N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Okt 2009

Family Cik Abg Ku !!!

Salam Semua...

Emmmm kali ni kan aku nak story mory pasal salasilah keluarga cik abg aku..
Rasanya aku tak pernah story mory pasal diaorg kat sini kan..
so semalam masa aku tgh bosan2..
makanya aku jumpa la gambo2 kakak2 n abg2 ipar aku..
walaupun tak semua yg ada gambonya.. tapi aku story mory gak la ya..
makanya ni aku publishkan kat korang..
Adik beradik cik abg aku ni ada 9 org ok.. eh.. silap 10 org.
9 org adalah adik beradik satu ibu
yg sorang tu adalah adik beradik lain ibu..
kira cik abg aku ni ada kakak tiri tau.. satu bapak.. lain mak..
tapi masih dikira adik beradik kan..
memperkenalkan

Family kakak ipar aku yg pertama - Kak Ngok or Pungut namanya.
(Namanya camtu disebabkan masa kelahiran nya mak betul dia telah meningal dunia dan dia dibela oleh orang lain maka dinamakan pungut..
org dulu2 kan letak nama ikut sesedap rasa je kan.. )
kakak ipar aku ni berada di JB dan punyai 4 org anak. 3 perempuan ; 1 laki2
Gambo ?? sorry takde dlm simpanan aku..
so ni kira kakak ipar tiri la ya...
**************************

okies.. ni baru dikira kaka ipar yg betul2 seibu dan sebapa ngan cik abg aku..
Family Kakak ipar aku yg second tapi First dlm adik beradik cik abg aku (jgn pening aarr ) -
Kak Long yg berada di Felda Redong, Segamat
emmm kakak ipar aku yg ni pun takde gambonya dlm simpanan aku.. tapi takpe.. just citer kat korang k..
Kak Long ni punyai 4 org anak gak.. 2 perempuan ; 2 org lelaki. Dan telah punyai 5 org cucu..
**************************
Family kakak ipar aku yg kedua - Kak Ngah yg berada di Felda Moakil, Segamat

Photo Albums at WiddlyTinks.com
kakak aku ni ada 6 org anak..2 perempuan 4 lelaki , dah ada sorang cucu perempuan.. :D. Ni la kakak ipar aku yg hover sporting morting.. seronok klu borak2 ngan dia ni.. anak dia ni la yg hari tu kami duk hantar rombongan tunang ke Kelantan. Anak dia yg berjaya.. sorang jd tentera laut.. sorang lagi jd Dresa kat hospital Melaka...

**********************************

Family abg ipar aku yg ke 3 - Abg Ali yg berada di Pt. Lapis Mahang, BP ..

Sorry la korang gambo enggak ada dlm simpanan ku gak.. abg ipar aku yg ni la yg aku cerita mak mertuanya meninggal hari Sabtu yg lepas ni.. Abg ipar aku yg ni.. ada 3 org anak. 2 lelaki dan sorang perempuan.. dan abg ipar aku yg ni la yg paling kecik dlm keluarga cik abg aku..

********************************
Family abg ipar aku yg ke 4 - Abg Lan yg berada di Senggarang, BP

Scrapbook at WiddlyTinks.com
hah.. ni pun abg ipar aku yg paling sporting.. Bini dia a.k.a biras aku tu pun kepala best.. cam aku gak.. biras aku ni la yg dulu aku pernah ada citer accident patah tulang rusuk tu.. biras aku ni kak Ila namanya.. korang ingat tak citer tu.. Abg ipar aku ni ada 3 org anak. 1 perempuan (dah anak dara pun ; 2 org lelaki (see anak sedara cik abg aku tu.. badannya masa kecik sama size ngan Mirul tau.. n smpi kebesar tu.. )

******************************

Family abg ipar aku yg ke 5 - Abg Don yg berada sebelah rumah aku, Pt. Sempadan, BP

Scrapbook at WiddlyTinks.com
hah yg ni plak.. abg ipar aku yg paling pendiam tapi baik hati.. Bini dia a.ka biras aku tu.. kak As namanya. Mirul cukup takut klu kak As ni bercakap.. sebabnya sore dia ala2 cam beso gitu.. :D. Abg ipar aku ni ada sorang je anak lelaki. Yg baju merah tu la anak dia.. see badan pun besar gak kan..

