N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Jul 2009

Majlis Khatam Al-Quran & Persandingan

Salam Semua..

Okies sambung lagi.. mlm pas majlis nikah tu, selalunya org lain akan buat majlis malam berinai kan.. tak pun tukar2 baju ambil gambo.. posing2 gitu.

Tapi majlis perkahwinan kami dah memang cadang nak buat very the simple, so tak de la majlis malam berinai tu, tapi kami tukarkan kepada majlis Khatam Al-Quran. Jadi esok masa hari persandingan takde la kelam kabut dibuatnya..
Masa majlis Khatam Al-Quran ni, klu ikut kan perancangan sebenar, aku sebagai pengantin perempuan akan baca Al-Quran tu dan diiringi oleh sepupu2 aku seramai 4 org.. sekali kan korang last minit plan berubah, ptg tu aku diberitahu hanya aku sorang je yg akan baca kesemua surah2 Al-Quran tu smpi habis (maksud surah2 yg berkaitan klu kita nak khatam al-quran tu.. )
eemmmm byk gak tu kan.. Ustazah yg mengiringi kami tu pun duk sibuk tanya.. ok tak klu aku bawa sorang2.. eemmm aku okies je la kan. Setakat baca je la.. heh..heh..heh.. makanya mlm tu khatam la aku sorang2 sambil diiringi ustazah tu.. tamat sudah story mory mlm Khatam al-quran tu.. (gambo aku lupa nak uploadkan.. tersangat la sorry yo..)

********************************
okies.. ni aku terus sambung story mory majlis persandingan pada Sabtu 8 July 2006
Pagi2 lagi biasa la, umah pengantin pompuan harus la sibuk gitu.. aku yg pengantin ni pun sibuk pastikan semuanya mesti ok. Maklum la kita nak kan majlis kita yg terbaik kan.. betul tak korang.. aku rasa korang yg dah berpengalaman tu.. setuju ngan pendapat aku kan.. :D.

Cam majlis aku ni, aku nak kan yg very the simple tapi menarik emmm tu la tema kami. So bab pelamin, ayah n mak aku yg decorate kan.. takkan ada pelamin yg camtu tau. Walaupun kecit tomey je.. tapi very the simple. Bila kenangkan.. pasal pelamin ni kan, ada story mory tau. Seminggu lagi aku nak kahwin, ayah aku dah bersusah payah buat cornish (eemmm betul kot ejaannya.. ah, janji ada bunyi sama.. :D ) utk tapak pelamin tu.. sekali kan anak2 buah dia duk la lompat2 atas tu.. skali kan korang.. runtuh skit cornish tu.. hampa sunguh ayah aku tau.. sib baik blh diperbetulkan, klu tak mau haru masa majlis aku nnti..

hah ni la pelamin tomey aku.. (kusi pengantin telah diangkat, waktu ni dah lepas habis majlis..) gubahan ; hiasan dan juga bunga telur tu semuanya hasil sentuhan tangan mak aku.. yg memang very kreatif dan juga klu korang nak tau, mak aku memang ambil tempahan utk buat2 gubahan ni semua. Bunga telur aku tu, mak aku buat khas utk anak kesayangan dia ni.. berbentuk rama2 tu.. tapi tak berapa nak nampak.. smpi sekarang aku masih simpan bunga telur tu.. tau. Kenangan tu.. :D

okies ni hantaran dari pihak cik abg aku.. eemmm so sweet je kan.. aku siap hantar g sulam tuala tu.. dari pihak aku pun aku buat camtu.. tema clr harus la blues clues n gold gitu.. :D

okies ni aku bersama ngan barang2 hantaran dari pihak lelaki.. see telekung tu, sepupu cik abg aku siap buat bentuk kereta tau.. klu korang nak tau.. keta tu adalah replika kepada keta aku sekarang ni..(takan la keta yg besar gabak tu.. nak letak kat dulang kan..)
bersebelahan keta tu ada siap kunci bagai.. serta siap plat no gitu.. so unik.. :D

okies ni gambo cicin tunang n cicin kawin aku.. jari jemari aku ni kecik tomey, jd cik abg aku kata tak sesuai klu pakai yg cicin yg beso gabak tu.. makanya dia belikan cicin berlian yg so tomey gak.. (jari aku amat payah nak cari size yg sesuai.. harus ditempah gitu.. hik..hik..hik. :D ) gelang yg beso gabak tu adalah milik mak andam yo..
okies jom layanan aksi2 posing2 pengantin plak..

