N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Jul 2009

Isnin... Blues Monday ke.. ??

Salam Semua..
Slamat pagi Isnin.. eemmm camne ngan wikend korang.. ?
Macam aktiviti ke.. ?? mesti best kan.. ??
Wikend aku just biasa2 je.. takde la kata seronok mana pun.
Yg pasti dpt bersantai2 bersama ngan family.. tu dah best la bagi aku.. :D
Hari Sabtu kan aku keja.. makanya waktu Sabtu tu, takde apa2 aktiviti yg menarik.
Just petang tu, bawa Mirul gi main2 kat taman permainan.
Masa tu je yg sempat. Klu hari2 lain memang tak dan la.. dah klu aku blk keja hari2 dah dekat nak maghrib baru smpi umah.. bila mananya nak bawa dia kan...
Jadi ptg Sabtu tu je la bawa dia g main.
Mirul memang skkkee klu main kat taman permainan ni..
Dia dah pandai main buai.. tapi kita la kena tolong tolak kan..
Kaki dia tak smpi nak jejak tanah.. :D
Dah puas main buai.. main gelongsor la plak..
Yg kelakornya.. dia naik bukan ikut tangga.. dia naik ikut gelongsor tu.
Dah puas main,.. baru la blk tapi bersyarat gak blk tu.. mesti belikan satu air kotak utk dia..
Klu tak, dia takmo blk.. eemmmm biasa la tu kan.. :D
Pastu hari Ahad, kami sekeluarga planning nak ke Hospital Sultanah Aminah JB
Emmm sebab nak melawat abg ipar aku yg sakit kat sana..
Klu korang ingat aku ada story mory pasal abg ipar aku yg sakit kena buatan org kan..
eemmm sekarang ni dia berada di hospital suspek ada ketumbuhan dlm pala..
eemmmm ubat kg kata kena buatan org.. ubat kat spital kata ada ketumbuhan..
Emmmm tak tahu la mana satu kebenarannya..
Kami hanya berserah pada allah.
So kami bertolak dari umah dlm kul 11 pagi.. smpi sana dlm 12 lebih gitu..
Tapi bila smpi sana.. budak2 tak dibenarkan masuk..
sebab sekarang ni ada kes H1N1 tu kan.. jd budak2 tak dibenarkan masuk..
Emmm dah ate kami g ngan budak2 tecit semua.. makanya nak masuk tu.. bergilir la kan..
klu semua masuk karang sapa plak nak jaga budak2 tecit ni..
Keadaan abg ipar aku tu.. still macam kami tgk dia sebelum ni
cakapnya dah pelat.. sebelah badan cam tak berdaya nak bergerak..kesian sgt la.
Bila tanya ngan doc, doc pun tak blh nak buat keputusan secepat mungking...
sama ada nak buat pembedahan atau tak..
sebab klu buatm risikonya amat tinggi.. sebab bila di scan memang ketumbuhan tu ada..
dan sekarang ni ketumbuhan tu dah hampir mengena kat saraf utama..
aku ada gak baca kat tenet berkenaan ketumbuhan kat otak ni..
risiko selepas pembedahan ada yg baik.. dan ada yg tak baik..
sadis gak.. bila tgk keadaan dia camtu..
harapan keluarga hanya pada dia plak tu.. bila dah jd camtu.. eemmmm tak tahu la camne kakak ipar aku nak menampung hidup.. ngan 2 org anak yg masih bersekolah..
emmmmm sebak la nak citerkan..
kami yg lihat pun dah rasa cam kesian sgt.. apa kan lagi dia yg menanggung..
Apapun kami berdoa semoga di permudahkan segala urusan mereka.. dan semoga abg ipar aku tu.. kembali pulih seperti sedia kala.. insyallah..
ok.. pas dah melawat tu.. kami pun blk la ke BP..
Kami g 2 keta... keta aku ngan kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku tu..
sebab kakak ipar aku tu.. kena hantar anak2 kakak ipar aku yg kat spital tu blk ke pt. Yusof..
kesian diaorg tu.. mak ayah jauh.. selama ni tak pernah terpisah..
sib baik diaorg punyai nenek yg blh tlg uruskan mereka bersekolah..
Klu tak.. aku pun tak tahu nasib diaorg camne..
Bila camni kan.. aku renung nasib diri.. aku patut bersyukur ngan apa yg aku ada..
kesihatan yg alhamdulilah.. buat masa sekarang ni..
tapi tak tau la esok2 apa akan terjadi..
Mudah2an semoga berjalan ngan baik hendaknya...
eemmm pagi2 ni teremo plak.. panjang plak celoteh aku pagi ni..
ok la korang.. ada masa aku sambung lagi k.. :D







14 ulasan:

Dee berkata...

moga abg ipar rina cepat sembuh..amin..

Gieyana berkata...

Owhhh...bw Mirul kt Taman yer..kalau Nureen pon suka..dier sebut menan jer...

~ Kesian kat Abg Ipar ko kan...lmbat bw dier g spital ker? huhu...moga2 dier cepat sembuh yer...:D

TiNiE berkata...

semoga abg ipar kamu kembali sihat seperti sediakala..amin

zura@iwan berkata...

slm....happy monday....
weekend br nih....rase2nya mmg pcutian yg best...ahakss.....

bw mirul men kt tmn ye....sure best dier...

leadleedeea berkata...

monday mmg blues...huhu~!! n hopefully BIL akak sehat yek..

Mamamanja berkata...

moga abg ipar dikau cepat sembuh

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
insyallah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
ha'ah.. mirul skkkee klu bawa ke taman permainan..
eemmm actually bukan lambat g spital.. tapi lambat dikesan..

CuTeMiUt78 berkata...

~tinie~
insyallah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~zura~
oh.. best ya.. ha'ah bawa mirul g taman.. seronok la dia.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~lead~
insyallah.. lead..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
insyallah

reen berkata...

smoga abng ipar akak cpt smbuh...

sis,cnfuse skit r kt ng ipar story ni yg sakit abng ipr sis kn...kak ipar tu...cmne lak...ni abng belah mana?blah ur hbby ke?...kak ipar tu biras sis ye...cswy,nfuse skit..hahaha...

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
yelah ni kira biras la ni.. abg ipar tu.. somi pada kakak ipar akak lor.. saja buat korang confuse.. :D