N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Okt 2009

Mini Open House With Blogger !!

Salam Semua..

Emmmm mood dah kembali stabil..
Walaupun masih dlm kesedihan..
past is past...
so yg hidup ni kena la teruskan kehidupan as normal back..
betul tak korang..??
heh..heh..heh..heh..


Ni semangat nak hapdet ni..
baca tajuk je.. korang mesti dah tau apa kan
nak story mory pasal pertemuan ngan blogger sedaerah
pada mlm minggu hari tu..
bertempat di Teratak buruk kami.. :D
so bermula la alkisah... taib,..
heh..heh..heh..
eemmm okies hari Sabtu tu kan aku keja..
makanya blk keja tu.. baru la plan cari bahan masak..
(ate takkan org nak dtg umah.. mkn kuih raya yg tinggal serdak kuih tu kan..)
makanya blk keja pas dah beli bahan masak bagai..
bersilat la aku kat dapo..
menu adalah yg paling simple aku rasa la kan..
lagipun as request my cik abg lor..
katanya masak yg very simple2 je..
karang tak termakan plak klu masak berat2 kan..
(ate kakak ipar aku semua g beraya ke Segamat..
makanya klu takde yg dtg.. kami je la yg tinggal kat teratak buruk kami tu.. )
so menu utama adalah
MEE HOON GORENG + AYAM GORENG BEREMPAH + BUBUR KACANG IJAO
(gambo..?? elek.. sebabnya aku dah kesibukan..tak dan nak bergambo makanan bagai.. )
menu sampingan NUGGET AYAM + KENTANG GORENG
dan AIR SIRAP + AIR TEH..
(jadila kan .. ate, nak simple2...apa komen korang yg dtg.. ok tak.. ??
Sorry la klu tak sedap ya.)
eemmmm aku siap msg ngan rakan blogger ni dtg pas Isya'
maklum la aku sorang2 bersilat bagai..
takut karang.. tak dan nak siap semuanya kan.. :D
pas dah siap semua.. skali member cik abg aku yg sepatutnya nak dtg sama, tak jd nak dtg..
ada hal lain katanya.. alamak.. makanan byk melampau ni.. sapa yg nak makan kan..
makanya aku pun berdesup msg rakan blogger ni tanya confirm nak dtg tak..
(heh..heh..heh.. bukan apa.. kot la tak jd dtg gak.. tak ke membazir namanya)
sib baik mereka2 ni jd dtg...
so dlm kul 9 lebih cenggitu la.. tiba la blogger yg pertama...
jom layankan gambo2 mereka2 ini..jeng..jeng..jeng..
*
*
*
*
*
*

gilos suspen je kan.. hah siapa kah itu..
tarrraaaaa... ni la blogger pertama yg smpi kat teratak buruk kami tu..
Izan Ishak. emmmm korang blh klik kat blog dia .http://diariummi.blogspot.com/.
bagi sesapa yg belum kenal ngan Izan ni blh klik kat situ.
So very peramah ngan talkative gak. cam aku..
heh..heh..heh..
ibu kepada 4 org hero2..
(aku yg sorang ni dah jd mcam apa.. Izan 4 org lagi tu..)
see Izan duk tersengih2.. awat tu Zan.. apa yg lawak sgt tu... :D
ni anak Izan yg No.2
hah.. see budak yg gebus tu.. Mirul sibuk ngan car dia.. korang nak tau.. smpi duk berebut tau ngan anak Izan.. ish.. teruk la Mirul ni kan.. yg belakang tu.. anak Izan no 1..
dan 2nd Blogger yg sampai ketertak buruk kami
*
*
*
*
*
taaarrraaa... sapa kenal????

hah ni la dia Jaja Bini the rock
heh..heh..heh.. sory Ja.. aku open identiti ko.. :D jgn marah aaarr,...
hah.. yg sebelah tu.. mesti la TR kesayangan Jaja kan...
(dipersilakan copy paste gambo ko ya.. :D)
Jaja ni pun ala2 sekepala cam aku gak..
peramah n very nice tau...
rupanya TR ni pernah keja kat tmpt kami keja dulu..
dan juga kenal gak la cik abg aku tu...
makanya rancak la berborak cik abg aku tu..
(actually cik abg aku ni jenis yg tak berapa nak ramah.. klu tak kenal sgt... tapi klu dah kenal..hah rancak la jadinya..)
eemmm masing2 kepala weng..weng..weng.. lebih kurang aku la diaorg ni..
sgt seronok gitu..
hah.. ni plak Izan sekeluarga.. (dia ada 2 hero kembar tau.. )
yg dlm dukungan tu... anak dia no 3 dan 4 (kembar seiras, aku pun confuse jadinya)
memang gamat la.. teratak buruk kami mlm tu...
riuh rendah ngan tawa2 ibu2.. sesi borak2 para bapa2..
anak2 plak bersuka ria.. sambil main2..
so hapening..emmmm ntah bila plak akan ketemu korang lagi kan..
acara hanya makan2.. borak2.. ketawa2.. pastu harus la berposing2 kan.. :D
ate blogger... bab posing2 ni... adalah acara wajib..



three of us..
cutemiut ; jaja ; izan
dah macam nak marhaban je la plak..
ko jd ketua tau Ja... :D


pastu... bapak2 harus la berposing2 gak kan..
oppss.. awat gambo ni cam tak berapa nak jd, lain je aku tgk..
Mirul plak buat aksi ntah apa2 ntah.... ala2 gambo candid gitu.. :D

hah.. okies.. ni kira ok la kan.. yg baju itam tu.. TR - somi Jaja ;
baju putih tu - sapa lagi cik abg aku la.. ;
baju melayu merah tu - somi izan
berserta anak2 masing2...

