N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Okt 2009

Surprise Tak Berapa Surprise..

Salam Semua...

Slamat pagi Jumaat..dah Jumaat lagi kan..
dan bulan Oct pun dah nak smpi ke penghujungnya..
kejap je rasanya.. dah dkt nak akhir tahun dah..
so hari ni nak story mory pasal
surprise utk cik abg aku
ala bukan surprise apa pun..
just beli kek je..
hadiah pun aku belum beli tau..
nanti la tunggu gaji baru blh beli..
thanks pada korang yg sudi beri idea hadiah apa yg aku nak beri..
pe bendanya.. biarlah rahsia..
yg pasti adalah salah satu barang dari idea2 korang tu..
hik..hik..hik..hik...

okies back to story mlm tadi punya hal..
blk keja semalam.. aku singgah la kat kedai kek ni..

Family's kek..
kedai kek ni blh dikatakan terkenal gak kat Pt. Raja ni..
harga berpatutan dan juga rasa blh dikatakan sedap gak la..
bagi citarasa kami la.. org lain aku tak tau..
hah..snap dari dlm keta je.. segan la plak nak snap dlm kedai kan.. cocer pun dh nak mlm je..
emmm kotak kek yg dah berubah warna..
dulu kaler pink.. la ni dah merah menyala..

dan ni la keknya..
disebabkan cik abg aku serta seisi rumah skkkee kan citarasa coklat..
makanya aku beli la kek cream coklat..
memang sedap.. dan lembut je keknya..

so blk dari beli kek.. terus g ambil Mirul..
cakap la kat dia.. hari ni happy besday ayah tau..
tapi Mirul ingat.. nak makan kek besday je..
merengek2 suruh aku beli kek besday..
(kek yg aku beli tadi.. kena sorokkan dulu.. klu tak, takde la surprise kan..)
aku just cakap kat Mirul.. nanti tunggu ayah blk kita beli k..
hah..hah..hah..hah... sib baik dgr kata..

Dlm kul 8.30mlm, cik abg aku blk dari keja
si Mirul ni tak blh simpan rahsia tau..
terus dia g cakap kat ayah dia..
"Ayah.. nak happy besday to you....nak happy besday to you.. "
wallllaaaa... tak aci la.. nak bocor kan rahsia..
(actually Mirul klu kita kata happy besday to you.. meaning dia.. mesti ada kek lor... tu yg dia sibuk minta ayah dia belikan kek..tak kira la..kek apa pun.. semua dia akan kata.. happy besday to you...)
Cik abg aku cakap kat dia.. ala.. nanti2 la.. kita beli ya..
aku yg dgr dah tergelak dah....
sib baik dia tak kata... ma ada beli.. klu tak.. mau terbongkar rahsia tau..
Pas je cik abg aku mandi semua..
makanya aku ajak Mirul g keta..
aku ambil kek yg dah dibeli tadi..
dan aku suruh Mirul yg bawa masuk kedalam rumah
tapi masih dalm pengawasan aku lor..
klu tak.. mau jahanam itu kek.. cchhaaiiiitt...

Mirul punya skkeee dpt kek..
cam besday dia plak..
dia yg hover hokey....
cik abg aku terperanjat la..
siap tanya kat aku.. bila g beli kek..
baru cadang nak g beli... sebab nak tunaikan permintaan anak dia tu..
heh..heh..heh..heh..
tu la dikatakan suprise yg tak berapa nak surprise
apapun dia ssskkeee la kan.. bini dia belanja kek..
emmm kami belum sempat nak g dinner bagai..
tuk celebrate... tgk la nanti.. hujung minggu ni ke..

