N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Jul 2009

Salam Pagi Jumaat..

Salam Semua..
Slamat pagi Jumaat, ooppppsss Jumaat datang lagi ya.. :D
Actually kan korang, semalam aku bercoti2.... emengercy. Sebab pengasuh Mirul dilanda demam.. jd aku kena la coti kan, klu tak sapa yg nak jaga Mirul yg over lasak sekarang ni.. :D.
Pastu kan napa ntah semalam seharian tenet ala2 mengong.. hampeh je aku rasa. Nak on9 dari rumah.. berjam2 lamanya aku duk tunggu.. peerrgghhhh.. adakah kerana pengebumian MJ tu, ramai yg search tenet kot, smpi mengong tenet tu... hik..hik..hik.. (tu yg aku dgr kat radio la..)
Disebabkan tenet yg mengong tu, makanya semalam disamping layan si Mirul tu... sambil aku main game.. heh..heh..heh.. hilang tensen tau.. duk main game ni.. Mirul pun sama gak, duk sama main game ngan aku.. seronok..seronok.. :D
Pastu ptg semalam, penat duk lepak2 kat umah.. aku bawa la Mirul g main buai kat taman.. Mirul memang skkee tau klu g taman permainan ni, sekarang ni dia dah pandai duk hayun buai tu.. tak kasi kita nak tolak kan.. dia nak duk hayun sendri.. macam la kaki tu smpi nak oooii.. hik..hik..hik.. lawak je..
Pastu masa dia main buai tu, ada la sorang akak tu tegur tanya umur dia berapa.. bila aku beritahu umur Mirul baru 2thn 3 bulan.. dia terperanjat.. dia ingat Mirul dah 4 thn gitu.. heh..heh..heh.. uishh nampak beso sgt ke anak aku ni.. smpi akak tu kata Mirul 4 thn, akak tu kata lagi.. petah je Mirul bercakap, tak pelat langsung.. tak mcam budak umur 2 thn pun. (Wah rasa cam bangga la plak kan muncuk dlm hati aku ni.. hik..hik..hik.. sapa yg tak bangga bila org puji anak kita kan.. )
Mirul bab bercakap ni memang cam org beso dah.. memang kami tak ajar dia bercakap pelat. Sesuatu perkataan tu, kami akan ajar perkataan yg betul. Alhamdulilah gak la, Mirul ni jenis cepat tangkap dan daya ingatan dia amat la tinggi.
Sesuatu perkara yg berlaku atau apa yg dia lihat, akan dia ingat lagi walaupun perkara tu dah lama berlalu.. cam cthnya kan..kat KFC hari tu, setiap kali lalu situ.. confirm dia akan sebut jumpa amia.. (damia anak Masviona n prebetsabu.. ) sebab kami pernah jumpa Masviona n Prebetsabu kat situ dulu masa diaorg dtg BP..
Klu dia berbual2 lagi la.. dia akan cerita sungguh2 tau.. walaupun kekadang kan ayat2 dia tu tak berapa nak faham.. tapi still ok la kan. Seronok klu dgr dia berbual2 gitu.. Makin bertambah2 bijak dia.. :D
Apappun, alhamdulilah la ngan perkembangan Mirul sekarang ni.. aku bersyukur sesangat. :D


20 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

pelik ngan perangai certain parents yang suka bercakap ngan anak2 denga gaya dan bahasa yang pelat... last2 anak2 dorang plak confius mana satu bahasa yg betul.

masviona berkata...

betul tuh mirul mmg agak petak bercakap....suka dgr dia ckp mcm org dah besar

wah kak saya terharu nih mirul ingat lagi pasal tuh.....huhuhu...damia agaknya kalu jupe lagi dia ingt kot.Ritu saya saja tunjuk gambar mirul kat dia huhuhu...soh dia ingt...hiksss

Mamamanja berkata...

sama cam qina la...
dia cepat petah bercakap,
bila bercakap cam org tua
pandai jerk menggunakan ayat2 tertentu.

rasanya lebih baik kita bercakap terus jerk ngan anak2 dr pelat2 nih.
bila cakap pelat2 seolah2 dok ngajar dorang plak cakap pelat

kuIna LadyInRed berkata...

nanti 4 thn leh jd blogger...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Wow Mirul dah pandai berceloteh nih... Kuat lak tu daya ingatan dia!!

mamamiera berkata...

ye kee.. pandainye mirul ni..
mirul minum susu ape ae..? stakat ni miera p0n cpt gak tangkap ayat.. skrg dah bleh sebut no. 1 smpi 10.. tp kan bet0l ke mirul bes0 cam budak 4 tahun.. kal0 bet0ilah kan.. eee mmg g0ram acik zai n0k c0bit2 nih.. bleh x mama mirul?

neezareef berkata...

bgs la x ajo anak ckp pelat..melainkan dia yg payah nk sbt btl2 tu lain lah

shiemz berkata...

Mirul cepat2 sihat yek... nanti kurus dah x comey dah.. heheh

ct rahani berkata...

mirul mmg cerdik.. dengo dia ckp cam budak beso dah ha.. ermm.. x sabo gak nk tngu aidil leh cakap cam mirul.. huhuhu..

moMmY miMiL berkata...

hahaha..
budak2 skrg mmg bijak sgt..
x macam kite dolu2..(kite dolu2 kekurangan vitamin agaknye..)
eheks!

p/s : weols rs tenet mmg tahap bengong2 la skrg nih..berukband weols sib baek x jadik habuan dinding..huhu...

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sara~
ha'ah kan.. kesian kat anak2..

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
heh..heh..heh.. ha'ah mirul still ingat klu lalu KFC tu.. sure dia akan sebut adik.. amia.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
budak2 sekarang ni cepat tangkap kan apa yg kita selalu sebut... tu yg petah je bercakap.. ha'ah setuju sesangat.. better direct je cakap.. klu ckp pelat.. confirm dia akan ikut.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kuina lady in red~
keh..keh..keh..4 thn yo..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaqaypo~
hik..hik..hik.. gitu la dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
mirul minum susu lactogen3 heh..heh..heh.. ntah la.. nak kata dia besar cam budak 4thn.. tak berapa kot.. hik..hik..hik.. nak cobit?? cobit la..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~shiemz~
eemmmm mirul alhamdulilah sihat.. yg tak sihat.. pengasuh dia tu.. demam.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
hik..hik..hik.. klu aidil sok dah blh ckp cam mirul.. penat tau nak melayan setiap soklan dia.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
hik..hik..hik.. kurang vitamin apa ya.. eemmm tu la.. 2,3 hari lepas.. memang tenet agak kebengongan.. :D