N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

19 Okt 2009

Mirul & Pampers

Salam Semua


Ni nak story mory pasal gelagat dak bulat Mirul..
sekarang ni Mirul dah semakin pandai
eemmm dan sekarang ni Mirul dah mula tak pakai pampers..
apa yg buat kami rasa cam bangga skit..
(eemmm karang klu kata bangga byk karang.. ada plak yg kata eh belagak la plak.. )
hanya dengan sekali ajar je.. alhamdulilah Mirul mendengar kata..
dan pandai nak buang air sendiri..
ni aku baru cuba praktik kan.. masa 2 hari aku bersamanya kat umah
masa hari minggu ya lepas...
setiap minit pasti nya aku akan bertanya nak buang air kecik atau besar..
dan setiap kali aku tanya.. pastinya jawapannya.. tak..
tapi bila tak di tanya.. pandai plak.. cakap nak..
sambil duk tarik2 seluar dia..
hik..hik..hik.. good boy..
mula2 mungkin dia rasa cam geli2 gitu. sebabnya dia tak pakai pampers kan..
makanya dia cakap.. ma.. seluar terselit..
yelah.. buat masa percubaan ni aku hanya pakaikan seluar je kan..
tak pakai seluar kecik.. tu yg dia duk geli agaknya..
aku hanya pakai kan dia waktu nak tido je..
alhamdulilah la.. dia senang nak di ajar..
so pas ni blh la.. bye..bye ngan pampers drypers yg dia selalu pakai..

hah.. ni la pampers Mirul.. see sizenya XXL kan.. size yg last skali.. pasni dah takde size utk dia tau..

emmm kira ok la kan.. emmm mungkin ada ibu bapa yg lebih awal ajar anak tak pakai pampers ni..tu aku tak nafikan.. bukan sebelum2 ni aku tak praktik kan.. tapi tak berapa nak menjadi.
so dlm usia dia 2 thn 6 bulan ni.. syukur alhamdulilah.. Mirul mendengar kata.. dan senang nak diajar... sekurang2nya.. pasni tak yah la nak susah2 beli pampers utk Mirul lagi kan.. :D





nak tambah pendapatan korang.. klik sini
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277



16 ulasan:

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

alaaa...anak saya yang umoq 4 thn tu pun masa tidoq malam pun pakai gak...takut kadang2 tak jaga lenjun habih la tilam....

Mama-Danish & Sarah berkata...

bagus mirul skang ya, dah ada peningkatan tue... nanti takyah la mama beli pampers tuk mirul lagi...

duit pampers leh beli mainan utk mirul plak...hihihi...

honeylanz berkata...

cepat gak mirul dah nk diapers free dah ;)

nza berkata...

bagus le tu...dh jimat le belanje. Kos wat beli pampers bnyk tuu....

umminabilah berkata...

gud boy..dh pdai yek..pasni cost utk bli pmpers brkurang lah mama mirul yek?

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
emmm.. memang pun.. masa tido payah la nak train kan.. so masa dia celik tu.. blh la

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
hik..hik..hik.. tak le kata nak beli mainan pun..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
bukan apa.. sebab dah takde size yg sesuai utk mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
emmm blh la kot

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
emmm tu la

mama tisya berkata...

tahniah mirul dh tk pki pampers..jimat duit mama ye...tisya pn dlm proses training gk ..hrp2 lps ni die pn okla without pampers

J@J@ / Bini The Rock berkata...

jimattt di situ kan??
lps ni ko kena rajin beli suar kecit la...heheh!

Nana berkata...

hehe..kita pun wat entry pasl pampes arini.
kita pun damia mask 2 yrs nant nk ajr dia stop pampes

r0ha!Za berkata...

ok la tu..umur 2 thn dh pndai smua..

reen berkata...

fuyoo..xxl gitu..
md adif pn sy ajar x pki pmpers..tp tu la..asyik dok pegang anu je..kencing pn adakalany x nk ckp..huhuhu....

[-suziey-] berkata...

hmm cpt jgk kan/.2 thn 6 bln dh ajr potty training..emm aQeel nk masuk 2 thun ni..syiok gk ajar potty training..jimat duit beli pampers..ekek:p
tu la pasni xde saiz camne nk pakai..kena gam ngn salotap plak..adeiii..lawak arr mirul..siap geli lagi:p