N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Jul 2009

Eeemmmm !!!!

Salam semua..
Ni kan aku nak share satu email yg aku dpt tadi ni... bila baca, aku dok gelak sendiri depan pc ni.. cuba korang baca..


Dalam satu neighbourhood nie……
bermulalah satu cerita dimana isterijiran sebelah ni jatuh cinta dengan suami jiran sebelah. Jadi…..korangfaham-fahamlah apa yang diorang buat kat rumah si isteri tuh.
Takdisangka-sangka, suami si isteri ni pulang awal dari kerja hari tu.
Maka, kelam-kalbutlah si isteri dengan boyfriend dia tu bersurai.
Walaubagaimanapun, suami jiran sebelah tu dah tak sempat lagi keluar ikutpintu belakang.
Si suami jiran ni pun bagi idea kat si isteri.Lalu si isteri berlari dengan pantas ke bilik untuk mengambil baby oil dengan bedak badan lalu disapunya baby oil pada badan boyfriendnya.
Setelah itu, diletakkan pula bedak badan pada badan boyfriendnya sehingga
keseluruhan badan boyfriendnya itu kelihatan putih melepak. Lalu boyfriendnya pun berdiri di salah satu sudut rumah dan meng’freze’kan dirinya supaya kelihatan seperti patung.
Setelah melalui saat yang genting itu, si isteri pun membuka pintu kepada suaminya yang sudah sekian lamamengetuk pintu.
Si suami tercengat seketika apabila ternampak ‘patung’ itulalu bertanya kepada isterinya,
” aik??!!…..dari mana pulak datangnya patung nih??”
“oooo….. patung tuuu. Patung ni saya order dari katalog mak cik sebelah.Baru je sampaitadi.” jawab si isteri selamba.
“ooooooo…..begitu.” balas si suami.
Tepat pukul 3 pagi, tanpa mengejutkan isterinya, si suami keluar dari bilik tidur lalu menuju ke dapur.
Kelihatan ‘patung’ tu masih berada dalam keadaan asalnya tanpa sebarang perubahan.
Setelah tiba di dapur, si suami membuat sandwich lalu meletakkannya di atas trey menghidang bersama segelas susu.
Setelah itu, si suami mengangkat makanan itu lalu berdiri betul-betul dihadapan ‘patung’ itu lalu berkata,
“nah….makanlah.”.
Si ‘patung’berasa amat terkejut dan takut kalau-kalau si suami mengetahui hal sebenarnya.
Dengan selamba, si suami berkata,
” aik??!!! tak nak??? orang dah bagi makanan ambik la! Saya ni kira baik la…..Tak macam awak……….
dulu,tiga hari tiga malam saya jadi patung kat rumah awak, jangankan makanan……….segelas air pun awak tak bagi!!!!!!”

so... korang fikir la sendiri.. saja je hilang kan tegang buat keja kan... lawak petang Jumaat.. keh..keh..keh.. :D


12 ulasan:

atty's berkata...

wahahhaha..sama je rupanya..

Mama-Danish & Sarah berkata...

BUAT BAIK DIBALAS BAIK, BUAT JAHAT DIBALAS JAHAT. PADAN MUKA DUA2 KAN..

sweetfiza berkata...

hahaha....
mmg lawak tul arr....
2 x 5 je rupanya....

ct rahani berkata...

adeh sakit perut je baca.. kelako la kak..

y-@-N-z berkata...

kelakar.... ada plak erk...nway,Jemput amik award kat blog yanz ye...
http://fizyanz.blogspot.com

[-suziey-] berkata...

hahhaa..lawak giler..ekek:D same je 2x5 curang:p

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
lawak kan.. 2X5 je..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sara~
hik..hik..hik.. betul tu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~sweetfiza~
keh..keh..keh.. betul tu.. 2X5 je kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
hik..hik..hik.. lawak kan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~y@nz~
ha'ah lawak kan.. oh ya ke.. okies.. nnti kita ambil.. mekacih ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
hi..hik..hik.. tu la kan