N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Jul 2009

Contest Rumahku Syurgaku.. !!

Salam Semua..
Eeemmm tadi ni aku sempat la check2 draft kat folder aku ni.. sekali teringat ada beberapa contest yg aku nak join tapi masih belum dipublishkan.. so hari ni aku publishkan satu dari contest2 yg aku sertai.. contest kali ni dari MamaDanish78 contest ni lain dari yg lain.. contest ni mengenai.. ruang sudut terburuk di rumah anda.. heh..heh..heh.. Waallllaaa selalunya org mesti nak tunjuk yg cantik2 belaka kan.. so MamaD ni buat lain dari yg lain.. sudut yg terburuk la plak..

okies.. cam biasa setiap penyertaan contest mesti ada syarat2 kan.. ni aku copy & paste kan dari blog MamaD syarat2nya..


"CONTEST RUMAHKU SYURGAKU"
sila lah..dan jangan lupa sebar2kan pada kawan2 anda ye...he2
Syarat-syaratnya......
1. Korang mesti dah jadi followers http://www.mamadanish78.blogspot.com/
- okies dah pun jd follower MamaD
2. Makesure dlm bloglist/blog roll korang ade link mamadanish78,
pastu...uploadkan banner contest kat sidebar blog anda.
- link MamaD dah pun tersenarai kat cute-miut78link.blogspot.com
3. Join contest yg mamaD namakan 'CONTEST RUMAHKU SYURGAKU'
Kaedahnya..
1. Buat satu entry dlm blog masing2..
Snapkan sudut yg paling BURUK!!! yg ada di rumah anda....
snap satu sudut je tau... jgn seluruh rumah tu pulak korang snap....ngelat..
tak kisah la..area bilik tido ke..bilik air ke..bilik si comel ke...
ruang tamu tmpat anda selalu lepak ke...laman rumah ke.. dinding umah ke...tak kisah..
yg ptg sudut tu adalah sudut yg paling memeningkan kepala anda....
nak tunggu ada bajet..baru leh decokan..wakakaa
sudut tu mesti nampak real..comot dan tah apa2...

so ni la sudut belakang umah aku..yg aku rasa amat buruk pada pandangan mata aku dan juga yg membuatkan aku jd pening ngan keadaan belakang umah ni.. atenya aku ni kan duk kg maka umah pun ala2 umah pusaka gitu..

2. Sertakan sekali dalam entry tu..
**Nama korang :
(samaran ke name penuh tak kesah)
dan area tmpat korang tinggal.
okies nama just letak Rina je la ya.. nama samaran.. cutemiut lor..tmpt tinggal adalah sebuah kg di area2 Pt.Raja, Batu Pahat, Johor.. :D
**siapa yg buat sudut tu jadi seburuk itu??:
anda ke.hubby ke.mak anda ke..si comel anda ke??
Eemmmm seisi rumah yg buat sudut tu menjadi terburuk.. (aku ni kan duk ngan kakak ipar.. makanya ramai la yg buat sudut tu jd gitu.. )
**Apa cerita disebalik sudut buruk tu...?:
mesti rumah sndiri tau...jgn tipuuuu!!!.. tak syok la main tipu2 nikan...
Eeemmmm ceritanya begini, disebabkan rumah yg aku duk ni adalah rumah pusaka arwah ibu dan ayah cik abg aku..jd yg mendiami rumah tersebut adalah kakak ipar aku ni.. dan kami ni pun masih duk menumpang.. makanya bila dah duk ramai2 ni.. byk bebenor barang2 kan.. ate umah kg, tak de stor plak tu.. jadinya segala benda yg rasa takmo pakai dicampakan kat belakang umah ni.. kononnya jd cam ala2 stor gitu.. eemmm kat situ la tmpt membasuh.. kat situ la tmpt menyidai kain.. eemmm dan sudut tu la memang terlindung dari pandangan org sekeliling.. ate belakang umah kan..tapi tetap memeningkan pala aku.. sebab semak sgt..tak tau dah camne nak dikemas kan lagi.. silap2 karang ada plak yg duk tumpang duk sama.. :D so tu la pasal sudut tu aku rasa paling buruk sekali..
4. PERINGATAN :
Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan,
(so korang kena konfemkan betul2 mane gambo yg sesuai) tapi kalau nak uploadkan byk2 pun takpee... leh la kita share dan gelak sama2...wakakaa nnti mamaD pilih...mana yg mamaD kenan..he2
- yg bebenornya kan.. aku dah buat n3 pasal sudut paling cantik tau.. tapi bila MamaD tukar ke sudut paling buruk.. makanya aku tukar aarrr gambo tu..
5. Dalam entry itu pastikan anda link kan ke mamadanish78 ..
- emmm dah buat pun..
6.Bila dah siap..tinggalkan komen di entry ini.
- dah tinggalkan komennya.. :D
Tarikh tutup penyertaan :
1hb julai 2009
hingga
15hb Julai 2009.
PEMENANG
Pemenang akan ditentukan oleh mamadanish sendiri...hehehee...
mata dan minatku mjadi saksi ni...wakakaaa...
(akulah yg berkuasa!!!hahaha...ade aku kesah!!wakakak)
selamat menSNAP SUDUT YG PALING BURUK di rumah anda....:)
JANGAN SEGAN SILU....

utk ketahui lebih lanjut.. korang blh klik sini..


p/s: n3 ni akan berada disini hingga la tamat tarikh contest ya..















22 ulasan:

Gieyana berkata...

Cute ~ All the best yer..:D

mamadanish78 berkata...

ok..mamaD dah terjah dah...he2:tunggu result yeeee

moMmY miMiL berkata...

hahaha..
contest lagik..
weols x sempat lagik nk join..
cam biase, last minute penyertaan..

all d best!

neezareef berkata...

wakakakak...sudut terburuk pn ade contest...

good luck

[-suziey-] berkata...

waa mmg unik contest nih:p kalu byk sudut camne..ekkeke:D

~zuraiwan~ berkata...

semoga bjaya ye....

Mamamanja berkata...

banyak ruang lagi kat belakang tu leh la wat stor

ct rahani berkata...

gud luck yer kak.. macam2 contest skrg kan.. hiks...

U-jin berkata...

kih2..sudut buruk plak...mcm2 ler contest la ni

Yan berkata...

klu umah yan semenye buruk hahahaa

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
heh..heh..heh.. thanks ya :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish78~
hik..hik..hik.. mekacih ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
heh..heh..heh.. last minit tu la yg menjadi kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
eemmm tu la.. macam2 contest kan. thanks ya

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
hik..hik..klu byk sudut, ko combine kan semua.. blh.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~zuraiwan~
mekacih ya :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
dari buat stor.. baik buat umah sebijik... hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
mekacih.. insyallah. Tu la, macam2 contest kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~u-jin~
eemmmm tul tu.. macam2 kan sekarang.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
hik..hik..hik.. ada gitu plak.. :D

miela77 berkata...

o...baru tau nama ko Rina..huhuhu...tapi ciutmiut pun ok..meh join my giveaway...

CuTeMiUt78 berkata...

~miela77~
ya.. okies..akan kita join..