N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

21 Okt 2009

To: Org ni.. !!

Salam Semua..

Actually kan.. n3 ni aku tujukan khas utk org yg bernama Ilham
yg duk dtg pastu leave msg kat shoutbox aku tu..
berkenaan ngan contest yg aku nak join ni..
aku nak tanya kat korang.... apa perasaan korang bila baca msg ni..

eemmm bagi aku la.. rasa cam **@&% tau..

mungkin niat dia nak beritahu tu.. kira cam ikhlas kan..

eemm kiranya ada yg lebih comel.. tu aku tak nafikan la...

tapi kan utk pengetahuan En. Ilham ni.. all parents akan rasa anak dia paling cute tau..

betul tak.. parent2 semua..

aku nak tanya.. En. Ilham ni dah ada anak ke.. yg smpi nak decide anak org..

comel ke tak...

emmm ke awak tu.. on of the juri yg akan decide anak sapa yg comel..

tuk pengetahuan En.Ilham.. tujuan aku masuk contest yg berkaitan ngan Mirul ni..

sebab salah satunya one of my support tuk penganjur contest..

so tak salah kan.. either anak aku tu comel ke tak.. janji aku beri support utk join..

tak kira la menang ke kalah ke.. org nak kutuk ke apa ke..

yg penting happy nak join contest..

yg En. Ilham ni smpi nak beri msg camtu.. pe hal..

klu ko rasa anak aku tu tak comel pada mata ko..

so what.. dia bukan anak ko...

bagi kami dia adalah permata kami....

comel ke tak.. dia tetap permata kami..

org macam En. Ilham la yg mematahkan semangat org lain utk join contest..

so tuk En. Ilham.. kata2 ko tu aku anggap cam mengejek.. aku peduli apa ngan ko

yg penting niat aku nak masuk contest tu..

just for fun.. dan nak beri support

dan seandainya Mirul menang.. syukur alhamdulilah..

klu tak menang pun aku tak terkilan..

sekurang2nya puas hati dpt join..


p/s: klu rasa tak suka nak tgk anak aku tu.. atau tak skee baca blog ni.. blh blaaahhh dari blog ni..





89 ulasan:

[-suziey-] berkata...

ek eleh kerek btl ilham tu..ala abaikan je..mirul tetap comel..dia je xreti menilai comel...comel tu subjktif ok..

honeylanz berkata...

hmm.. semua anak kat mata mak-mak adalah sgt comel!

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ha'ah.. kan kerek betul.. statement tu.. buat org kecik hati je..
yup. betul tu.. comel tu.. subjektif okey..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
betul kan..

eis berkata...

sabar..sabar.. tp mmg setuju yg semua parents rasa anak dia comel.

leadleedeea berkata...

akak...sabar yek..

mmg ader manusia yg slaloo nak menjatuhkan org lain..sengaja nak malu kan org..

*sigh*

umminabilah berkata...

betul3x kak...kalau x comel pun bukan ank dia...ank kita..teruk betul en.ilham tu..nti tkena dpt ank x comel baru tau...

Tukang cerita berkata...

abaikan saja....

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
memang kira masih dlm tahap sabar la ni.. betul kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~leadleedea~
yup.. betul tu lead

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
ha'ah kan.. ntah apa2 ntah

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
sebab still join la.. tu yg nak abaikan je

zura@iwan berkata...

ishh...ada cm tu lak yer...mmg stiap anak2 itu ada lah comei..wpon anak2 istimewa pon...anugerah Tuhan yg x tenilai...sakit hati kalu org ckp cgitu gk kt anak kite..

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
sakit hati kan.. tu la yg akak rasa.. ntah apa motif dia buat camtu.. betul kata zura tu..

T.u.Y.a berkata...

wakakakaka..
sungguh naif ko ilham..
suka ati mak bapak dia la nak masukkan anak deorg contest ape ke..
yang ko sebok2 nak ngata anak org tu nape?anak ko comel sangat ke????

abaikan je kak org yg tak bertamadun nih..tah kuor dr gua mana tah..tetiba je nak ngata anak org..
waahhh!!emo lak Tuya..sbb Tuya pun ade anak,Tuya tau la mcm ne perasaan seorg ibu..

