imaginasi dia..ade je idea nk sangkut sbb xde tayar tu yek..ekekk:p

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
harap2 biar genius smpi kebeso

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
insyallah..

CuTeMiUt78 berkata...

~atie+farid~
emmm tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
ha'ah.. seboleh2 dia nak buat camtu

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
eemmm tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
ha'ah.. akak dah tak blh nak bergiat aktif di FB dah... ahhhaakkss..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
agak la kot.. aku pun tak berapa pandai main game kat FB tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish& sarah~
eemmm tu la

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ha'ah tu la pasal.. aku sendri pun tak terfikir nak buat camtu

nza berkata...

budk skrg dh makn cerdik n kreatif...

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
ha'ah.. betul tu kak

zh-ena berkata...

pemikiran bdk2 nie mmg advance skit dr kita kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
eemmm betul tu