N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Okt 2009

Rutin Checking !!!

Salam Semua..

Aku baru je masuk ofc ni..
sebabnya tadi bawa Mirul g klinik kesihatan..
as usual la kan.. rutin checking..
emmm walaupun setiap kali pergi check berat Mirul
kena bebel ngan misi..
tapi aku tetap g gak..pekak kan telinga je la kan..
demi tuk kesihatan Mirul gak..
so hari ni pun sama gak cam yg lepas..
still misi akan cakap..

"uuiiihhh.. anak awak ni dah obesiti ni.."
"ish dah melebihi graf ni.."
"emmmm dah jumpa pakar pemakanan.."
"dah refer ngan doktor.."
" maakkkk aaiihh... semangatnya anak awak.."
"ish.. bahaya tau... awak kena kawal pemakanan dia.."
hah.. tu la dialog2 yg biasa2 aku dgr kat klinik tu..
emmm dan jawapan aku..

"DAH"...

emmm pendek je kan.. senang utk beritahu jawapan kepada semua soklan tu..
pastu klu time cakap baik2.. ok la kan..sejuk skit telinga nak dengar..
kadang tu.. cakap macam nak marah2 plak..
macam la aku tak tau.. nak kawal pemakanan anak aku..
emmm klu kena bab ada pelatih plak..
"akak kena.. camni.. camtu.. tak blh ni.. tak blh tu.."
ish.. boring la.. tapi nak buat camne kan.. kena gak hadapi..
eemmm tuk bulan ni.. Mirul still maintain beratnya.. 22kg
tak naik.. dan tak turun.. kira ok dah tu..
klu tak.. setiap kali check.. mesti nya naik..dan tak pernahnya turun pun..
so pas ni.. Mirul akan jalani rutin checking ni..
6 bulan sekali.. kira dah makin jauh la jaraknya..
klu tak setiap 2 bulan mesti kena g check..

Apapun syukur alhamdulilah.. walaupun Mirul camtu..
kesihatan dia baik.. memang setiap kali check aku akan pastikan doc check semuanya..
dari segi jantung.. alhamdulilah.. baik..
lelah.. alhamdulilah.. Mirul tak de lelah..
perjalanan darah.. alhamdulilah.. semua stabil..
cuma bab manis2 kena kawal gak la.. sebab tak blh nak check lagi..
takut gak.. kan. yelah badan Mirul camtu.. so kena kawal gula..
takut karang kecik2 tak pasal2 ada diabetes.. ish. minta dijauhkan la..
alhamdulilah gak la.. Mirul rajin nak minum air masak suam..

Semoga Mirul bertambah2 sihat.. dan terhindar dari sebarang penyakit2 yg tak diingini.. insyallah !!!




http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277



12 ulasan:

neezareef berkata...

fuh 22kg???
nk suh diet bebudak bkn reti
tp kdg susu pn mempengaruhi gak..kdg budak mkn x seberapa tp telebih menyusu pn leh obes gak..nak2 susu tu ade perisa..lg la..tu kena pelbagaikan makanan tu

aritu member2 aku g cek time ramai pelatih pn bukan2 je diorg tuh...wat semak je

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah..betul tu..susu pun mempengaruhi gak.. sebabt tu.. aku kawal penyusuan dia.. kurang kan.. skit.. demi skit..

emmm memang.. klu ada pelatih.. bertambah leceh jdnya..

ninie's corner berkata...

Alhamdulillah......moga sihat sentiasa si Mirul tu.....
22kg.....kus...semangat.....
berat mak nyer pula bpa...????
nampak slim jer.....
mantain tu..........
xmcm kite ni........

umminabilah berkata...

XPE BDAN MIRUL SEMANGAT...ASALKAN CHAT N X DE PENYAKIT...KAN MIRUL??

CuTeMiUt78 berkata...

~ninie's corner~
hik..hik..hik.. berat mak mirul 45 kg je.. yup.. maintain dari sebelum kawin sampi dah kawin. smpi dan ada mirul.. camtu je berantnya

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
ya betul tu.. :D

Mama-Danish & Sarah berkata...

gemuk ke kurus ke itu tak penting....yg penting anak-anak kita sihat walafiat...betul tak?

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
yup...betul tu.. :D

reen berkata...

22kg??
kussss..smangt!!...memang smangat tul!!!..kalah anak sy yg umo 3 tahun ..
tp syukur gak ye sis..mirul sihat walafiat cuma kna kawal skit la pnyusuannya..tp kn sian lak ye..dak kecik kna diet..mana dia tau pe2 kn..hmmm...(smbil garu pale)..he..

r0ha!Za berkata...

22 kg??biar btl mirul ni..tp xpe asal xde pnyakit lain..
kalu tgk bdk aktif lg suka kn biarpn dia berisi..dr tgk bdk yg lemah jer..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
hah tu la pasal..walau camne pun.. akak kurang kan gak.. susu dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
ha'ah.. betul..betul..betul