Gieyana berkata...

Hurmmm..ataupon Ilham tue just guna nickname..mybe salah sorang dr blogger yg ko kenal gak! sapa tau! Walllahhualam..

mmg tak patut ar komen yg menyentuh perasaan sesorang kan..x kira ar anak kita tue comey or tak yg penting mmg kita support nk joint contest..adat ler kan kalau kalah @ menang tue...tak bagus bila mengaibkan seseorang kan...

Pedulikan apa yg org nk kata..yg penting Mirul comeyy di mata ko & merupakan anugerah yg tak terhingga buat ko n suami..don't be sad k!

I support you to joint whtever contest u like k..:D

CuTeMiUt78 berkata...

~tuya~
yup..betul tu.. skeee la kan.. kita nak join contest apa pun.. anak kita.. ske la kan.. dia je yg nyibuk..

setiap ibu mesti akan terasa ngan statement bodos ilham tu..

mama tisya berkata...

kdg2 tk phm naper org lain nk komen camtu kt ank kita kn..anak kita tetap comel smp bila2 cz anak kita anugerah allah..comel tu subjektif...

abaikn je la komen2 gtu..kalah menang adat bertanding...kalo ada rezeki alhamdulillah,kalo tkde rezeki byk lg contest lain tul tk..kita sama2 support rakan blogger yg wt contest...

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
yup... aku rasa one of blogger yg aku kenal.. eemmm bila aku buat n3 ni.. aku nak dia tau.. camne perasaan seseorg tu. yg dia duk kata...
thanks gie for your support

mamamiera berkata...

i iihh..
terguris sungguh kate2 dia..
tp akk cool je ye..
zai plak yg rase nak let0p kan org tuh..
jahat mul0t..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama tisya~
hah tu la.. tu yg peli tu... pasal plak dia nak komen camtu..
betul kata mama tisya.. kita join contest nak support member blogger yg buat contest..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
emmmm cool tak cool la... tu pasal akak buat n3 tu... biar dia sedar.. klu nak kutuk org pun cermin diri dulu..

ikiqzana berkata...

itu kata2 org yg jeles, xde anak atau pun mandul.. mukakaka..

peduli je org mcm tu rina... xde moral langsung..

CuTeMiUt78 berkata...

~ikiqzana~
ha'ah mungkin gak kot.. memang takde moral.. kan

nza berkata...

itu namanya menguji kita. Sabar jelh rina. Cam mana pn org pndang ank kita...mrk ttp buah hati kita....

CuTeMiUt78 berkata...

~ kak nza~
ye memang kak.. betul bagai akak kata...

e-caR NazRin aka ibuEiymann berkata...

DI MATA SETIAP IBU, ANAKNYA ADLH YG TERCOMEL, TERHEBAT, TERBAIK!! enuff said.

to ILHAM:
menghina tentang ketidakcomelan anak org umpama ko MENGHINA CIPTAAN ALLAH YANG MAHA BERKUASA.. stkt nie ko sorang jer yg ngutuk Mirul..mane ade org kutuk dia lagi..ko tnggu shj musibah yg bakal ko terima nnt..ingat, skg nie balasan free2 ko dpt kat dunia.. x pyh tnggu hari akhirat!!! doa seorang ibu yg t'aniaya, sng Allah makbulkan..


p/s: k.Rina..sori, e-caR ter-emos laks.. mmg kepantangan betul lar org duk m'hina insan kecil (anak) ciptaan Allah nie.. mencik2!!

delour berkata...

to mirul:mirul ttp cute dimata akak!!=)

to cutemiut78:sbr byk2 kak psyco jer ilham tu..buat xtau jer..

CuTeMiUt78 berkata...

~e-car~
thanks coz baking me.. eemmm betul tu. kan..
takpe.. akak pun emo gak.. bila camtu..

CuTeMiUt78 berkata...

~delour~
mekacih dik.. for your support.. memang psyco la si ilham ni

ziha berkata...

kak..jgn layan owg mcm tu kak..
klu dilayan.makin menjadi2..
mirul tetap comel...
smoga die jadi ank y soleh n berjasa pd org tuanye kelak..aminn..

