N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Jul 2009

Undang2 Seluruh Dunia !!!

Salam Semua..
Tadi ni ada terbaca email tentang undang2 seluruh dunia.. eemmm bila baca rasa cam pelik je.. nak kata cam lawak pun ada.. cam betul ya..tapi cam tak caya.. betul ke tak.. jom tgk apa undang2nya..


Undang-undang Seluruh Dunia
THAILAND :* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. - kekekekkeke cam ni punya undang2 pun ada ke...
SWISS :* Dilarang berkebun di hari minggu. - eemmm tak blh berkebun nak buat apa kan hari minggu tu..
SWEDIA :* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.- ada ke patut, suka hati la kan.. nak cat warna apa.. ish..ish
KOREA SELATAN :* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan. - cam ni bagus.. blh membentras rasuah kan
SINGAPURA :* Dilarang berjalan (bogel) - sapa yg sanggup jalan bogel ya
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda. - eemmm betul2 menjaga kebersihan tandas kan.. :D
UNITED KINGDOM :* Dilarang menjual sayuran di hari minggu . -lor habis sayur tu blh jual hari apa plak kan
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum. - opppss napa tak blh mkn kat tmpt umum..
MEXICO :* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat “memprovokasi†rakan kerja selama jam kerja. - emmmm ni blh dikatakan bagus gak..
* Dilarang memaki di tempat umum. - eemmmm memang patut pun..
AUSTRALIA :* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama. - eemmm ya la kan...kot la kena bom ke apa.. :D
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu. - spenda hot pink ?? opppsss
YUNANI :* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain. - eemmm topi yg camne tu ya..
KANADA :* Dilarang menempel plester luka di tempat umum. -eemmm takut kena virus kot..
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan. - lor memang la kan.. dah hari ujan.. buat pe siram pokok
* Dilarang memanjat pokok. - eemmm diaorg takut jatuh dari pokok kot
PERANCIS :* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah. - emmm keretapi bawah tanah kan sunyi..
ISRAEL :* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati. -H1N1 (takmo sebut la b*b*) pun ada kategori Isreal yo
AMERIKA :-- ARIZONA :* Dilarang memandu tanpa kasut. -eemmm takut terlepas laju tekan minyak kot..
* Dilarang bermain domino di hari Minggu. - tak blh main domino.. main la mainan lain kan
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja. -emmm ni kes nak ngelakkan penyamaran kot
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api. -lor napa plak nak tabur garam kat rel keretapi tu ya..
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.- hah ni memang bahaya lor.. ada ke memandu tutup mata.. habis camne nak tgk jalan kan..
ALASKA :* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur. - takut beruang terkejut nampak flash kamera kot :D
* Dilarang memberi minum bir pada rusa. - heh..heh..nnti rusa mabuk klu minum..
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.- lor nak g memburu gamaknya.. :D
ARKANSAS :* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan. - walllaa.. ada ke camtu..
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub. -ni nak mampus la klu bela buaya kat dlm bathtub
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara. -heh..heh..heh.. mengelakan pelacuran jalanan la ni..
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.- hah..lembu??
CALIFORNIA :* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.-eemmm tau ke binatang tu.. tapi memang tak elok la kan..
COLORADO :* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.- habis klu tgh buat aduan kecurian ke apa ke.. klu polis tak betull takkan tak blh kot
CONNECTICUT* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.- eemmm kesian kan.. klu blh hari2 kena cium tau.. kih..kih..kih..ooppsss
FLORIDA :* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang. -tu org gila namanya.. ada ke nyanyi pakai pakaian renang..
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 . -heh..heh..heh.. kentut ni apa blh ditahan2..
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.-uish...kaya bebenor la ya.. asyik nak pecah kan piring n gelas je.. kejanya
WASHINGTON :* Dilarang menyusui anak di tempat awam. -eemmm ni betul la kan.. kena la shy2 skit..
MALAYSIA* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang - hah.. ni memang confirm betul..motorsikal kat m'sia ni klu tak pasang lampu.. pengguna2 jalan raya tak nampak penunggang motorsikal ni.. silap2 haribulan mengundang kemalangan je kan.. setuju tak korang..
eemmmm tu je la.. :D

19 ulasan:

neezareef berkata...

pd aku x membntu sgt pn pasang lampu siang2 tu
klu bwk mcm setan ttp kena langgo jugak

niza berkata...

dilrg kentut tu lawak tullll...hhee..

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

Kekeke...lawak2 nyer peraturan..seb baik m'sia punya x pelik2 mcm negara lain...

ibu_arifa berkata...

pelik lah undang2 tuh.. betul ker undang2 diaorg camtu? hihihi

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~niza~
ha'ah tu la.. cam tak betul je

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
emmm... tul tu..rasanya klu m'sia buat.. ada ke yg nak ikut.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ibu_arifa~
keh..keh..keh.. pelik kan.. tak pasti betul ke tak..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

yg thailand tu kelako la..
woo....kena pakai spentot tau g sana...!!

ninie berkata...

macam2 peraturan ado yo..

atty's berkata...

mcm2 peraturan ade..palin tak besh .takleh makan cokolat..napa lak.?

ct rahani berkata...

sy suke bawak kete x pakai kasut.. selesa gitu.. hehehe..

[-suziey-] berkata...

hahha..lawak la..mmg xhape2 tah kalu di pk2:p

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
hik..hik.. lawak kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ninie~
ha'ah kan :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
ha'ah tu la.. pelik gak kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
heh..heh.. baru2 bawa keta gitu la.. nnti lama2 ok la tu

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
lawak kan.. :D

Queenin Murni berkata...

ai..btul ke ni?? mcm tak percaya jek.. hahahha! tapi entah lah.. :P