N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Apr 2009

Petua Kehidupan..

Salam Semua..

Actually baru dpt email berkenaan ngan petua kehidupan ni.. so aku nak kongsi ngan korang semua.. mana la tau kan blh dijadikan rujukan dan amalan..



Ayat2 Al Quran yang boleh diamalkan
Untuk elak suami/isteri dan anak2 bergaduh
Surah Al Baqarah - Ayat 102
Anak2 pandai belajar
Surah Al Anbiyaa'- Ayat 79
Anak2 lembut hati/ elak panas baran
Surah Al Anbiyaa - Ayat 69, Surah Al Hasyr - Ayat 22-24
Anak2 malas sekolah
Surah Toha ayat 1-5
Supaya Suami tak kawin lain
Surah Toha - Ayat 39 - mula dari tanda Jim kecil
Ayat pendinding
Ayat akhir surah At Taubah
Bg anak2 yg suka keluar malam
Surah Ar Ruum Ayat 31.. Baca 33x
Untuk jadi pendinding rumah
Surah Al BAqarah dibaca & tiup pd air , dan spray keliling rumah
1 minit untuk mengingat Allah
* Langkah 1:* Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih:*
* SUBHANA'LLAH*
* ALHAMDULI'LLAH*
* LAA I LAAHA ILLA'LLAH*
* ALLAHU AKBAR*
* ASTAGHFIRU'LLAH*
* LAA ILAAHA ILLA'LLAH, MUHAMMADUR RASULU'LLAH*
* ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK ' ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA AALIHI*
* WA SAHBIHI AJMA'EEN*
Langkah 2:* Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataaan demi perkataan * Langkah 3:* Forward email ini kepada insan yang anda kasihi.
* Hasil 1:* Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk* mengingat, berdoa dan bermunajat kepada ALLAH SWT.
* Hasil 2:* Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk* mengingat, berdoa kepada Nabi Muhammad SAW.
* Hasil 3:* Dalam masa satu jam sekurang-kurangnya 7 orang telah mendoakan* kesejahteraan untuk kamu dan di-AMIN-kan oleh para Malaikat


so.. renung2kan la.. dan klu jadikan amalan.. insyallah. Kita hanya mampu merancang dan berusaha.. Allah S.W.T yg menentukannya..




18 ulasan:

nenekrock berkata...

thanks kak sudi share info yg sgt baik ni bertasbih tu mmg bgs tuk therapy diri kita

reen berkata...

mekacih sis sudi bkongsi info ni...leh dijadikand amalan dlm khidupan..

Mummy Dasy berkata...

insya'allah akan diamalkan

Diarihatiku1976 berkata...

bagusnya ilmu ni.. insyaalah akan saya amalkan sebagai pegangan hidup.. tq ya

ana berkata...

Info yg bagus..

JIVEBUMZ berkata...

mudah2an boleh dijadikan panduan dalam kehidupan kita seharian

amin

De' Sal berkata...

thanks kerana berkonsi info yang sangat berguna ni.sama2lah kita amalkannya.

[-suziey-] berkata...

byk petua yg elok sbnrnya kan..antara rtajin ngn malas je nk amalkan atau x:D

Ena berkata...

bagus info ko ni..
leh amalkan slalu..
ko pun dapat pahala hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
emmm betul tu kan

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
sekadar memanjangkan.. blh gak jadikan amalan kan

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy Dasy~
sesama la kita..

CuTeMiUt78 berkata...

~my blog~
mana yg baik blh la kita jadikan amalan kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ana~
yup..

CuTeMiUt78 berkata...

~Jivebumz~
ya betul tu.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
sekadar memanjangkan.. yg baik kita jd kan amalan..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
betul suziey.. tepuk dada tanya iman

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
insyallah na..