N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

23 Dis 2009

Layan Mirul Mengaji

Salam Semua...

Emmmm agak kebzian skit...
baru sehari tak dtg... dah penuh bakul keja kat desk aku ni..
aahhhaakkss bakul gitu.. a.k.a tray in la...
eemmmm okies ni nak story mory pasal dak Mirul..
masa kami blk Jb minggu lepas tu...
ayah aku buat solat maghrib berjemaah..
(sebelum2 ni.. masing2 solat sendri2.. ate sorang ada.. sorang takde.. ni memandangkan dah duk berkumpul ramai2 kan..buat sekali lor )
pas solat Maghrib tu.. adik2 aku kena check semula mengaji ngan ayah aku..
eemmm biasa la budak2 ni.. klu tak buat camtu.. mau lupa semuanya..
aahhhaakkss.... so masa diaorg tgh ngaji tu..
dak Mirul pun sama sibuk nak ngaji sama...
meh tgk camne aksi dia...

eemmm tgk la.. macam2 cara tau dia buat
org selak helaian quran tu.. dia pun sibuk selak helaian sebelah muqadam dia..pastu.. org baca.. dia pun ikut sama baca..tapi ntah apa yg dia baca.. hanya yg aku dgr.. alif.. ba.. ta... sa.. selebihnya.. ambil hujung2 je.. takpe... nanti beso skit.. ngaji pandai2 tau Mirul..

emmm bila dah boring.. dia buat la bantal alas muqadam tu cam kipas la..
baring2 la.. tgk aaar.. smpi muqadam tu.. jatuh dibuatnya,..
cepat2 mak aku ambil g simpan..
terkebil2 mata dia tgk mak aku ambil muqadam tu..
aahhaakkss.. tomey plak masa tu.. sayangnya.. aku tak sempat nak ambil gambo..
aku ngan cik abg aku hanya jd pemerhati aje...
(actually kan korang.. ayah aku saja je nak check pembacaan adik2 aku ni.. sebab diaorg ni dulu ngaji time masa sekolah2.. sure dah lupa harqat semua tu kan.. so bila ada kelapangan camni la.. ayah aku ajak diaorg ngaji sama2..)
eemmm tu la kisah Mirul mengaji...





22 ulasan:

atty's berkata...

kan main lagi mirul join org mengaji ..nanti sikit2..mirul lak leh mengaji ..

Mama_Aqish berkata...

cute betul si mirul tu...mcm2 aksi ada...patut la blog ni nama nyer CUTE MIUT....sebab mirul memang CIUT

Nana berkata...

alhamdulilah..sajuk perut ibu mengandung hik..hik..
bagos mirul!

mummy_ayu berkata...

amboi seksi anak bujang u ngaji...comei sungguh!!

nza berkata...

wah, bagus xtvt tu....

[-suziey-] berkata...

alhamdulillah..sejuk perut ko rina..xpela xpandai sgt tp permulaan yg baik..lama2 pandaila dia menyebut

i z z a berkata...

bagus mirul blaja mengaji..
yg x tahan nyer seksis betol..hehe

Mak Su berkata...

bagus Mirul... :)

nanti bila dah pandai kenal huruf, baca betul2 ek, jadi qari berjaya

atie berkata...

Dah pandai mengaji ke mirul tu rina......bagusnya

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
eemmm insyallah.. kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
oooppss..baru perasan ya

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
syukur alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
aaahhaakkss... malu gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmm betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
emmmm syukur alhamdulilah.. eemmm tu la kan insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
aahhhaakkss..

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
insyallah ..mudah2an..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atie~
belum lagi.. ikut2 je tu

eezah berkata...

bagus2 mirul belajar mengaji ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
syukur alhamdulilah..

zh-ena berkata...

nnti mirul belajar mengaji plak kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
insyallah. la ni memang tgh cuba ajar dia