N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Jul 2009

Majlis Pernikahan

Salam Semua..


Hari ni adalah hari yg amat penting bagi kami. Hari ni genaplah usia perkahwinan kami yg ke 3 thn. Kiranya masih terlalu muda usia perkahwinan kami ni. Walau begitu.. pelbagai onak dan duri yg telah kami tempuhi bersama..


Waallllaaa.. pagi2 aku dah berjiwang2 la plak.. keh..keh..keh.. ok hari ni sempena hari special bagi aku n cik abg aku.. makanya n3 hari ni byk berkisar tentang perkahwinan kami..


Tarikh 7.07.06 adalah tarikh keramat bagi kami.. sebab tarikh ni la kami dinikahkan..
Korang nak tau tak.. actually kan ayah aku yg pilih tarikh ni.. dan klu ikutkan, masa perbincangan merisik tu.. ayah aku minta duit hantaran 7876 gitu.. kononnya nak abdikan thn lahir kami.. tapi bila di buat bincang2.. makanya hanya ditetapkan hantaran aku adalah RM 7000 saja.. senang kan.. tak yah susah nak menyebut nnti.. heh..heh..heh..
Jadi bersempena tu.. tarikh 7.07 pun dipilih utk dijadikan kenangan tarikh pernikahan kami..
Ok ni nak story mory skit pasal pernikahan aku ni.. memang agak sukar pada mulanya, dari aku nak cari org utk pengesahan bujang.. smpi la pengesahan kadi kat umah mak aku tu.. memang mencabar sungguh.. Masa buat pengesahan bujang tu okies lagi la.. takde la byk hal sgt, tapi bila bab Kadi yg nak menikahkan tu.. addoooiiii la punya eksen kadi tu.. smpi ke pej. agama Johor tau, kes aku ni.. rupanya ramai dah buat aduan pasal kadi eksen tu.. dipendek kan cerita, makanya kami decide nak nikah kat Kompleks Islam Johor je.. senang habis citer. Emmm yg menikah kan kami masa tu.. adalah Imam yg bacakan doa masa majlis perkahwinan MAWI-EKIN tu hah... klu korang perasan la..
Makanya pada tepat jam 9.30 pagi 7 July 2006 bersamaan ngan hari Jumaat , dgn sekali lafaz makanya sah la kami sebagai suami isteri.. ohhh saat tu sungguh sedih ya.
Masa tu, kami hanya dinikahkan bersaksikan keluarga terdekat kedua belah pihak je. Majlis pertukaran barang2 hantaran berlansung pada belah petang plak.. selepas solat Jumaat di rumah mak ayah aku lor..
Hantaran kami very the simple.. heh..heh..heh.. sebab kami memang dah cadang...klu blh nak buat sesimple yg blh.. tak crowded sgt.. so barang2 hantaran 11 dulang dari cik abg aku dan berbalas 13 dulang dari pihak aku..
Jom layan gambo yg ada kat folder aku..

eemmmm aku ngan hantaran aku, masa ni tgh tunggu rombongan dari pengantin lelaki

close up skit..

alamak...gambo agak blur la plak..

lakonan semula sesi menyarung cicin... heh..heh..heh.. masa pas nikah tu.. actually dah sarung dah.. ni kira buat lakonan blk masa kat umah.. hik..hik..hik..

ciuman kasih seorang suami.. cewah...

dan sesi bergambo bersama kakak ipar ku.. heh..heh..heh..

eemmm... tu pada hari pernikahan kami.. Okies.. aku akan sambung plak ngan sesi Khatam Al-Quran pada mlm majlis.. :D
p/s: korang jgn muntah plak baca story mory aku tentang kenangan perkahwinan aku ni.. ni sbg tanda ingatan dan kenangan aku.. klu rasa takmo baca.. takyah baca k..


33 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Hapy Anniversary ye Cutemiut.....

Mesti sambut anniversary kali ni dgn kek secret recipi ekk??

Apepon, slmt berbahagia hingga ke akhir nye, moga dilimpahi rezeki & dikurniakan anak2 yg soleh & solehah!

neezareef berkata...

happy anniversary..semoga berkekalan selamanye

honeylanz berkata...

owh..ni sessi flash back la ni..best kan bila dikenang saat di akah nikah kan..syahdu je.."semoga berbahagia selamanya". Insya Allah

niza berkata...

happy anniversary kak rina!!!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

selamat hari ulang tahun....

semoga berpanjangan hingga akhir hayat..

**bila amirul nk dpt adik lg??

hikhik

Na Shari berkata...

Happy anniversarry sis...Semoga berbahagi hingga hujung nyawa... :)

masviona berkata...

selamat menyambut ulang tahun perkahwinan cutemiut

ngan harapan moga kekal hingga ke akhir hayat...amin

siti nurbaiya berkata...

happy anniversary..

lima tahun pertama untuk saling kenal mengenal..huhu.... kira baru lagi la ni, masih saling mengenali :)

may allah bless both of you

amin...

Ahliahnizam berkata...

Hepi Anniversary. Semoga berbahagia hingga akhir hayat... *sampai ke syurga, Insya-Allah*. ;D

IdaShah berkata...

hepi anniversary yang
semoga kekal abadi

nenekrock berkata...

selamat ulang tahun sayanggg hiks
ely dokan kak rina senantiasa bahagia di samping keluarga tercinta
may Allah bless uols
=D

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Happy Anniversary!! Semoga kekal hingga hujung nyawa...

Lina berkata...

hepi anni to rina-semoga abadi selamanya....

kuIna LadyInRed berkata...

tahniah.. moga kekal & bahagia ke akhir hayat

reen berkata...

tahniah sis!!!...

reen berkata...

aik!!!ad lak tok kadi eksen ek..ap la dia orng tu wt keje mcm x ikhls jek....nsb bek tok kadi kluang bek2 blake...

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
heh..heh..heh.. tak kot.. beli kek kat kedai biasa2 je.. mekacih ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
thanks za.. insyallah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
ha'ah.. lebih kurang cam flash back gitu.. hik..hik.. mengimbau kenangan.. mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~niza~
thanks niza.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~gadis kg separa bandar~
mekacih ya.. hik..hik..hik.. tak tau la lagi.. insyallah yg pasti bukan dlm masa terdekat ni.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~Na Shari~
thanks Na.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
mekacih ya.. insyallah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ct nurbaiya~
yup..betul tu.. masih baru dan saling kenal serta memahami :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ahliahnizam~
insyallah... mekacih ya :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ida shah~
thanks insyallah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~nenek rock~
mekacih elly.. insyallah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mama qaypo~
insyallah.. mekacih ya :D

CuTeMiUt78 berkata...

~lina~
mekacih lina.. insyallah. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kuina lady in red~
mekacih ya.. insyallah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
thanks.. eemm ada, memang kadi tu eksen nak mampos.. smpi nak minta tanda tangan pun nak kena tunggu berjam2 lamanya.. pastu bini dia yg duk bawa borang tu masuk dlm umah utk dia sain.. dah la tak jemput masuk umah.. pastu cam tak reti layan tamu gitu.. ada ke patut

mamadanish78 berkata...

hapy aniversary ye cutemiut..
eerrmm...ni mesti pic snap kat album ni...heheee...
apepun...ttp bersri dan meriah...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish78~
mekacih ya.. ha'ah snap dari album je.. :D