CuTeMiUt78 berkata...

~ziha~
oh.. thank a lot dik.. insyallah

Kakak berkata...

Salam dik,
Betul kata adik tu, kalau join contest bukan semestinya nak menang.
Lagipun apa dia kisah pasal anak orang.
Takkan dia tak tahu bahawa setiap kanak-kanak tu tetap cute serta comel.

eRiNsZ berkata...

woit ini aku marah ini...
sumer anak adalah baby tercomel di dunia (pada mata mak ayah nya)!!!!


grrrrr gram lak haku..

mai a.k.a ibu leya berkata...

uishh.. kurang asam btul en. ilham tu ek.. suka2 nk kate anak org x comei.. anak dia tu comei sgt ke (tu pun kalo ade anak..) huhuhuh..

sabor ye kak rina.. jgn dlayan org camtu.. buang mase buang tenaga..

caiyok! caiyok! kak rina..

r0ha!Za berkata...

akak jgn patah semangat..join je ape2 contest utk mirul..comel ke x comel ke bkn anak dia..jgn d lyn org mcm tu..adat la kalah menang tu..

Mrs. Adz berkata...

kesian la ngan ilham ni..dia ade masalah mental tu.abaikan aje orang macam ilham tu..kalau dilayan nanti ngan kita pun sakit sekali..semua makhluk ciptaan Allahkan sempurna dan cantik sekali..lagi la budak2 yang tak ade dosa ni..moga encik ilham ni diberi lebih 'ilham' untuk berkata-kata ye..

(ceh ayat macam emo je kan..)

su berkata...

comellah amirul! dah peluk xnak lepas tau!

xbaek kate gitu...

dan kalau kite ade anak istimewa pun dia ttp comel! inikan sempurna sifat mcm amirul.....ciptaan Allah semua tuh...

pelik betul la org tuh....

Tihara berkata...

semua anak2 di dunia ini comel2 belaka..yang tak comel hanya orang2 yang tak beradab sahaja..

mamazana berkata...

ek eleh... sibuknya mamat tu...

suka hati kita la nak kata anak kita comel ke, cute ke, sbb tu adalah anak kita & hak kita kan... sapa lg yg nak puji permata hati kita kan....

rina, ko jgn layan mamat ni. sakit kot....

ibu_arifa berkata...

salam kak Rina,

sabar yer kak. abai kan jer lah 'lalat' tu, kalau kita jer..blog kita= suka hati kita lah kan kak.. nak tulis apa..nak join contest ker aper ker...apa yg dia kesah? kalo tak suka..jgn singgah.
kesian budak kecik yg tak berdosa tu.. tak pepasal jer 'org' tu sakit hati mengutuk dia.

cantekmama berkata...

jgn kecik hati eh..maybe dia belum ade anak,rasenyer kalau org da kawen n ade anak sendiri x mungkin akan ckp camtu sbb perasaan jd ayah & ibu nie org yg ade anak jer tau,betul tak kiut miut?jgn sedey2 ok!!

Mama-Danish & Sarah berkata...

agaknya en. ilham ni jeles ngan rina.

ntah2 dia pun ada hati nak join kontest tu, sbb takot kalah, dia suka suki kata mirull tak comel dgn harapan rina akan down dan langsung tak jadi nak join kontest..

pedulik sama itu en. ilham.... we all tetap support rina k...

jeles arr tu anak dia tak cute mcm mirul....kan kan...

ninie's corner berkata...

ade jg org mcm tu kat dunia ni ye.......
mgkin dia jeles kot........
sapa kata mirul tak comel...????
ninie suke tau kat mirul tu...
geram sangat tgk si mirul tu....
rase mcm nak peluk2 jer dia.....
klu kena kat ninie........
mmg rase sedih & sakit ati.....
tp peduli ape dgn kate org.....
anak kite, kite punye suke le.....
buat tak tau jer rina.............
abaikan org mcm tu............

CuTeMiUt78 berkata...

