N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Jul 2009

Majlis Bertandang !!

Salam Semua..

Emmmm hari ni 16 hb Julai klu 3 thn lepas, tarikh ni adalah hari bertandang ke rumah cik abg aku.. dan pada masa waktu n3 ni di publishkan adalah masa kami diarak ke rumah pengantin. Kami berarak dari rumah sewa aku.. (sebelum kawin, memang aku duk menyewa sendiri di sekitar bp ni gak.. so senang la kan sanak saudara belah aku nak berkumpul bagai.. tak yah nak duk tumpang bertandang kat umah org lain.. )

Masa tu.. panas yg amat.. dan para jemputan pun memang ramai gilos.. smpi nak mkn pun diaorg kena tunggu turn gitu.. pergghh sangat tu.. memang kenangan la

so jom layan kan gambo2 masa kat umah cik abg aku.


all in yellow.. ala2 cam raja & pemaisuri.. kih..kih..kih..
jom close up skit..
wallaa.. gambo cam ala2 kat tmn.. heh..heh.. yang ya nya hanya la kat laman umah sajork.. posing pun ala2 dah penat gitu.



gambo ni posing kat atas pelamin.. perghhh aku tak berapa berkenan ngan baju tu..tapi dah kakak ipar yg pilihkan.. kena la pakai gak.. :D


atas pelamin lagi tu.. mak andam ni sekali ngan pakej pelamin dan tmpt mkn damai tu.. dan klu korang nak tau kan.. mak andam ni adalah mak andam turun temurun, dari kakak ipar aku semua masa diaorg kawin pakai mak andam ni... makanya aku ni adalah penutup utk khidmat mak andam ni.. ate cik abg aku kan yg bongsu.. mana ada adik lagi yg nak kawin kan.. :D

hah masa ni berpeluh2 tau duk nunggu org duk bersilat pengantin bagai.. ish.. dah la duk tgh panas.. ngan baju yg ala2 cam songket tu.. mau cair make up tau.. heh..heh..heh.. yg berdiri pakai baju pink tu la mak andam nya.. :D




hah.. ni plak adalah gambo kakak2 ipar + biras2 aku ngan anak2 sedara.. yg pakai tudung merah menyala tu la kakak ipar yg duk serumah ngan aku tu.. aku ada 9 kakak ipar tau... 4 adik beradik perempuan cik abg aku.. 5 adalah merangkap biras aku.. :D (berbelit2 plak aku explain kan ya.. bantai la labu.. ) baju adalah sekayu gitu.. tema harus la sama.. bila duk ramai2 tu.. all in yellow kan.. makanya tenggelam la pengantin..


dan yg ni plak adalah abg2 ipar aku dan anak2 sedara gak.. baju lelaki telah di sponsor oleh anak sedara okey.. all in white gitu.. hik..hik..hik..


okies.. tu je la... actually byk lagi gambo2nya.. tapi aku di tahap kemalasan nak menguploadkan gambo2 tu semua.. karang ada plak yg duk termuntah tgk gambo kawin aku tu.. hik..hik..hik..


Selama 3 thun menempuh alam perkahwinan ni, memang banyak suka dan duka yg aku hadapi.. bagi aku tahap ni adalah tahap dimana kami suami isteri saling kenal mengenali hati budi masing2.. maklum la.. zaman percintaan tak sama indah ngan zaman perkahwinan ni. Tu aku akui sendiri.. sebab aku dah mengalaminya.. masih terlalu jauh perjalanan kami.. Makanya semoga kami kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. dan sama2 mengharungi segala onak dan duri hingga ke penghujung nyawa.. Insyallah.. :D


32 ulasan:

reen berkata...

fuyoo!!!KUNING....jd budak DIGI ni...
eh..eh...jp!!!la...samalh kita...blah cik abng daku pn kuning....kbtulan ek!!

Zetty84 berkata...

Erm...mcm happy jer kan tingat dulu2...kunig di raja gitew... ;p

~~ciklinn~~ berkata...

wah meriah sgt2 dgn kaler kuning tau....aku pun doakan kebahagiaan kornag kekal hingga akhir hayat..aminn

mumy berkata...

mmg panas bile pakai songket tgh2 panas..tp muke tetap maintan senyum je

atty's berkata...

memang diraja sungguh..kuning hah..ehhehhee ..

Mamamanja berkata...

entry mengimbau kenangan erk?

De' Sal berkata...

Sonot gak sesekali mengimbau kenangan lalu,masih terbayang2 lagi kan....

UnGu VioLet berkata...

so sweet.. :)

JIVEBUMZ berkata...

nie n3 mwngimbas kenangan lalu ker kak?? amboi comey nya kaler kunin di raja tuuu

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
hik..hik..hik.. ala2 digi gitu.. blh..

CuTeMiUt78 berkata...

~zetty84~
ha'ah.. memang pun.. khik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
meriah gitu kan.. insyallah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy~
eemmm tu bukan songket.. ala2 cam songket je

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
heh..heh..heh.. raja apa.. raja kapoorr... hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
hik..hik..hik..lebih kurang gitu la :D

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
hik..hik..hik.. lebih kurang gitu la kak.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~unguviolet~
hik..hik..hik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
reretan dari n3 my 3rd anniversary tu..

neezareef berkata...

wuuu fenin mata aku nengok kuning..kelam lak tu..adeh...

Dee berkata...

gambar masa bertandang dee..langsung x tjuk kat org..malu..buruk..pakai baju oren terang giler..hahaha..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
takpe kelam.. karang klu terang sgt.. lagi ko fening.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
ni pun ala2 cam dah di edit.. hik..hik..hik.. kaler terang ni cam tak sesuaai la plak kan.. :D

J@J@ / Bini The Rock berkata...

woyooohhh kuning gitu ...

Dah nama pon Raja Sehari kan??? Baru la nmpk raja bersemayam...betol tak??

Apepon..semoga bahagia hendaknye hga ke akhir hayat!

sweetfiza berkata...

warna diraja gitew...
ye la raja sehari kannn...

ct rahani berkata...

wah cam pengantin di raja gitu.. cantik la.. hehehe..

[-suziey-] berkata...

waaaaaa raja sehari..harus kuninnn..ekekek:D posing sakan no..ouh best la bila ingt balik time sanding:D

CuTeMiUt78 berkata...

~jaja bini the rock~
wakakakaka raja bersemayam erk..
mekacih ya.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~sweetfiza~
heh..heh..heh.. pilihan kakak ipar gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
pengantin diraja pun tak pakai warna kuning tu tau.. hik..hik..hik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh.. iyo la tu.. ha'ah terkenang2 tau..

Yan berkata...

kak...
yan dulu sebole2 tak nak pakai baju songket.. takut gitula.. kepanasan.. hehehe...

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
eemmm baju tu bukan songket.. tapi ala2 cam songket