************************

Family abg ipar aku yg ke 6 - Abg Maen yg berada di Pt. Salleh BP

Photo Albums at WiddlyTinks.com
ni plak abg ipar aku yg blh dikatakan bergaya dari adik beradik yg lain.. uissh bukan calang2 ni.. abg ipar aku ni dah smpi ke Jepun nun.. Bini dia a.k.a biras aku tu pun yg ngam ngan aku.. namanya kak Ida. Dlm bab shopping ni.. kak Ida ni memang terror.. so kami selalu refer ngan dia.. tanya cantik ke tak.. apa jua barang yg kami beli.. :D. Abg Maen ni ada 2 org anak. Emm masih dlm kategori kecik la kan.. sorang lelaki dan sorang pompuan

*******************************
Family kakak ipar aku yg ke 7 - Kak Nor yg berada di Pt. Benu, Pt. Yusof BP

Photo Albums at WiddlyTinks.com
hah ni la kakak ipar aku yg kt Pt. Benu tu.. yg mana baru je kehilangan somi tercinta a.k.a biras aku, seminggu yg lepas. Yg meninggal disebabkan sakit tu..(eemmm malas nak citer sakit apa..korang yg mengikuti tau la kan.. ). Kesian ngan kehidupan kakak ipar aku yg sorang ni.. dlm usia nya 38 thn... terpaksa menjalani kehidupan yg sebegitu demi anak2 kan.. tu la 2 org anak dia.. kedua2 perempuan.. apapun kakak ipar aku yg ni memang sorang yg tabah.

******************************
Family kakak ipar aku yg ke 8 - Kak Lin yg duduk serumah ngan aku

Scrapbooking at WiddlyTinks.com
hah ni la kakak ipar aku yg sekepala + ngam ngan aku. Dan aku juga adalah tmpt rujukan dia. Ramai gak yg duk tanya, kami duk serumah ni.. takde gaduh2 ke, terasa2 hati ke.... emmm tu adat la kan.. tapi cam kami ni.. takde la smpi gaduh2 tu. Bab terasa2 tu.. perkara biasa.. cuma cam aku ni jenis malas nak simpan2 dlm hati.. lagipun tak baik kan sesama keluarga bergaduh. Emm kakak ipar aku ni pun ada masa dia sgt la sporting dan sgt la memahami adik ipar dia yg sorang ni.. ngan dia la aku byk kongsi suka duka tau.. Kakak ipar aku ni ada 2 org anak. Sorang lelaki dan sorang perempuan yg selalu jd kawan pada Mirul

****************************
Last sekali Family abg aku a.k.a adik yg paling bongsu..

Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com
emmm sapa lagi.. kami lor.. hik..hik..hik..

Tu la family cik abg aku yg juga family aku. Semua sekali 10 beradik. 5 lelaki + 5 perempuan. Kami ada 27 org anak sedara dan 8 org cucu sedara. Ramai kan.. (bila semua berkumpul, gamat rumah tau)

Pada mereka2 ni la tmpt kami mengadu + tmpt bermanja.. ate cik abg aku ni kan anak yatim piatu (aku tak de mertua ya..) dan juga cik abg aku ni la anak yg paling bongsu dlm keluarga. Makanya tumpuan utk kami adalah lebih tau.. apa2 skit mesti kami diutamakan.. kekadang aku rasa terharu ngan cara kakak2 ngan abg2 ipar aku ni. Secara tak langsung aku juga terbabit sebagai org kuat mereka. (Bukan aku nak menunjuk aku ni pandai sgt.. tapi sekadar membantu apa yg blh aku bantu.. memandangkan aku yg paling tinggi belajar hingga ke menara gading..dari kalangan mereka2 ini.. ) So selalu nya aku jd tmpt bahan rujukan dan aku juga adalah adik ipar yg mengikut segala perintah kakak2 dan abg2 ipar ku..

