N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Jul 2009

Alhamdulilah !!! Mirul Sihat

Salam Semua..
Alhamdulilah, Mirul dah beransur baik. Demamnya pun dah tak panas macam mlm semalam. Cuma ulser kat dlm mulut Mirul je masih lagi ada..
Semalam masa bawa check kat klinik, doc suspek Mirul kena demam kaki, tgn dan mulut. Emmmm apa tu org pangil HFMD erk.. klu tak silap la.
Sib baik tangan dan kaki Mirul takde bintik2 tu... cuma kat dlm mulut dia la kat bahagian lelangit tu dah mula tumbuh.. ala2 cam ulser or mata ikan org kata.
Kesian dia... nak nyusu pun tak berapa nak.. blh dikira semalam berapa kali je dia nyusu.
So semalam aku just masak kan utk dia sup kesukaan dia. Sup Kentang.
Alhamdulilah walau pun camtu.. Mirul still nak makan.. klu tak, risau gak aku.
Dah la kurang nak nyusu, klu makan pun tak.. takut dia lapar je.
Maklum la, Mirul ni blh dikatakan pemakan gak budaknya.
Sebab tu la badan dia tak susut.
Alhamdulilah sesangat. Lepas makan ubat tu, demam dia dah kebah.
Siap berlari2 dia duk main. Berpeluh2.. selalunya klu dah berpeluh tu.. aku lega skit la..
Cuma yg merisaukan aku, ulser dlm mulut dia tu..
pastu doc cakap, klu kat tangan dan kaki dia ada bintik2 cam kat mulut tu.. hah kena g lagi klinik dan berkemungkinan kena tahan kat wad la..
Alhamdulilah aku cepat bawa dia ke klinik, jd bila dah makan ubat yg doc beri tu.. berkemungkinan tak menjadi la kot..ishh minta dijauhakan la..Kesian Mirul.
So hari ni aku dah keja, tak blh la nak coti lama2 kan. Sib baik Mirul pun dah ok.. cuma aku pesan ngan pengasuh dia tadi.. pantau2kan dia. Kot la ada tumbuh ke kat tgn dan kaki tu.. cepat2 beritahu aku. Takut gak kan..
Air masak memang aku bekalkan dah.. pesan gak suruh minum air masak byk2.. biar cepat sembuh. Mudah2an tak apa2 la hendaknya.




5 ulasan:

Mamamanja berkata...

alhamdulillah...

honeylanz berkata...

legakan bila anak dah sihat skit. bukan mirul aja yg kena ulser dlm mulut..has pun ada sampai 3 "mata ikan"...sakitt!!!

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
alhamdulilah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
emm betul tu.. rasa cam lega skit bila dia dah sihat.. :D

ct rahani berkata...

Alhamdulillah mirul dah ok.. bhaya gak sakit tuhkan.. seb baik la akak cepat2 bwk dia gi klinik..