N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Okt 2009

Pagi Yg Suram!!

Salam semua...

Slamat pagi Isnin..
Isnin yg agak blues hari ni..
dan gak Isnin yg suram serta sibuk (tang jalan lorr..)
Napa aku katakan suram.. ???
sebabnya mood hari ni adalah dlm keadaan yg agak kurrreenngg stabil..
so camne ngan wikend korang...??
enjoy ngan wikend korang...?
like me... mlm minggu tu..adalah mlm yg hapening pada mulanya
dan disudahi ngan kesedihan..
mukadimah... dah macam nak buat karangan Bahasa Melayu time SPM la plak.. :D
hapening sebabnya.. apa yg dirancang utk pertemuan antara 2 blogger terlaksana ngan jayanya..
nak tgk gambo sapa kah 2 blogger tu.. nantikan next n3 k..
hari ni aku nak mulakan ngan berita yg amat menyedihkan kami sekeluarga dulu..
Pada Sabtu malam 3 Oct 2009 bersamaan 14 Syawal 1430 H..
tepat jam 10.45 pm kami dpt panggilan dari kakak ipar aku
mengatakan biras aku yg sakit hari tu..
(sapa yg mengikuti jalan citer blog ni, tau la kan. biras aku yg dlm keadaan tenat tu.. )
telah meninggalkan kami semua.. menemui yg maha Esa.
tika itu.. tetamu blogger aku baru je balik kerumah masing2 tau...
memang kami rasa kehilangan yg amat...
makanya hingga kan aku bllluurrr cam tak tau nak buat apa dah..
kerana kami memang rapat ngan arwah..
dlm kul 12 mlm selepas mengemas2 apa yg patut..
makanya kami pun bertolak ke Pt. Benu , Pt Yusof.. BP.
Kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku berserta abg ipar aku yg duk sebelah rumah,
bertolak dari Segamat pada waktu yg sama..
(mereka2 ni g beraya kerumah kakak2 kat Redong n Moakil)
jadi masa terima berita yg menyedihkan tu.,mereka2 ni tak de kat BP..
Dlm perjalanan sempat gak aku msg kat rakan blog ni.. mengatakan keadaan tu..
Mekacih ya, kerana memahami situasi kami..
Masing2 senyap melayan perasaan...
tiba di Pt. Sulong BP, kami saing2 ngan yg lain2...
tetapi.. aku tak ikut serta.. memandangkan aku ada anak kecik kan..
makanya org tua2 kata.. tak elok bawa budak mlm2 ni utk melawat..
jadi aku telah bermalam dirumah anak sedara cik abg aku kat Pt. Sulong, hanya cik abg aku yg meneruskan perjalanan ke rumah arwah..berserta abg2 dan kakak2nya..
jadi mlm tu.. aku tak tahu bagaimana situasi di rumah arwah..
yg pastinya semuanya dlm kesedihan yg amat sgt..
aku ngan Mirul hanya dibenarkan menghadiri upacara pengebumian arwah..
pada keesokan paginya
tika kami smpi pun baru je selesai upacara solat jenazah
dan tak lama tu.. jenazah diusung ke tanah perkuburan..
walaupun aku tak sempat melihat arwah tika saat akhir..
tapi aku tak terkilan kerana sempat la melawat dan jaga dia tika dia sakit dulu..
dan kami redha ngan pemergiannya..
Mirul pun cam tau je.. dia tak pandang pun..
jenazah tika diusung keluar dari rumah ke tanah perkuburan..
cuma dia asyik la merengek nak dukung je...
Arwah meninggalkan isterinya (kakak ipar aku) berserta dua anak perempuan..
yg sulung tingkatan 1 dan yg kecik darjah 3
Arwah meninggal ketika usianya menjangkau 41 thn...
amat sedih ngan situasi keluarganya...
kami hanya mampu bantu apa yg patut..
Al- fatihah utk arwah..
Semoga rohnya bersama org2 yg beriman..
Insyallah !!!




http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78


21 ulasan:

Mrs. Adz berkata...

takziah atas pemergian arwah..

umminabilah berkata...

takziah kak..smoga rohnye dicucuri rahmat..

mumy berkata...

takziah..semoga roh tenang di sana..Al Fatihah

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

Al- fatihah utk arwah..
Semoga rohnya bersama org2 yg beriman..
Insyallah.....

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Aku dah wat N3..termasuk lah arwah Abg ipar kau ni...

kira genap setahun dgn pemergian arwah mak!

so, aku dpt la rasa ape yg kakak ipar kau rasa..thn lepas org sebok beraya, aku sebok berulang alik ke spital BP. ishhh!! sedih nyaaa....

Na Shari berkata...

Salam takziah...

Al Fatihah untuk roh arwah. Semoga ditempatkan di kalangan orang beriman...

r0ha!Za berkata...

Takziah..semoga rohnya di cucuri rahmat & diletakkn d kalangan org2 yg beriman..Al-Fatihah

Tabahkan hati..redha dgn pemergiannya..agar rohnya tenang d alam sana

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs. adz~
terima kasih diatas salam takziah tu

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
emmm insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~mumy~
insyallah.. sama2 la kita berdoa

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~jaja bini the rock~
mekacih ja, diatas salam takziah ko dan sudi buat n3 utknya..

semoga ko tabah menghadapinya gak

CuTeMiUt78 berkata...

~na shari~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
insyallah.. memang kami redha ngan pemergiannya..

atty's berkata...

takziah ..& al fatihah..amin ..

[-suziey-] berkata...

innalillah..takziah utk keluarga arwah...hmmm aku tau kisah dia..smga dia aman disana..

honeylanz berkata...

takziah & Al-Fatihah buar arwah.

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
terima kasih diatas salam takziah tu. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
insyallah suziey.. mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
mekacih ya has

reen berkata...

takziah untuk sis&fmily..
smoga rohny dtmpatkn dikalangn orng2 yg briman..amin...