N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Okt 2009

Lampu Silau ??

Salam Semua..


Ish.. hari ni.. napa ntah ngan pc aku ni..
pagi2 dah buat hal..
berat la ni..so kena bagi cuci skit...
ni sambil aku hapdet ni.. pc aku still dlm proses mencuci
hik..hik..hik..hik.. dah macam nak cuci baju la kan..
eemmm ni mlm tadi punya citer...
al kisahnya Mirul ngan lampu silau..
eemmm korang nak tau apa yg dimaksudkan ngan lampu silau tu..
ni haa....
*
*
*
*

hik..hik..hik.. lampu suluh ni Mirul kata lampu silau..
mulanya aku tak perasan dia kata lampu silau..
bila dia duk main2.. baru aku terperasan dia sebut lampu silau..
lawak la Mirul ni..
tu bukan lampu silau nak ooiii... tapi lampu suluh ataupun lampu picit..
agak la kan.. pemikiran dia.. bila di suluh kan.. ala2 cam silau gitu..
tu yg dia duk sebut lampu silau..
jom tgk aksi dia ngan lampu silau ni..
hik..hik..hik..hik.. kemain lagi nak tido pun.. main lagi ngan lampu silau tu..
sib baik la lampu tu tecit je..
ala2 yg mainan punya.. klu yg besar gabak tu..
eemmmm takde nya dpt main camtu..
sekarang ni asal blk umah je.. tu yg dia cari dulu..
dan tu la yg jd mainan dia..
semua dia nak suluh.. terang2 pun nak gak suluh..
klu di tanya kan.. nak suluh apa tu..
dia akan kata..
" ayul nak silau gendus (b*b* utan) la ma.."
note: gendus dlm versi jawa
walllaa... binatang tu.. yg nak disilaukan..
(eemmm kat belakang umah aku.. memang ada binatang tu.. )
segala jawapan yg diberi secara spontan..
kadang kami pun tak terfikir smpi ketahap tu... dia akan jawab..
Mirul.. Mirul.. macam2 karenah dia.. yg buat kami tergelak..

21 ulasan:

zura@iwan berkata...

hahaha...x per kak pelan2 cuci pc tu yer..

lampu silau mirul pggil..hikss...

eya berkata...

gendus?

anak buah kite plak pggl natang tuh 'oit-oit'

r0ha!Za berkata...

aishh mirul ni..asik wt lawak je..best2..

Nurhayati berkata...

belajar bahasa jawa harini.. "gendus".

hihi lawak la mirul ni..panggil lampu silau ek.. nasib dia nak silau gendus..kalau silau anak dara tak ke naya hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
hik..hik..hik.. eemmm tu la

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
hik..hik..hik.hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
heh,..,heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
minta dijauhkan la.. dari silau anak dara. hik..hik..hik..

Mrs. Adz berkata...

lampu silau ye..haah agaknye tu la yang difikirkan si mirul tu..lawak la mirul ni..

reen berkata...

hahaha..lampu silau ye mirul...kreatif lor..

kcik2 pn iso ngomong jowo..
klu nya.e sy lak panggil...gemblok..menatang tu..hahaha..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs. Adz~
agaknya gitu la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
hik..hik..hik.. udah duk dlm kelompok jawo iso ngomong jawo.. :D

mamamiera berkata...

mirul kiut!!
boleh x mommy mirul kirim mirul kat acik zai cni..
acik zai nk pel0k cium lah..

mamamiera berkata...

mirul pandai.. mmg cahaya lampu tu kan silau..
dia tngok dekat2 ye silau..
tu pasai dia bg name lampu silau..
bijak bijak..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
hik..hik..hik.. klu dekat ok la kan.. emmm tu la pasal

♥ QaseH ♥ berkata...

akk comel nyer mirul geram tgok pp dyer,,,,ish,,,,,cm adik saya,,,hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
hik..hik..hik..hik

J@J@ / Bini The Rock berkata...

kah kah kahhh!!

kelakar la mirul nih!!
lampu silau wat suluh gendus yea??

xD

[-suziey-] berkata...

hahahaha lawak la mirul..ade ke lampu silau.comel btl aksi dia,.golek2..ekekk:p

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
hah.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh..heh