okies.. jom layan sesi memotong kek plak

see.. Mirul yg sibuk nak potong... sorry la.. tak blh nak ambil gambo besday boy.. ala2 shy2 cat gitu.. so gambo Mirul potong kek je la ya

walllaaa... dia yg paling happy dpt potong kek... masa potong kek ni.. kami nyanyi la ramai.. happy besday to you.. skali kan Mirul blh sambung.. "makan ubi kayu..." walllaa semua duk gelak tau.. blh plak dia sambung nyanyi nak mkn ubi kayu...


budak yg happy dpt makan kek.. jelly kat atas kek tu pun.. semua dia yg kebas...
so tu je la story mory kejadian surprise mlm tadi..


tambah pendapatan korang


35 ulasan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hapy befday to u...

makan ubi kayu...

tdo dlm kelambu...

hahaha.....

ala kak, surprise la juga to..

hapy befday pd cik ab akak tu..

selamat berbahagia ye kak..

=)

r0ha!Za berkata...

shy2 cat yer..hihi..

skali tgk cam mirul lak punya besday..alahai mirul ni

arnamee berkata...

Salam..

alolo mirul ni.
besday cnik abg ke mirul neh.
sweet je akk ni wat suprise.:)

eis berkata...

sweet je bg surprise. mmg klu budak2 kek ni bg diorg sinonim dgn happy bday to you kan. terus perasan diri tu yg bday hihi. aiseh, nak gak tau apa hadiahnya hehehe..

honeylanz berkata...

ala² birthday mirul lg sekali dah ;)

CuTeMiUt78 berkata...

~cik gadis~
emmm tu la.. blh dia nyanyi camtu... mau tak gelak semua

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
a'ah.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~arnamee~
eemmm mirul yg hover kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
emmmm tu la pasal..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
yup... cam dia punya besday plak

e_ja berkata...

akak pun suka kek cekelat..hehe..

eya berkata...

suke btl mirul mkn kek ye..

Mak Su berkata...

wah, sedapnya tgk kek! maksu pun nak hepi besday to u :)

[-suziey-] berkata...

hahaahhaaa lawak la mirul..seb bek xbocor sgt rahsia..ekekek:p
so sweet..even simple celebration but meaningful kan :)

zura@iwan berkata...

mcm mirul punye besday je nih..hehe

Nurhayati berkata...

amboi.. sapenye bday ni.. hover tau Mirul hehehe

ikiqzana berkata...

wahhh... mirul la yg paling seronok.. apepon hapi besday tuk en abg rina ye..

sedap nmpk kek tu..

Ena Qalinsya berkata...

ekceli..kalo kita ingat n wish besday org tersayang kita, itu dh memadai baginya dan membahagiakannye

CuTeMiUt78 berkata...

~e_ja~
eemmmm best kan kek ceklat...

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
skeee gak.. tapi tak berapa kerap nak bagi..

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
oh ya ke.. bila

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
yup..betul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
ha'ah tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
tu la kan.. memang hover gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~ikiqzana~
ha'ah.. dia la yg seronok sgt.. thank ya zana

Tukang cerita berkata...

hepi bday tuk hubby akak...
:)

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
yup..betul tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
thanks ya

izan ishak berkata...

hepi bday utk cik abg k.rina ye!
mirul..mirul...seb baik xpexah rahsia kan?

**izan dah lama xbeli kek kat kedai tu..mmg lembut n sedap keknya...
dah teringin dah nak makan kek nih!

zh-ena berkata...

SELAMAT HARI JADI UTK SUAMI KAK RINA

CuTeMiUt78 berkata...

~izan~
emmm akak rasa kat pt. raja tu.. kedai kek ni je fames kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
thanks ena

ct rahani berkata...

hepi belated besday wat c.abe akak.. nmpk sdp kek tuh.. bitau mirul klu nk mkn kek lg nti dtg ms besday aidil tau.. hehehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
ooppsss... jadi ya.. kul berapa tu.. insyallah klu takde apa2 hal la

reen berkata...

wa.....wa...hhhhh.....wife belikn kek untuk hsbnd...btuah la abng akak..
nmpk cm sdap je tu..