dan Kami.. eh gambo belum ready ni..

hah.. ni baru okies..
so ni la dua blogger yg aku katakan tu...
Keluarga Jaja ; keluarga Izan dan juga selaku tuan rumah.. aku n family..
(heh.. Mirul kemain baiknya senyum tu.. )
so tu la yg hapening mlm minggu tu... sebelum kami terima berita yg sedih tu..
pada Jaja dan Izan, terima kasih kerana sudi dtg keteratak buruk kami,
maaf andai layanan kurang memuaskan..
dan juga maaf klu makanan yg disediakan tak memenuhi citarasa korang..
andai ada masa kita gather2 lagi ya.. harap perhubungan kita akan kekal selamanya.. klu korang nak tgk gambo lain dari blog aku ni..
blh klik blog jaja n Izan..
kedua2nya dah pun updated dulu dari tuan rumah
very ekspress... cam bas KKKL :D




p/s: actually aku ada gak invite 2 lagi blogger yg sedaerah ngan aku hari tu selain dari Jaja dan izan.. tapi mereka2 tu.. tak janji blh dtg ke tak.. cuma mereka yg berdua diatas ni je confirm nak dtg... apapun terima kasih pada mereka2 ni


jom tambah pendapatan korang...
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277



35 ulasan:

De' Sal berkata...

sonotnya dapat jumpa blogger, ngan kak sal bila pulak yea...

eis berkata...

kelakar la gambar 'marhaban' tu hihi

umminabilah berkata...

wah..best nyer dpt jmpa kwan2 bloggerkan??

izan ishak berkata...

walllaaa...bestnye n3 k.rina pasal gather2 tu...gambar2 pun sume best!

k.rina...terima kasih sbb sudi jemput kami sekeluarga dtg.....mimpi jadi nyata gitu! makanan pun sume best2 sampai xlarat nak makan sume.
**jadi glamer jap namaku di sini...

seronok skali jumpa k.rina n k.aza@jaja ye... wpun baru 1st time!

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
heh..heh..heh.. meh la dtg sini :D

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~uminabilah~
emmm memang seronok.. bertambah erat jadinya

CuTeMiUt78 berkata...

~izan~
hik..hik...hik.. jangan serik dtg lagi ya zan..

r0ha!Za berkata...

suke la mirul tu ade kwn dtg..
apsal mirul asik duk peluk ball dia tu..tkt kwn amik yer..

best la jmpe blogger2 nih..

Dee berkata...

alahai..kalo tgk rupa si jaja ngan cara dia tulis blog..cam panggang dari api..kehkehkeh..

Diarihatiku1976 berkata...

waheronoknya.. kalau saya dekat kat best..

Gieyana berkata...

meriah gak yerk..hehe

Mirul muka stim jer tue..sm ar cam Nureen..berebut jerk keta dier ngan anak2 kengkwn lain..:)

ibu_umairah berkata...

best nyeeee......jumpa kawan bloger

mama tisya berkata...

sronokla jmpa blogger time raya kn...

KUNTONG berkata...

CuteMiut78: Kau tak jemput kita org ya, kita org pun bukan jauh sangat dngan Jaja tu, kontek jaja dulu, geng kita org ialah Zedmagel, amirhamzah dan rouslens (tiga2 ni org semerah),eiza in the house (separap) dan wahnuar (spg lima). nnti bila kita org buat kau datang tau, laki bini (nnti aku kontek Jaja.).

Mak Su berkata...

sedap tu menunya... tak terlalu berat tapi cukup utk mengenyangkan jugak:)

atty's berkata...

menu2 tu bunyinya cam shedap..jew..
besh cuma kekwn..leh mengeratkan silaturahim

[-suziey-] berkata...

hoohhoho syioknya..beraya bersama blogger..nape ko xjmpt aku rina.ekke:D

neezareef berkata...

jaja ni baru lah dpt nengok muke dgn terang..hahahah

nza berkata...

Bestnya dpt jupe tmn2 blogger....klas gitu.

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
memang dia yg hover.. ha'ah gitu la

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
hik..hik..hik.. lebih kurang gitu la kan..

jaja, apa komen ko ??

CuTeMiUt78 berkata...

~diarihatiku1976~
heh..heh..heh.. klu dekat.. dah jemput dtg pun

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
napa ntah skeee buat muka camtu.. hik..hik..hik.. dah nama pun bebudak kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ibu_umairah~
memang seronok

CuTeMiUt78 berkata...

~mama tisya~
emmm memang best..

CuTeMiUt78 berkata...

~pak kuntong~
hik..hik..hik.. maaf la, bukan tak nak jemput.. tapi tak tau nak contact.. eemmm insyallah.. tapi tak blh janji..

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su ~
hik..hik..hik.. malu aaarr.. menu yg biasa2 je.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
hik..hik..hik.. memang betul tu kty

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
klu aku jemput betul2 ko sanggup dtg bp tak ..??

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah.. klu ko dtg lagi meriah

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
hik..hik..hik.. memang seronok kak

J@J@ / Bini The Rock berkata...

dee...
jauh panggang dari api ye??
apesal..aku nampak sopan santun terlebey sudah ker??

tak kenal maka tak cinta ....

hahahhaha!!

Neeza...
terang ke muka aku??
so, ko agak2 kenal tak?
aku member gak dgn Azrina Ariffin..kawan ko jgk kan?

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Cutemiut...
sorry aku menceceh kat rumah ko...harap ko izinkan.

xD

Pak Kuntong dah melibaskan ekornya... kau kena pegi jgk tu..jgn tak pergi lak...malam ni kat rumah dia..epe2 hal ko kontek aku klu tak tau jalan...

reen berkata...

wa...bestny dpt together2...
msti sonok kn...