N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Dis 2009

Napa Semalam Sunyi

Salam Semua..


Kembali bersiaran...ahaaakkkss..
Khamis yg biasa2 je...
semalam seharian tak blh nak hapdet citer
sebabnya semalam bzios...
cuma sempat membalas komen2 yg masuk je...
hari ni nak story mory apa yg berlaku semalam...
(eemmm ala sekadar story mory biasa2 je pun.. aaahhhaakkss..)
So pagi semalam aku keluar umah seawal 7.30 pagi..
biasanya lagi 10 minit kul 8 baru keluar umah..
hantar Mirul ke umah pengasuh.. baru gerak ke tmpt keja..
tapi tidak semalam... aku just hantar beg Mirul je kerumah pengasuh nya..
Mirul dihantar oleh ayahnya...
aku kena keluar awal sebabnya nak bawa kakak ipar aku yg dari Moakil tu ke hospitan BP
dia kena ambil darah + rutin checking..
(kakak ipar aku ni.. ada masalah skit ngan peranakan dia.. tu yg kena buat checking..)
sampai dekat spital lebih kurang kul 8.15 pagi..
tu pun nak cari parking.. perrgghhh punya la susah..
pack semua parking.. selepas 3 kali round kat tmpt parking tu..
sib baik ada keta yg nak keluar..
syukur dpt gak tmpt parking..
(agak la kan.. pagi2 spital memang ramai org sakit kot.. )
sementara aku cari parking tu..
kakak ipar aku dah pun selesai checking dan dah ambil darah pun.
Keputusan minggu depan plak..
Kiranya cepat gak la.. tak smpi pun 1 jam kat situ.. kitaorg dah keluar dari spital..
terus hantar kakak ipar aku ngan somi dia ke bus stand...
baru ku tahu.. pagi2 jalan kat bandar BP betul2 lengang giler..
siap blh baring2 lagi kat jalan raya tu..
(aku ni jarang menjejakkan kaki ke bandar di waktu pagi2 ya.. )
tak macam klu waktu tengahari.. sibuk bebenor..
sampai kat bus stand tgk bas utk ke segamat belum smpi..
makanya duk la tunggu jap...
ni la kakak ipar aku yg kat Moakil tu.. ngan somi dia..
(gambo blur2 la plak.. )
dlm 1/2 jam gak duk tunggu.. baru bas muncul..

hah.. bas yg tgh2 tu la bas yg kakak ipar aku naik..
Bas Mayang Sari.. Batu Pahat - YongPeng..
kakak ipar aku hanya turun kat Yong Peng sebabnya.. anak dia nak ambil..
selesai la tugas yg pertama....

so dlm kul 10 pagi baru la aku smpi office
smpi office je.. memang tak menang tgn aku tau..
tgk byk report2 yg nak kena proceed..
cchheettt... diaorg ni saja tau.. time aku duk melangu.. tak plak nak beri melambak2..
time aku lambat masuk ni la.. sibuk lambakkan byk2 kat atas meja..
dah la tu.. semua nak urgent.. memang hammpeeehh je aku rasa..
(ooppss.. keja biar ikhlas kan.. )

**********************************

Ok tutup bab keja tu..
blk keja semalam.. aku duk singgah la pasar malam kat Taman Bandar Universiti
dah dekat2 ngan area umah aku kan..
makanya menyinggah la kejap..


eemmm pemandangan gerai2 yg ada kat situ..
niat kononya nak mencari makanan yg blh dimakan sementara nak masak kan..
rambang mata sseeiii bila tgk..
eh nak beli laksa la.. eh nak beli ayam percik la.. eh nak beli kentang goreng la..
betul la kan.. org ckp.. klu membeli belah tu.. jgn biarkan beli dlm keadaan perut lapar..
makanya klu blh semua nak di belikan..
blk bukan makan pun semua yg di beli tu..
tapi cam aku beli byk2 makanan pun..sure habis la..
sebabnya.. kat umah ramai mulut yg kebulur..
(anak2 sedara kat umah tu.. memang tunggu aku or mak dia blk keja baru mkn.. sebab kami masak pas blk keja kan.. )
ahhhaakkss jahat aku kan.. kata mulut org kebulur
tapi memang tak takut membazir la...
so tu je la story mory pasal semalam...




http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277


12 ulasan:

e_ja berkata...

mmg hari yg bz semlm..huhu..

Nurhayati berkata...

laksa!! ayam percik!! aduhai terliur dah.. kalau gi pasar malam, mesti nak beli macam2x.. macam tak pernah makan 20 hari hahaha

[-suziey-] berkata...

aah mmg sunyi je smlm kureng udpdate dr ko..hehe.
amboih mmg bz gilos nih..giler dasat..nape bp lengang..adkh sbb cuti skool..sume org kuar dr BP..hahhh;P

neezareef berkata...

paso mlm tu je aku lom penah jejak..dengo kt situ soto sedap..tp x tau la which stall kan..

g spital mmg la penuh parking..dgn renovate bagai yg x siap2 tuh...rsa leh begesel je kete klu parking..sempitttt

umminabilah berkata...

salam..kak mmg bzi btul yek...kita pun busy smpai x smpt nk tgk blog smalam...hehe

atty's berkata...

itu lah kalo g pasar malam semua nak beli ..termasuk bila tgk tudung

CuTeMiUt78 berkata...

~e_ja~
yup.. memang hover bz semalam

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
aahhaakkss... betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
wwoohooo.. ada yg rindu kat aku ya.. ahhakkss.. ntah la.. agak kot

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
eemmm ada satu stall yg jual soto memang sedap.. tapi aku lupa belah mana.. ha'ah memang pun.. ntah bila nak siap renovate tu.. memang sempit

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
aahhaakkss... betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
semalam duk jengah2 gak.. kot la ada yg berkenan kan.. tapi nanado