~kakak~
emmm rasanya dia ni takde naluri as a parent kot.. tu yg sesedap rasa je nak duk kutuk2 anak org..

atty's berkata...

sabar je lah ..mcm2 org ade kat dunia nie

CuTeMiUt78 berkata...

~erinsz~
emmmm memang as a parent kita akan rasa geram ngan statement camtu kan

CuTeMiUt78 berkata...

~mai ibu leya~
emmmm tu la pasal..

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
emmm memang pun dik.. lagi bersemangat akak join contest nanti.. lantak situ

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs. adz~
ha'ah.. rasanya ada skrew tanggal kot kat pala dia.. tu yg dia mental tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~tice su~
yup.. betul tu..

Mama_Aqish berkata...

aik...ada lagi ke orang macam ni....hish2 tak habis2 ngacu blog orang...pedulikan aje...janji kami still setia dengan blog cute miut ni

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
yup... betul..betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamazana~
ha'ah. kan.. skee hati la kan..

mamarempit berkata...

dia jeles kot,..ntah2 dia tkde blog...hahaha...

CuTeMiUt78 berkata...

~ibu_arifa~
yes.. memang pun lalat camni la.. perosak semangat kan

CuTeMiUt78 berkata...

~cantekmama~
emmmmm even takde anak sekali pun.. takkan la takde naluri as a parents...smpi nak kutuk2 anak org

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
emmmm agak la..

CuTeMiUt78 berkata...

~ninie's corner~
emmmmm memang ada ninie.. mungkin la jeles laaa tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
emmmm kira masih ditahap sabar la ni

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
thank a lot for support

CuTeMiUt78 berkata...

~mamarempit~
emmmm agaknya kot

prebetsabu berkata...

bior la kak... dia tu tak kawen2 lagi kot tu yg jeles ngn org lain yg dah berkeluarga..

ramai betul saiko kat dunia ni

fieza berkata...

Kureng.....kureng...kalau ada kat depan mata...dah lama dah...cute sangat ke anak dia or dia masak kecik2 dulu???? Jeles la tu...memang dasar $%^&**&^$#@....tak sayang tangan betul taip cam tu..sabar cutemiut..sekali BABY AMIRUL memang, kita cari dia sampai lubang cacing...


Hello mamat yang senget...cute ke tak cute ke, cacat ke normal ke..semua tu anugerah ALLAH. Kalau kau kutuk, maknanya kau menghina kejadian ALLAH. Baik kau semayang tobat....

neezareef berkata...

dia tgglkan link dia tak??? kot leh tgk dah banak lom budak tuh kan..

mmg arr comel x comel budak tu kt mata kita mak bapak dia mmg arr comel dah anak kita kan..
pasal ko nk masuk contest tu biasa nye kita suke2 je..klu menang tu bonus..

klu ko select sndiri gambo tu lg bgs ikut naluri ko sndiri kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~prebetsabu~
emmm agak camtu kot.. ha'ah kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~fieza~
emmmmm betul tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
emmmm memang dia tak tinggalkan link.. saja la tu.. takut..
memang pun. klu blh nak select sendri.. klu ikut kan.. mau aku hantar je semua gambo2 tu.. karang ada plak kontrovesi lain plak..

Item To Let Go berkata...

semua anak2 comel xkira lah anak kita ke..anak orang ke..semua comel. alaa rina..ilham tu xde anak..mandul kot..tu yang jeles kat mirul yg montel tuh.

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Dengki la tuh!!
Aku jelajah blog org lain pon..ade je org yg ada pHD nih...pelik aku tgk..apesal nak dengki2 erk??

Dan biasa org yg pHD ni tak berani letak link.....Penakutt!!

aku rasa mbe ini salah sorang SR yg tak reti buat blog...muahahah!!!

Aku support ko utk terus masuk contest na...jgn dihirau org pHD ni..rosak akhlak...

CuTeMiUt78 berkata...

