N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Jul 2009

Pagi Isnin :D

Salam Semua..
Pagi Isnin yg cerah.. eemmmm mood utk hari ni cam biasa2 je.. tak la dilanda blues Monday. :D
Tadi sebelum aku buat n3 ni.. tgk la dulu segala keputusan contest2 yg aku join, eeemmm very sad aarr.. I'm not so lucky utk memenangi all contest yg dijoin. What ever pun.. just utk memeriahkan contest kan... so tak kisah la menang ke kalah, yg penting enjoy.. hik..hik..hik..
Okies la takmo citer pasal contest lagi.. nak story mory aktiviti hari minggu..
Aktiviti hari minggu korang seronok tak.. ?? aku cam biasa2 je la, tak berapa nak menarik.
Hari Sabtu, pagi cam biasa for sure g pasar dulu cari bahan utk masak.. pastu g breakfast kat luar je.. pagi tu kami just g makan lontong.. kat serambi rasa tu je.. mulanya cadang nak makan roti canai.. tapi ntah camne bertukar selera la plak..
Pastu layan kan Mirul tgk kapal terbang ikon kat dpn tu.. (dikawasan tmpt keja cik puan neezareef) eemm so excited budak mirul tu tgk kapal terbang kecik tu.. smpi takmo blk .. dia mau naik itu kapal terbang.. hik..hik..hik...ate cam biasa aku tak bawa kamera bagai.. so takde la kenangan nak ambil gambo kat kapal terbang kecik tu... :D
Okies.. pastu blk prepare utk masak tghari plak.. ala lauk simple2 je.. just buat sup cendawan + kentang + soo hoon pastu goreng ikan dan buat sambal tutuk.. (eemmm org jawa tau la apa itu sambal tutuk.. :D )
Dah siap masak bagai.. duk main2 ngan Mirul je.. smpi terlelap. Ptg tu, kami g plak umah abg ipar aku kat Senggarang, petik rambutan.. :D
Hah ambik.. bergoni2 kami kerjakan rambutannya.. dah rupa cam org nak niaga.. :D
Pastu aktiviti Ahad plak.. pun lebih kurang je cam aktivit Sabtu..
Cuma aku masak awal skit la kan.. pagi2 aku buat nasi goreng cendawan je.. pastu utk tghari aku just masak asam pedas ikan kembung + bendi skit.. just simple2 je la. Sebab ptgnya kami nak kerumah kakak ipar aku kat Pt. Yusof plak.. ( utk pengetahuan korang kan.. aku memang takkan tempek gambo2 makanan kat blog aku ni.. bukan apa, kekadang tu aku lupa la bila dah siap semua.. tak teringat langsung.. lagi satu.. takmo aarr buat korang terliur je nanti.. sian korang kan.. hik..hik..hik.. jadi jgn ada plak yg duk tanya.. napa tak pernah tempek gambo makanan.. so aku dah beritahu jawapanya.. k :D )
Okies cam dirancang.. pas zohor kami terus gerak ke rumah kakak ipar aku kat Pt. Yusof plak.. sebab nak menziarahi suaminya yg tak berapa sihat disebabkan buatan org yg ada perasaan PHD ni..
eemmm pelik tau.. bukan org lain yg buat.. sedara sendri.. darah daging sendri tau..
rasa kesian sgt.. aku tgk abg ipar aku tu.. dah tak macam rupa org dah..
Dulu dia sesihat org, la ni cam org tua yg uzur sgt tu ha.. tak berupaya.
Ish.. tak blh nak story mory la.. kesian sgt.. sebak rasanya..
Semoga dia cepat sembuh.. dan org yg buat dia tu terima balasan dari Allah..
So tu je la aktiviti kami sepanjang coti2 tu.. :D





18 ulasan:

Mrs. Adz berkata...

wah,banyak betul aktivitinya..biasala la cutikan..
kesianya ngan abg ipar tu..kenapala ade lagi manusia yang tak berotak macam tu..moga cepat sembuh..

ibu_umairah berkata...

kak takut we all terliur?jemput lah kami makan hee.heee

ct rahani berkata...

kesiannya abg ipar akak tuh.. sy doakan semoga dia cpt sembuh k.. dan biar Allah bg balasan yg setimpalnya kpd org yg buat dia tuh.. mmg xberhati perutkan.. huhuhu.. emosi lak.. :D

atty's berkata...

salam rina..sht ke..

sekalisekala nak gak tgk air tangan rina..huhuuhuhh

semoga abg ipar rina cepat sembuh

Gieyana berkata...

Salam...complete xtvt weekend ko n family yer...sama cam Neeza..aku jer berepisod2..kekekeke..
Kalau nk story sekali harung kang owg borink plak!heeee:D

~ PHD? mmg manusia nie x bleh tgk owg lebih senang dr diorang kan...hmmm..dulu sahabat aku pon kena..alhamdullillah sembuh...

~ Harap agar abg ipar Cute tue sembuh yer..:d

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs Adz~
eemmm penuh ke.. kih..kih..kih.. biasa2 je la tu..
eemm tu la.. ada gak kan org yg cam tu.. insyallah tgh diusahakan utk baik

CuTeMiUt78 berkata...

~ibu umairah~
hik..hik..hik..hik.. jemput makan nak kena dtg umah..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
emmm insyallah ct.. tu la rasa cam geram tau ngan org yg buat dia tu.. tak sangka smpi camtu skali.. dia buat..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
hik..hik..hik.. alamak kita shy2 cat la.. nak tunjuk air tangan kita..lagipun biasa2 je kty..
insyallah.. semoga dia cepat sembuh.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
hik..hik..hik.. aktiviti aku biasa2 je gie.. tak kose nak berepisod2.. hik..hik..hik..
insyallah semoga dia cepat sembuh hendaknya. :D

J@J@ / Bini The Rock berkata...

dah abes ke rambutan bergoni2 tu???
eheheh

jgn smpi batuk udah le yerk!

Kesian abang ipar tu ye, moga cepat sembuh la hendaknye.
Rina, ko ade dpt info tak kat Air Molek ade ustaz blh ubatkan segala mcm penyakit? Cuba bwk abang g sana..

Nnt aku tepekkan alamat Ustad tu kat blog aku ye....

neezareef berkata...

aku pn x pasan ko x penah tepek gambo makanan. takut org teliur? org teliur tu biasa lah klu makanan tu npk sedap dan menyelerakan..rasa masakan tu kan kita je yg tau..

Mamamanja berkata...

heheheh.. sama la... kalah gak hehehe. xpe.. nanti kita cuba lagi.

psstttt.. bila nak join contest daku plak nih?? mana tau rezeki ker.. :)

[-suziey-] berkata...

ala xpe rina..cube lagi..jgn puts asa join contenst..mane tau nnti ade award penjoin contest palign tegar:)
ooo dokek je la tpt keje neeza ngn ko nye tpt yek..aku pn xpasan ko xpnh tmpek mknaan:D
emm smga pakcik tu cpt sembuh...

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
waalllllaaa tak terhabis wookkk.. ko nak ke.. ada lagi segoni kat umah aku tu..

tu la.. kesian sesangat..
oh ya ke.. nnti ko email aku k..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
memang pun.. betul..betul.. betul.. apa yg ko kata..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
hik..hik...hik.. kita senasib la kan..
emmm memang nak join tapi tunggu tarikhnya dekat2 skit.. baru nak hantar blh.. :D

reen berkata...

ala..bkn bln pose pn nk tliuq2...x nk kongsi resepi ke kak oiiii!!!:)