N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

6 Jul 2009

Story Hari Ahad Plak!!

Salam Semua..
Sambungan aktiviti hari Ahad plak.. Heh..heh..heh.. blh plak duk bersambung2 kan. Emmm kan apa, takut karang aku story mory panjang berjela2.. korang jenuh nak membaca kan. Jd aku buat short skit.. blh gitu :D
Okies planning hari Ahad, kononnya dah alang2 blk JB kan.. ingat nak g la memenuhi jemputan Yan, yg mana dia buat majlis besday Qis, cik abg aku pun kata ok je kan.. tapi majlis nya petang klu tak silap aku kul 3 kot..
So pagi tu, Mirul cam biasa la kan.. klu blk JB asyik nak duk berkepit ngan atuk dia. Maklum la, atuk dia rajin bawa dia g main kat playland kat TESCO ke GIANT ke.. (klu korang nak tau.. umah mak aku ni berdekatan ngan TESCO & GIANT) tu yg Mirul skee.. duk la main berjam2 pun atuk dia sanggup melayan.
Jadinya aku ngan cik abg berdating berdua aje.. heh..heh..heh. bukan berdating kemana pun.. hanya g kat The Store kat kawasan umah mak aku tu je.. kononnya nak cari hadiah utk Qis n pampers Mirul je.. eemmm skali tgk ada sale la plak. (Sib baik cik abg aku dah dpt duit Kontena.. klu tak, hanya duk pandang je la.. )
So pas dah membeli apa yg nak dikehendaki... makanya tersambar sekali baju utk Mirul.. pastu dah puas dok pusing2.. blk lor. Ingatkan Mirul n atuk dia dah blk.. rupanya tak blk lagi tu. :D ish..ish.. memang dia dera atuk dia betul2 tu. Pastu tghari tu, mak aku ckp nak g jemputan kat kawasan situ gak la.. dia nak bawa Mirul. Emmm skkkee je la Mirul klu g umah pengantin ni.. bukan apa.. dia skkee tgk kompang. So pergi la mereka bertiga.. aku n cik abg tak g.. sebab mls kan. Skkkeee blh duk lepak2 je la. (Ish tak lepak gak.. kena la masak kan.. karang tak makan plak laki aku tu.. hik..hik..hik..)
Pas dah siap semua, kami duk lepak2 lor.. sementara nak tunggu zohor, cik abg aku kata, dkt klu 3 je baru gerak umah Yan, yg aku pun tak msg Yan kata nak dtg.. sebab aku ckp kat dia.. aku tak janji blh dtg ke tak.. konon nak suprise gitu.. heh..heh..heh.. masa tu pun Mirul n opah atuknya dah blk dah.. sempat lagi g main golf. Jom layan video dia main golf tu.. kat belakang umah
video
lawak je kan.. cam la tau sgt nak main.. video ni adik aku yg ambil.. aku tgh duk syok layan melodi masa ni.. (hah baju tu la yg kami rembat pagi tadi masa g cari hadiah Qis tu.. tak dan nak basuh bagai.. dia dah sibuk nak pakai.. )
dalam pd tu, cocer dah mendung je.. tgk cam nak hujan cam tak. Tapi tak lama tu, terus hujan turun selebatnya2.. Emmmm lama dah tak hujan.. basah gak la bumi kan.
Hik..hik..hik.. Dlm kul 2 tu.. hujan masih lagi lebat. Kami yg dah pun kekenyangan makanya mata jd amat la ngantuk kan.. cam disuruh2 tido gitu.. wah ditambah ngan cocer yg sejuk gitu.. makanya kami pun membuta la kejap.. ingat kan ala kejap je la, nnti dkt2 kul 3 bgn.. blh terus gerak g umah Yan, sekali kan korang, aku tersedar dkt2 klu 4.30 gitu.. waallllaa... tgk cocer masih lagi hujan.. Mirul n ayah dia kesedapan berdengkur.. eemmmm camne ya, rasanya nak kejutkan kesian plak.. Mirul bgn dkt2 kul 5.15 tau.. cik abg aku pun lebih kurang gitu.. ate sejukan. Sedap je la membuta. Bila bgn, cik abg aku tanya gak, jd ke nak g. Emmmm tgk jam dah ptg sgt, nnti kul berapa plak kami nak bertolak blk kan..makanya tak jd la plan nak surprisekan Yan nak dtg.. Sorry la Yan. Lain kali akak dtg k. (Hadiah utk Qis tertinggal sudah kat umah mak akak.. nnti klu akak blk JB lagi.. insyallah akan beri kat Qis k.. )
so pas dah mandi dan siap kemas semua, kami pun bergerak blk la ke BP.. sepanjang perjalanan tu memang hujan lagi.. smpi la kemalam tadi. So tu je la story mory aku.. :D











14 ulasan:

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

UJan juga kat sini 2 hari lepas... BEST tidur!!!!

niza berkata...

sonoknyer mirul dpt jln2 ngn atok....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Danish pun suka gi kenduri kahwin. bukan sbb suka tgk orang main kompang tapi suka sbb dpt adiah dari pengantin . selagi pengantin tak kasi selagi tu dia tak nak balik. tak malu betullll.

moMmY miMiL berkata...

amboi!!
pandai ke mirul bolat tu main golf?? heheh..

p/s : ujan2 mmg shedapp wat taik mata tuh..bgn tdo plak, kalu ada ubi rebus cicah ikan masin n kopi o, fuhhhh!! mabeles abes la..hehe..

~Eila @ Along~ berkata...

wah..mirul..makin ceria...dan makin comel..hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~mama qaypo~
ha'ah tu la pasal.. seronok kan.. sejuk je..

CuTeMiUt78 berkata...

~niza~
dia klu ngan atok dia.. memang cenggitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
heh..heh.. klu mirul dia tak tau lagi hadiah2 pengantin tu.. taunya tgk kompang.. mkn sedap je.. heh..heh..heh.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
ha'ah tu la.. ya ya je kan..
hik..hik..hik.. adduusss lapo sudah..

CuTeMiUt78 berkata...

~eila @ along~
hik..hik..hik.. mirul memang gitu..

Nurhayati berkata...

pasni leh ganti Tiger Woods la ;)

Mrs. Adz berkata...

wah..dah main golf kecik-kecik ye..bagus2..wei,bila kita nak jumpa ni..hahah..padahal aku ni pemalu skit..

[-suziey-] berkata...

hahhaa...comel je mirul...mcm reti je main ek..xpela asalkn swing..ekekek:D

ct rahani berkata...

wah mirul.. ader bakat main golf tuh.. hehehe..

akak.. sy pun sama.. x dpt gi umah k.yan.. blk kg kan.. apstu ujan je sepnjg ari.. huhuhu..