N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Jul 2009

Perkembangan Mirul terkini

Salam Semua..
Alhamdulilah.. semalam pas diurut, demam Mirul kurang gak la..
Walau pun tak sepenuhnya... tapi kira ok la.
Bila tgk dia dah mula nak main..
Aktif seperti selalu.. walau pun kekadang suhu panas badannya kejap ok kejap tak..
tapi tak la smpi dia lepak takmo main bagai..
Syukur alhamdulilah sesangat..
Petang ni blk keja, akan aku bawa gak dia ke klinik.
Yelah kita usaha gak kan.. mana yg terbaik utk dia..
Terima kasih sesangat pada korang2 yg mendoakan kesihatan Mirul..
Hari ni genap usia Mirul 2 thn 3 bulan

Lilypie - Personal pictureLilypie

perkembangan diri dia.. amat memberangsangkan..
Seperti mana yg korang tgk vidoe2 Mirul kan..
Mulutnya mengalahkan cam mak nenek.
sekarang ni Mirul dah pandai
  • Bercerita apa yg berlaku
  • Makan ngan baik.. tak sepah2 sgt.. more masuk mulut gak
  • Pandai berceloteh macam mak nenek
  • Pandai buat memek muka yg funny
  • Pandai main sendiri
  • Pandai nak buat susu sendiri
  • Pandai nak baca doa2 yg pendek mcm doa makan ke.. doa nak tido ke
  • Pandai dah baca A, B, C tu.. walaupun kekadang bertabur
  • Pandai mengira.. tapi start 7,6,9,10
  • Banyak tanya.. pe tu ma.. pe tu ayah.. buat pe tu.. g mana..
  • Skkeeee conteng2 pantang pegang pensil ke.. pen ke.. habis semua dia nak conteng
  • Pandai minta mkn sendiri klu dia lapar.. nnti dia akan ckp.. ma nak cik ngan cap (nasi ngan kicap adalah lauk kegemaran dia)
  • Cakap ngan jelas.. kalah budak yg umur 3 thn..
  • Pandai makan ubat.. walaupun tak demam nak makan ubat gak
  • Dah pandai kayuh beskal sepupu dia.. habis satu rumah duk round
  • Imaginasi yg tinggi gak.. klu tgk satu benda tu.. mesti nak buat eksperimen.

Banyak lagi bebenornya.. tu sebahagian yg aku ingat utk masa ni. Aku sebagai ibunya rasa bersyukur gak la tgk perkembangan dia tu.. dan rasa cam bangga gak la.. bila mana setiap org yg jumpa dia mesti akan cakap.. uish cakap dia cam budak dah 3,4 thn gitu.. ibu mana yg tak bangga ngan anak kan..

Harapan kami semoga Mirul menjadi anak soleh ; bijak pandai ; taat pada org tua dan membanggakan keluarga satu hari nnti.. Insyallah..

p/s: sapa yg tak nak anak jd baik kan.. semua ibu bapa nak kan yg terbaik utk anaknya.. betul tak korang.. setuju???



29 ulasan:

delour berkata...

moga mirul cepat sembuh...bguslh mirul xtakut mkn ubt...=)

atty's berkata...

alhamudillah mirul bertambah baik ..dan sht..nak berubah bulan tu..

ct rahani berkata...

yup betul kak.. sumer ibu bapa nk yg terbaik utk anak2nya..

Alhamdulillah mirul dah semakin baik.. ;p

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

wow... pesat perkembangan si mirul nih... TAHNIAH!!!

p/s: DEMAM mmg merisaukan... rajin2 makan ubat yer Mirul...

Dee berkata...

dh bg minum air jampi..jampi dgn ayat2 suci Al-Quranlah...or air badak..ok gak tu..

JIVEBUMZ berkata...

moga adik mirul cepat2 sembuh yer... nanti bleh main2 kan..hiii

Nurhayati berkata...

Mirul ni dah besar leh jadi arkitek tau.. sbb daya imaginasi dia mmg tinggi.. kecik2 lagi dah tunjuk skill.. bagus la.. good boy Mirul!!

mummy_ayu berkata...

wah..dah cihat yer. bagusla..kita mesti risau kalu anak sakit, selalu bagi mandi dia, kasi suhu badan tu turun.tapi kalu dia dah mula nak main, dah ok la tu...jom baca cita sedih kat blog ayu. pasal anak gak.sedih sangat!

reen berkata...

alhmdulillah...mirul smakin mnunjukkn pkmbangn yg sihat...btuah akak...
go!!go!!mirul...moga jd anak yg bijak ye...

[-suziey-] berkata...

alhamdulillah..dh ok sket..emm bw je la g klinik..besela..kita msti nk ank kita jadi yg terbaik kan..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Mirul demam sbb nak membesar / tambah akal tu....

bagus bagus baguuuusss!!!

clap ur hand Mirul!

CuTeMiUt78 berkata...

~ delour~
alhamdulilah mirul jenis yg senang nak mkn ubat.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
agak kot.. kita pun yg benornya baru perasan tadi.. tu yg duk fikir gak.. mungkin demam nak beralih bulan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ ct rahani~
ha'ah kan.. alhamdulilah dik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaqaypo~
emmm alhamdulilah..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
semalam masa g bawa dia berurut tu..org tu ada gak beri dia air skit.. utk pulihkan semangat katanya

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
insyallah.. semoga termakbuk doa mu tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
alhamdulilah.. sihat dia.. eemmm dah baca dah.. sedih sgt kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
alhamdulilah reen...

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
actually dah g klinik la tu.. tapi demamnya on off gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
hik..hik..hik.. klu ada gembira tepuk tgn.. clap..clap..clap.. :D

Ahliahnizam berkata...

Betul, saya setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ;)

Yan berkata...

Lor Mirul demam yer... shian dia... makan ubat tau....

kedaigambarkami berkata...

mirul get well soon dear!

CuTeMiUt78 berkata...

~ahliahnizam~
yup... betul...betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
alhamdulilah.. sihat dah dia.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kedaigambar kami~
alhamdulilah.. sihat dah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kedaigambar kami~
alhamdulilah.. sihat dah.. :D