N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Jul 2009

Citer2 Je.. !!

Salam Semua..
Slamat pagi Isnin.. eemmmm Isnin dah kan.. rasa cam jap je hari minggu. Cam tak puas duk bersantai2.. hik..hik..hik..hik.. eemmm selalunya klu pagi Isnin camtu la pemikiran.
Tak bersemangat nak keja.. :) tu aku la tu. Tak tau la org lain camne. :)
Emmmm klu dilayan 'M' tu memang tak jadi keja la jawapnya... so wake up la cute.. hik..hik..hik..
Okies.. buat exercise skit.. bangun.. duduk..bangun.. duduk.. tarik nafas panjang2..
Heh..heh..heh..heh.. layan kan je sengal pagi ni.. :D
Okies la korang.. so camne ngan aktiviti hari minggu korang.. best tak.. ?? Aku cam biasa2 je.. hari Ahad tu.. pagi2 bangun membasuh dulu.. pastu sambil tunggu mesin jalan, duk mengemas rumah yg dah macam tongkang pecah.. pastu sidai kain.. kebetulan budak Mirul tu pun dah bangun.. mandikan dia.. berdesup kami g pasar cari lauk utk masak..
Tapi hari Ahad tu, napa ntah pasar ikan yg selalu aku g tu.. macam kekurangan ikan plak dah.. tak byk pilhan.. nak tak nak,.. beli gak la apa yg ada.. cukup la utk buat masak hari tu.
Pastu cik abg aku tanya... nak sarapan dimana.. hik..hik..hik.. dah mcm Abby Fana je tu..
Tapi disebabkan kemalasan yg melanda.. dan tekak pagi2 ni cam tak nak mkn apa2.. so kami decide beli kuih 2,3 jenis.. mkn kat umah je la..
Sampai umah.. duk layan Mirul main2 kejap.. pastu, mula aku berperang ngan kuali. Karang klu aku lambat masak.. ada yg cam org2 kat umah tu kebulur.. ate pagi mkn kuih je kan. Klu pagi mkn berat2.. jd tak la aku kelam kabut nak masak cepat2.. heh..heh..heh.. just masak asam pedas ikan gelama + sayur kangkung belacan + ayam goreng bertepung je.. simple je kan.. jadi la.. dari aku malas nak masak.. :D
Dah siap semua.. eemmmm baru best nak bersantai2 kan.. jadinya aktiviti aku hari minggu tu.. ala2 biasa je.. tak menarik mana pun. :D




22 ulasan:

honeylanz berkata...

Isnin rs bersemnagat sbb dah lama bcuti..tp bdn masih penat travel..n sakit tekak..hhuhuhu

ct rahani berkata...

sama menu kiter di hari minggu kak.. ikan gelama.. tp sy masak sambal.. hiks..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

masa minggu sy habiskan dengan tdo....

kui3..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

sesekali ari cuti duk lepak2 kat umah pun best jugak...leh rehatkan badan kita ni....lurus2 kan urat yg dah bengkok tuuu....

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
hik..hik..hik.. ok la kan.. bersemangat gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
sama ya.. eemmm akak masak asam pedas je.. paling simple la tu rasanya.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~gadis kg separa bandar~
heh.,..heh..heh.. klu dulu masa belum kawin akak pun lebih kurang je.. habis kan masa ngan tido.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~
yup.. betul tu.. seronok kan klu dpt bersantai2 kat umah.. :D

moMmY miMiL berkata...

ari senin mmg seme org gitu la smangat je..M ada di mana2..hehe..
weols ari ni cuti..gastrik melanda..tp FB n blog x pulak cuti..hehe..

p/s : cuti 2 ari mmg x cukup ngan nk gomol2 ngan dak mirul bolat tuh..hehe..

Gieyana berkata...

Ada gak tue xtvt tue...rajinnya ko masak cute....aku x jugak masak2 nyer...heeeee

reen berkata...

msknkn kg walau smple..yg pnting air tngn kita tu pnting....knknkn....

yantz-yeem berkata...

huhuh hari minggu rindu nya nak tido sakan!!!!

wah byk le conetst leh join nie...

masviona berkata...

yg penting ada dpt masak utk famili kan...hehehe

[-suziey-] berkata...

malas2 ko masak jgk rina:p

Mamamanja berkata...

ari minggu lepak kat umah jerk..
petang2 amik angin nek motor 4 beranak pusing2 kawasan umah huhuuh

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
lor ya ke.. kesian.. makan ubat biar cepat baik ya..
ha'ah memang tak cukup rasanya.. klu blh nak coti lama2 gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
heh..heh..aktiviti biasa2 je tu..
eemmm kena la masak kan, dah tak kemana2.. karang ada plak yg kebulur..hik..hik..hik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
betul..betul..betul.. hik..hik..hik.. tu yg paling penting.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yantz-yeem~
betul tu.. jom join :D

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
betul..betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
eemmm malas lain takpe.. tapi bab malas masak.. mau kena sound ngan laki aku nnti.. hik..hik..hik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
hi..hik..hik.. sama la kami 3 beranak.. :D