Apapun family cik abg aku ni, adalah satu family yg amat muafakat dan sefahaman.. apa jua masalah dari sekecik masalah hingga la sebesar masalah.. sama2 duk bincang. Tu yg buat aku respek ngan cara diaorg. Susah tau nak cari family yg sepakat ni dlm zaman moden sekarang ni.. lebih2 lagi bila kedua org tua dah takde..

So tu je la story mory aku.. heh..heh..heh.. so aku harap pas ni takde la yg pening2 pala lagi.



http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277




30 ulasan:

umminabilah berkata...

wow...family yg besar gitu...adik beradik sbelah abg kite pun 10 org gak...tp ade lg x kwin..nti tgu smua kwin bru k tjuk gmbor family msg2...he.

[-suziey-] berkata...

umangaih beso btl famili yek..meriah raya ni..sume dok bp plak tu..respect la kt ko bole dok ngn ipar skali..hehe

J@J@ / Bini The Rock berkata...

meriah kan ramai adik beradik ni... ohh..ko sulong dpt ngan bongsu la ekk?? baguss bagusss...

tu la nak jd adik beradik yg sepakat ni kdg2 susah jgk kan..lagi2 klu ramai cam adik badik abg ko tuh!

harapnya bersepakat lah semua nya ye...

ninie's corner berkata...

seronok kan ade family besar yg sepakat & muafakat.....

Mrs. Adz berkata...

bestnye ade ramai adik beradik ni..lagi best kalau semua yang sekepala dan boleh diajak berbincang..ramai la cousin mirul kan..

Mawar_berduri berkata...

best nye ade ramai adik beradik..klau balik raye misti meriah...macam sy kakak pun baru je kawen..anak pon tak de lagi ..blom merasa family besar lagi la ... :)

reen berkata...

wah..saling muafakat ye...memang susah tau skrng nk jumpa yg bersama2 cmni..
smua nk menang sendiri..

rajin sunggh fmily sis bgaya ye..:D..
posing jngn x posing

@>--ummi zahra--<@ berkata...

amboi beso nyer family..
seronok kan bile berkumpul..
takde lah sunyi kan..

Dee berkata...

ramainya..tp mesti seronok bila berkumpul..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

same arrr ngan asben aku nyer adik beradik...pun 10 org...huhuhu, meriah sungguh kalau sesekali depa ni berkumpul....

en_me berkata...

meriahnyerr uoolsss..

atty's berkata...

mesti meriah kan ..

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
ha'ah.. memang ramai yg amat...

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ha'ah.. semua sekitar sini2 je.. emm setakat ni alhamdulilah ok je semua

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
eemmm ha'ah aku sulong jumpa bongsu.. org tua2 kata.. bagus.. rezeki murah.. ada onggg.. :D
memang ja, payah nak jumpa family yg sepakat dan berkat ni..

CuTeMiUt78 berkata...

~ninie's corner~
ha'ah.. memang seronok gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs adz~
yup..betul tu.. memang meriah yg amat

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar_berduri~
ha'ah.. memang.. gamat klu semua duk berkumpul tau

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
emmm betul tu.. ala tu pun sebab raya je dpt kumpul

CuTeMiUt78 berkata...

~ummi zahra~
emmm memang beso..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
memang dee.. meriah sakan..

CuTeMiUt78 berkata...

~rm~
ha'ah.. rasa gamat satu umah jadinya

CuTeMiUt78 berkata...

~en_me~
meriah u

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
ha'ah.. kty.. meriah sgt

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

hui besaq bebeno famili dia.....

Mama_Aqish berkata...

wah...bagus la...siap perkenalkan semua kuarga tu....

r0ha!Za berkata...

family besar yerk...sama la..best kalu smua dpt berkumpul

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
ha'ah.. sebab ada yg confuse.. tu yg memperkenalkan

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
ha'ah.. klu semua ada.. gamat umah jdnya

Yan berkata...

seronok baca entry akak yg ni...
agaknye sok... adik ipar yan yg bongsu pn akan merasa benda yg same.. bile abg n kakak2 dia seme dah beranak pinak... 20 tahun dari skang.. hehehe.. pergghh time tu yanpun dah dekat 50..