N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Jul 2009

Tag : Hp Cap Ayam Ku !!

Salam Semua...


Okies kali ni kan aku agak free so blh la berblogwalking
lompat kesatu blog ke satu blog
tapi ada gak blog yg aku tak blh nak masuk..
asyik la 'operation aborted' je memang hampeh je IE sekarang ni..
rasa cam nak hempas2 je pc...
nak masuk kesatu2 blog tu nak kena refesh bebanyak kali baru la blh go thru...
so sorry aarr mana2 blog yg ada buat contest capture tu.. klu aku refresh bebanyak kali aarrr.. (takpe cepat skit kan up capture no yg korang nak.. ) kih..kih..kih..kih..
lagi satu klu blog tu... penuh ngan segala mak nenek widget2 tu.. memang confirm page jd blank je..ish.. geram je.. tau. Dah aku nak kena restart blk pc tu.. utk kembali normal..
ke pc aku yg over weight erk..mungkin gak kot..
klu kat umah plak.. streamxy cam ala2 siput H1N1 tu.. (ala b*** lor)
tu yg aku mls nak on9 dari kat umah.. lagi satu klu buka je lappy.. hah mula la ada yg duk sibuk gak nnti.. tu yg menambah kemalasan aku..
so jgn diselubungi misteri.. pe kes la kan.. tetiba misteri plak.. layan kan je sengal aku hari ni.. :D
okies la korang.. yg bebenornya aku nak buat tag je ni.. membebel panjang2 plak..
so jom kita layan kan tag plak.. :D
tag dari kty

Tag berkenaan HP
1- Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
oohhh.. menggunakan hp bermula aku bekerja hingga la ke saat ini.. :D
lama la kira kan.. sekarang ni budak2 sekolah pun dah pandai guna hp kan..

2- Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?

hah ni la gambo wallpaper kat hp aku
gambo budak tecit bam bam mirul masa umur dia 6 ke 7 bulan gitu..
masa tu dia baru nak merangkak..masa tu ada kenduri kat umah aku..
tu pasai dia pakai baju melayu dan songkok pinjam bagai..
aku skkeee gambo ni sebab mirul so cute sgt..rasa tenang je tgk gambo dia tu.. :D


3- Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?
eemmmm ada 150 contact
aku siap kira tau.. contact2 no kat hp aku tu.. gilos ramai kan..
mana taknya satu org smpi guna 2,3 no..
tu yg bertambah2 contact kat hp aku tu..

4- Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf 'M'?
contact yg bermula ngan huruf 'M' tu hanya ada 5 org je dlm simpanan..


5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
oh.. malu nak story mory pasal hp aku ni..
sebab aku ni jenis pengguna hp yg ala2 cermat gitu..
aku tak berapa nak minat nak bertukar2 hp ni..
janji dpt call, terima call dan sms pun dah ok la.. kan..
korang jgn gelak kan plak hp2 yg aku telah gunakan ya..
hp aku ni tak la secanggih manggih hp korang..
ni la hp2 yg telah aku gunakan.. :D

1st hp aku adalah jenama ni

Ericson T10



dan aku guna yg kaler blue ni.. ate skke biru kan..

T10 ni yg bebenornya aku guna tak lama pun.. sebab aku tak skee jenis yg lipat2 ni hah..
cepat sgt rosaknya.. tapi disebabkan masa tu aku baru je mula keja, makanya terima je la hp pemberian ayah aku tu.. :D



2nd hp aku plak adalah ini

Nokia 3210


dan aku guna yg kaler ni..
hp ni sgt tahan tahap kelasakannya.. aku guna hampir2 5 thn gak.. dan dah bertukar2 tangan pun still ok je..


3rd hp aku hingga la sekarang adalah ini

Nokia 3200
aku beli masa mula2 keluaran dia dulu..banyak jasanya hp ni kat aku tau..
tapi sekarang ni dah tak tau jd rupa apa..
dan rega dia sekarang pun sgt la jauh jatuh menjunam dari mula2 aku beli dulu..
hp ni dah jd salah satu permainan Mirul
dibaling la.. di campak2 la.. sib baik la covernya plastik kan..
makanya masih hidup la hp aku tu hingga kini..
cadang nak gak bertukar kepada yg serba canggih sekarang ni.. tapi memikirkan tahap kelasakkan anak aku tu.. duk fikir dua tiga kali gak la kan..
cuma cik abg aku je la yg gunakan hp serba canggih tu.. aku..??
angan2 je la nampaknya.. :D

6- Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
eemmm masa aku guna T10 tu.. aku guna line 013 tu.. siap no yg bapak aku register thn aku ; ayah aku n mak aku lahir lagi.. konon tanda kenangan la kan..
pastu masa aku bertukar ke nokia 3210 tu.. aku guna digi 016 jap..
tapi masa tu.. line hampeh.. masa tu.. digi tak familiar sgt lor..
pastu aku guna plak line 019.. tapi masa tu.. mahal giler per min tau..
kemudian aku guna 012 prepaid yg rega nya RM 200++ per pack tu..
masa tu aku duk KL makanya no pun no sana la kan..
tapi mahal yg amat.. klu nak call mak aku yg duk JB
and last skali aku guna plak 012 gak..
tapi yg sim pack dia masa tu RM 60 tu..
hah.. no tu la yg aku guna smpi la ni.. no pun JB je kan.. so murah la skit..
dan sekarang ni pun dah macam2 yg aku dpt dari hotlink tu.. ssskkkeeee...




7-Nada dering yang anda gunakan?
eemmmm aku ni pun cam kty gak.. skeee tukar2 ringtone..asal sedap kat telinga aku je ok la tu.. kekadang blh terlupa yg berdering tu.. hp aku..


8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?
- cik abg aku
- mak aku
- adik aku (minta duit, mesti sms je kat aku)
- kakak2 ipar aku
- kekadang kengkawan ada gak la..


9-Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
oh nama org tersayang idak ler bf erk.. sudah semestinya org tersayang tu.. adalah cik abg aku

10- Orang yang nak di tag?
hah klu kty hanya pilih 5 org je kan.. aku plak up kan skit.. aku nak tag 10 org.
ciklinn
reen
[-suziey-]
Mamamanja
okies makanya selesai sudah sesi tag aku kali ni.. hik..hik..hik.. kty, harap berpuas hati la ya ngan segala jawapan merepek meraban kita tu.. :D
eemmm ada sesapa yg nak tag aku.. aku tgh free ni.. :D lalalalalalalalalala !!!!!




20 ulasan:

kuIna LadyInRed berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kuIna LadyInRed berkata...

3310 tu memang lasak... baling ayam pun mati...

atty's berkata...

rina mmg jimat..ekeke.kty byk hp pun sbb panasonic..dulu keje situ .dpt lucky draw..ekekkee

TiNiE berkata...

wah..semua tipon tu pun tinie penah pakai...yeap 3310 sgt lasak...

moMmY miMiL berkata...

Rinaaaaa!!

tag ko yg lepas pun aku x bayo lagik rina oii..

skrg sebuk 'berkebun' kt FB..meh bagi email address kt aku..leh aku jadik jiran ko..hehehe..

ct rahani berkata...

penah pakai gak nokia 3310 tuh.. mmg tahan lasak.. hehehe..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Wah..panjangnye nama aku..siap kuar peratos2 lagik...
wakakakkaka

apepon TQ..nnt aku buatkan..
aku suker aku suker...

reen berkata...

waaa...kena...lggggg bebbbbb...

tq sudi tag sy..akanku laksanakn tugasmu itu wahai kakandaku!!:D

Yan berkata...

yeahhh kene tag hp.. ske ske..

kak.. ape maksud no register ikut tahun akak, mak akak, ayah akak tu?

[-suziey-] berkata...

waaaaa mcm xcaya tu mirol..ekekek:D eh kita pn pnh pakai sony ericson tu..ekeke:D
cis daku ditag

CuTeMiUt78 berkata...

~kuina lady inred~
ha'ah kan.. bukan setakat baling ayam.. baling kat lembu pun confirm pening punya.. keh..keh..keh.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
wah... best aarrr kty dpt lucky draw lagi..

CuTeMiUt78 berkata...

~tinie~
ha'ah kan.. memang over lasak gitu :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
takpe.. ko kumpul byk2 tag aku tu.. pastu nnti ko free ko buat sekaligus je.. sonang by tooo... heh..heh..heh..heh.. oh nak berjiran kebun ngan aku erk.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
hiik...hik..hik..betul..betul..betul..:D

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
wakakakakaka... aku pun tak perasan ada peratus plak dia keluar

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
hik..hik..hik.. buat ya adinda ku :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
maksudnya no fon tu bermula dari thn akak lahir, ayah akak lahir dan mak akak lahir.. so jd la satu no fon yg unik gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
hua..hua..hua..buat jgn tak buat tau.. :D

Dee berkata...

ayoyo..terkena jugak..k..nti try buat..