hik..hik..hik.. aksi ngades pengantin pompuan..

dan ni plak aksi bagai sang pewira...keh..keh..keh..

okies.. pasni layan kan plak acara makan damai dan posing2 lagi..

p/s: pada yg takmo baca.. aku tak kisah.. aku tetap akan abadikan kenangan ni kat blog aku.. :D

22 ulasan:

nenekrock berkata...

akakkk ely suka kala biru baju ngantin akk ni...mmg dm senarai ely nnti la cewahhh punyalah verangan =P

akk bab org nk baca ke idak tu
akk pedulikan aje kak jnji kita dpt abadikan kenagan manis kita utk fam kita sendiri, kalo kita yg x buat sapa lg kan =D

bagi org2 yg dengki tu akk buat tatau aje, org yg dengki sememangnya xle tgk org hidup sng
sbb hidup dia x sesenang kitakan haks pdnla muka dia tula asik bedengki aje cmna hidup nk berkahkan
:))

honeylanz berkata...

berseri2 rina dlm bj warna biru firus ni!! bab cincin tu dulu jari has kecik gak size 11 now size 16..hahahah.. rina ttp maintain gitu..

atty's berkata...

kaler biru tu sesuai ar ngn rina.

mummy_ayu berkata...

so romantis...happy wedding annivesary!

JIVEBUMZ berkata...

akak cantikkk nye!! meletop gitu!! pandai akak pilih kaler mmg kena dan seswai sangat ngn akak :d

reen berkata...

wlupn x gemor sngt kaler ble tp akak pny pasal sy layan gak...kenangan trindah ni....cun seh!!!
mkn damai pn blue kaler gak ke?huhuhu...

Nana berkata...

suka...suka..kale biru tu lawa...

~Eila @ Along~ berkata...

weeeee...menyingkap kenangan dulu..bila lagi nak amik gambar ala2 model..hehe

moMmY miMiL berkata...

Cantek plak weols tgk kaler biru nih..
tp, dulu nk kaler biru cam x sesuwei ngan weols kut..hehe..

1stly, hantaran kete tu mmg unik sgt2! 1st time weols tgk nih..jadiknye, rina dpt kete la sbg hantaran ek? mmg kelasss la uolss..

p/s : lain sgt muka mase time wedding tu..skali tgk, cam x kenal je..mayb, cam gumoks sket kn? hihi..seme tu kenangan terindah yg akan bersemadi smpi bila2 rite? weols pn same...

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
yup..betul tu dik.. eemmmm memang nak cari tema clr biru tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
ha'ah kita size 11 tu pun ada cam longgar skit..

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
hik..hik..hik.. memang clr faveret tu kty..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
keh..keh..keh.. mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
oh..mekacih dik..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
heh..heh..heh..layan jgn tak layan.. eemmmm harus la all in blues clues

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
shaannnttiikk kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~eila@along~
emmmm gitu la..kan.. sekali je seumur hidup

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
ha'ah.. tu kira cam hadiah gak la.. sejibik keta kuang3x.. eemmm memang masa tu agak gemukz keh..keh..keh.. kenangan yg tak dpt dilupakan.. :D

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

mmg berseri2 muka ko yer rina..
Kredit to mak & ayah ko..kreatif diorg yer..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
heh..heh..heh.. berkat touch up mak andam.. eemmm mak ayah aku memang gitu. :D

mamadanish78 berkata...

mmg berseri la....suka sangat tgk pic2 ni...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish78~
heh..heh..heh... nice je kan.. :D