N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Jul 2009

Malang Memang tak Berbau!!

Salam Semua..

Hari ni aku smpi ofc awal la sesangat..awal dari kebiasaannya. Semua ni gara semalam, ntah apa la malang yg menimpa semalam.
Kan semalam aku ada story mory pasal berita tergempar tu.. tentang pc yg meletup tu kan.. hah klu korang nak tau.. ada 7 buah pc yg meletop rupanya.. tu semua disebabkan blh dikatakan cam litar pintas gak la.. habis ke 7 tujuh pc tu... ok tu kira nasib la kan tak kena pc aku.. klu tak aku rasa lagi haru kot..
Pastu kan aku tak sempat nak savekan all report yg aku buat tu.. konon la ingat, aku nak buat mlm je nnti kat umah la konon.. so ingat ok la blh solve problem tu..
Skali kan korang masa aku blk semalam aku nampak.. ada wayar tipon terputus.. eemmmm aku dah macam suspek wayar tipon umah aku je ni.. sebab wayar tu melintang jalan dari rumah aku ke rumah pengasuh Mirul.. aaaiiissshhh biar betul.. so utk menyedapkan hati.. aku ambil Mirul, pastu tanya kat pengasuh Mirul wayar tipon sapa yg putus kat dpn tu.. n jawapannya menggegarkan jantung aku ni weeiii...
'wayar tipon yg putus tu, wayar dari rumah rina la tu..ada org bawa lori tadi langgar wayar tu.. ' waaaahhhhhhh rasa cam dah nak nangis tau...
cuba korang bayang kan.. aku dgn semangat berkobar2 bawa blk keja nak siapkan segala report tu.. skali bila blk tgk wayar tipon putus.. makanya aku tak blh nak on9 okey..
sebab aku guna line phone umah utk pasang tenet.. klu takde line tipon.. mana blh hidup streamxy tu..
hamapasgas betul la org yg langgar dan putuskan wayar tipon tu..
dah tau... jln kg.. ko g bawa lori besar2 buat apa weeeiiii.. isshhh... @$%% betul la..
Tu yg aku kata apa la nasib malang hari semalam..
Hari ni kan dah masuk bulan baru makanya segala report nak kena hantar hari ni gak.. tu yg aku menggagahkan dtg awal2 ke ofc hari ni.. sib baik la tadi pagi masa hantar Mirul dia tido lagi..
Jadi lebih cepat la aku ke ofc.. sib baik la blh solve segala nya.. syukur sesangat.. dan lega rasanya bila dah hantar segala report2 tu.. klu tak, lu pikir la sendiri.. :D
Pastu tadi ni kononnya nak menghapdetkan blog aku ni.. skali keluar operation aborted daaa... walllaa.. rasa cam nak hempuk je pc ni.. berkali2 aku refresh blog ni.. baru la blh masuk. Addooooiii la menguji kesabaran okey.. so ni just meluahkan rasa hati.. okies pas ni akan ada n3 khas yg very the surprise.. tttuuunggguuu.... !!!!




24 ulasan:

nenekrock berkata...

mmg mmc itu kot kak
kes pertama adalah mcm bersangkot paut dgn kes kedua

seolah-olah kes petama itu merupakan
alamat utk kejadian kes kedua

hermmm

apa pun ely doakan semua baik2 aje
insyaAllah

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
ha'ah tu la.. mekacih mendoakan akak.. :D

Gieyana berkata...

Perghhh..menguji keimanan tue....kena sabar2..tp mmg penat ler kalau kena lak report tu urgent...
Hmmm..bukan takat blog ko jer jd camtu...aku pon sm! kena penyakit apa ntah! menyampah!!:D

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
memang pun.. tu yg kena tarik nafas panjang2... dulu sebelum nak mulakan blk.. oh ko pun sama erk.. ish.. napa ya jd camtu.. nyusahkan org nak refresh je kan..

honeylanz berkata...

kena byk2 kan sabar..has pun smalam hangin dgn internet opis..lembap mcm siput bxbi..gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
memang sabar la sesangat ni.. sib baik masa buat report pagi tadi.. ok...

mummy_ayu berkata...

banyak ne komputer meletup..takut baca.nasib tak ada apa apa..dah kat opis meletup, kat umah wayar tipon plak putus..sian u..ujian Tuhan!
sabar ye..

atty's berkata...

NASIB SIAP REPORT NYA YE RINA..
PASAL OPERATION ABORTED TU KALO VIEW PAKAI MOZILA OKEH JE..KALO PAKAI IE..CAM2 MASALAH

niza berkata...

sib baik la dan wat report tuh...klu bnyk lg tuh rasanyer mau akak gi ofis mlm2 buta tuh...uhuhuh..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
tu la.. memang menguji kesabaran betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
alhamdulilah.. sib baik sempat segala.. eemmm mungkin kot.. padahal sebelum ni ok je.. takde masalah pun.. ngades la tenet ni

CuTeMiUt78 berkata...

~niza~
yup.. uish.. idak ler g ofc mlm2 buta.. heh..heh..heh.. cari alternative lain la kot..

reen berkata...

adoyai..mncbr ksbrn tu..
gna tenet umh ye..sama la...yg mlsny nk smbung wayar tenet..uihhh mls tul lah!!!huhuhu..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
memang pun reen, memang mencabar sungguh.. heh..heh..heh.. tu la kaedah nya..

ct rahani berkata...

malang x berbau kan kak.. ekekeke..

mummYaeesh berkata...

seb baik dpt setle..sian uols!

mmg line streamyx mcm hanj..weols seharian melangut jek takleh online..cis!

Yan berkata...

kadang gitula
time kite terkejar2...
time kite beriya2 benar nak buat sesuatu
mesti sumthing happen yg mematahkan segala perancangan.. cewah gitu
yan pun kat umah ni kadang ade2 jela masalah problemnye
ada hal penting nak online tp.....
tetibe takleh online... network card rosak la... pc kene virus la... tensionnn tul

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
ekeekekee.. klu bau... confirm tak malang kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
heh..heh...heh.. alhamdulilah blh siap.. memang kan.. kat umah tu klu nak upload gambo bercinta la amat... tak skkkeee betul

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
ha'ah kan yan.. sabar je la kan..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

sabo ye kak,

kadang2 kalo nk wat keja last minute memang mcm2 nk jadi..

tambah2 kalo saat2 genting...

perghh...panas jer kan???

neezareef berkata...

kes naya jek..seb x ape2

CuTeMiUt78 berkata...

~gadis kg separa bandar~
yup betul tu... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~neeza~
emmm tu la, sib baik takde apa2 :D