N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

6 Jul 2009

Story Hari Sabtu

Salam Semua..
Slamat pagi Isnin... ada yg Monday Blues ke..?? EEmmmmmm kebiasan la kan.. setiap kali pas dah coti2 wikend, mesti Isnin akan jd Monday Blues.. like aku lor.. amat malas hari ni. Heh..heh..heh.. rasanya cam takmo nak g keja, lebih2 lagi cocer hari ni cam sejuk2 gitu kan. Atenya semalam seharian hujan memanjang.. walau pun tak lebat tapi basah gak la..
So okies korang, jgn dilayankan sgt perasaan malas aku ni yo.. heh..heh.. jom aku story mory aktiviti hari minggu aku.
Aku mulakan ngan bismillah.. heh..heh..heh.. aku mulakan ngan hari Sabtu, ate kan Sabtu lepas minggu aku tak kilija, planning nak duk bersantai2 kat umah sajork.. last minit cik abg aku tukar plan.. bila abg2 dia sibuk duk call dari pagi ajak g umah kakak dia yg kat Johor tu, (yg bebenornya kami tau kakak ipar aku tu ada buat majlis kenduri potong jambul cucu2 dia..klu ikut planning.. cam malas je nak g.. ate blum gaji lor.. ) tapi tu la kelemahan cik abg aku, sebagai adik yg mudah cair bila dipujuk2 ngan adik beradik lain.. makanya tukar plan nak g la plak.. dan aku sebagai isteri yg menurut perintah, ikutkan je la.. (tak baik kan derhaka ngan somi..hik..hik..hik..) aku plak dah beritahu mak aku, minggu ni memang tak blk Jb la kan. Walau camne pun, cik abg aku kata standby je bawa baju kot la nak terus blk umah mak aku kan.. makanya berdesup la aku capai n kemas apa yg patut.. sapa yg tak suka nak blk umah mak kan.. hua..hua..hua..
So pas dah siap segala, bertolak la kami..(actually kan kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku dah pergi pagi2 lagi tau.. ngan abg ipar aku yg belanja kitaorg makan hari tu.. ) diaorg g satu keta.. pastu abg ipar aku yg sorang lagi pun dah g satu keta. Jadinya kami je la yg ketinggalan.. tapi tak pe la kan.. sekurang2nya ada yg dah pergi dulu.
Disebabkan nak mengejar masa kan kami lalu highway je.. mls nak ikut jalan lama.. (selalunya klu blk Jb cik abg aku memang skkee ikut jalan lama je.. klu highway.. ngantuk katanya..) so bila dah lalu highway.. kena la bertukar driver gitu kan.. jd aku la yg kena drive dari tol ayer itam smpi la kerumah kakak ipar aku kat Skudai JB.. cik abg aku ngan Mirul duk membuta sepanjang jalan.. (uh.. yg, sib baik isteri mu ni.. blh cover jd driver tau.. klu tak, kul berapa nak smpi gamaknya.. :D)
Sesampai je kami.. ngam2 tgh azan Zohor tau, majlis akan bermula pas solat Zohor.. jadinya kami ni as a VVIP lor.. :D (ngelat kan takmo tolong rewang) dtg tinggal makan2 je.. Byk tau makanannya.. ada SATAY + LONTONG + NASI AYAM + MEE GORENG + KUIH MUIH + AIR SIRAP LIMAU tapi cam biasa la kan korang, aku ditahap kemalasan nak bergambo bagai makanya tak de gambo lor.. Majlis berlasung ngan lancar.. kakak ipar aku ni baru terima cucu 2 org sekaligus.. anak dia yg sulung bersalin bulan 4 hari tu.. dpt anak lelaki.. anak dia yg no 2 tu bersalin bulan 5 hari tu gak.. dpt anak pompuan.. jdnya kakak ipar aku ni dpt cucu sepasang dlm tahun yg sama.. cuma lain bulan.. (dah lama dah kakak ipar aku ni kepingin nak cucu tau.. ) hah sekali dpt 2 sekaligus.. bagus kan, dapat sepasang gitu. :D
Rupanya kan, yg abg2 ipar aku tu duk sibuk tipon cik abg aku tu.. suruh pergi gak.. sebab abg ipar aku dah standbykan doyan ngan rambutan.. satu kotak khas utk mak aku. Emmmm patut la beriya2 sgt.. jdnya memang confirm la kami kena blk gak ke rumah mak aku utk menghantar doyan2 n rambutan tu.. Mirul kemain skkkee lagi dpt blk umah opah n atuk dia.. Mak aku plak, terperanjat lor, ate aku dah info dia tak jd blk kan.. alih2 muncul je ptg Sabtu tu.. heh..heh..heh.. lawak je planning kitaorg hari Sabtu tu.. apapun happy gak la kan.. wah panjang berjela2 dah.. Okies la korang.. akan aku sambung plak aktiviti hari Ahad.. :D



12 ulasan:

~zuraiwan~ berkata...

slm senin...Monday Blues skrg..kite pun mls...kekee

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Monday BLUES? GREEN tak der? :P

atty's berkata...

napa tak antor doyan ngn rambutan kt umah kty ..sama ..huhuuh sedih nie

neezareef berkata...

musti penuh bonet ngn duyan n motan

niza berkata...

ku x kira blk umah sesaper pun..asal nama berjln...ku suker!!!!hehehe...

CuTeMiUt78 berkata...

~zuraiwan~
heh..heh..heh.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~mama qaypo~
hua..hua..hua.. klu green jd hulk plak.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
heh..heh..heh.. lenkali kita poskan :D

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah.. penuh ko..

CuTeMiUt78 berkata...

~niza~
heh..heh..heh.. :D

[-suziey-] berkata...

xpela..sambil bw balik anto duyan n motan tu ke mak..bole blaash skali..haha:p

ct rahani berkata...

plan mengejut la ni kak blk jb.. tp x pe sonok ape blk umah mak sndirikan.. hehehe..