~item to let go~
emmm rasa camtu kot.. tu yg dia dengki tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
emmmm betul tu ja.. memang susah klu org ada PHD ni..
apapun thank a lot for your suport

Nurhayati berkata...

aduhai ilham ni..dia ni mmg takde keje..nak kondem orang wat ape.. ko jaga idup ko sendiri udah le.. nama pun contest.. ikut suka la nak masuk ke idak kan.. yg pasti anak kita mesti la paling comel, cerdik.. segalanya2 buat kita..orang lain nak kata ape tu lantak dorang la huhuhu
sedih tul orang camni..kurang kasih sayang kot kan.. ;)

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

Tahape2 la dak ilham tu kan...
betul kata ko..parents sendiri la yg nk puji anak dia comel..x kan kita nk minta pujian2 tu dr orgkan..x perlu..janji comel dimata kita mak pak dia ni pon dah cukupkan...sabar yer..

Dee berkata...

sian kat ibu si ilham tu kan rina..dpt anak cam dia..kalo org hina dia masa kecik2 pun tentu ibu dia sedih..

setiap anak adalah yg plg comel di mata ibu mereka..

pedulikanlah rina..ko masuk je contest2 mana yg ko suka..aku support je..

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
emmm tu la pasal...

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
emmm mamat tu psiko la tu.. tu yg dia buat statement camtu ..ni kira masih dlm thap sabar ni

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
ha'ah kan dee.. thankd dee beri support utk aku

reen berkata...

x patut...x patut..
sy pn seorang ibu gak...terguris gak ati ni klu ada yg kata cm tu..

abaikn je la sis...bsabar bnyk2..al sabaro minal imannnnn...
pduli la ap orng tu nk kata..anak2 adalah permata hati ayh bonda...
dia lom terkena pd btng idung sndiri...
klu dia ank..orng kutuk ank dia pa la gakny dia rasa...berserah la pd tuhan sis..DIA yg maha mengetahui segalanya..

Yan berkata...

sedeynye klu orang cakap kt kite.. kenapa nak jatuhkan orang.. dahla masuk blog orang men serbu jek.. ni mesti budak2 yg tak cukup umur lg nih..
esok2 dia ada anak.. Allah balas rupa yg buruk cam citer Senandung si Dayang.. Nauzubillah.. bukan doakan yer... tp beringatla jgn suka2 cakap anak orang x comel ke hape...
semua anak2 yg Allah anugerahkan tu comel dan ade kelebihan masing2..
Lg satu anak kak rina comel ke tak... ape masalah ko?? susahkan ko anak beranak ke yg ko JAKI sangat tu??

hahhhh kan dah panjang hujah saya..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
eemmmm tu la kan reen...
betul tu... biar allah je la membalas...

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
akak rasa dia memang tak cukup umur kot.. betul tu yan.. biar allah balas balik apa yg dia buat...

mummy_ayu berkata...

kurang asam itu orang..sabar je la rina...semua kanak kanak cute...even yang sindrom down tu pun ayu rasa come n cute...tambah lagi mirul yang montel gebu tu...kan? cik ilham kita nie tak de anak lagi kot, tu yang tak reti tengok macam mana rupa bebudak comel...

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
eemmmm yelah agaknya camtu la kan..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

saya rasa la kan...si ilham ni ada masalah ler dengan dia punya otak.....dia ingat dia tu sapa....hensem sangat ker....macam baguih sangat...lantak dia la rina...janji kita yang bahagia...tok sah dok layan org gila cenggitu...

Mama Safiyyah berkata...

buat donno jelah.....yg pasti, anak kita sihat dan sentiasa berada disisi kita....dengan keletah yg sememangnya comel......kan.....

pedulik hapa org nak kata, yg pasti, anak kita sentiasa comel dimata kita.....biarlah dok berhingus ke, tak pakai baju ke, macamana rupa sekalipun, sentiasa comel dihati......

and sememangnya....mirul mmg cute pun.....dia jeles le tu kottttt

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
emmm klu hensem pun buat pe.. setakat muka je hensem, hati busuk.. tak guna gak

CuTeMiUt78 berkata...

~mama safiyyah~
emmm memang pun..

noridaramli berkata...

eee si ilham ni die rs die perfect sgt ke. langsung xprofesional. org yg mulut ******** je ckp cmtu. nk komen pn komen le yg berfaedah ckit.