N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Apr 2009

Kronologi Kelahiran Mirul 1

Salam Semua..

Terima kasih byk2 diatas segala ucapan dan doa2 korang utk anak kesayangan kami Amirul Hisham.. terharu plak rasanya bila ramai yg wish besday utk dia..hari ni nak story mory kronologi kelahiran Mirul 2 thn lepas.. mungkin n3 ni agak panjang skit.. harap korang jgn plak termuntah baca n3 aku kali ni ya..
Aku dijangkakan bersalin pada 24 /4/07. Tapi pada 21/4/07 hari sabtu,jam 8.30 pagi..selepas aku bersarapan di office.. tetiba je.. air ketuban pecah dan melimpah2 ruah kat tmt aku duduk.. (masa tu aku tak jangka yg air ketuban tu nak pecah.. blh plak aku duk terfikir napa aku nak buang air.. tapi tak rasa.. tau2 basah semua.. ) sib baik la ada makcik tukang sapu kat office tu beritahu aku.. yg aku ni dah nak bersalin.. memandangkan air ketuban dah pecah...wah.. cam panik jap aku.. tapi aku tak de la rasa sakit2 ke apa kan.. maklum ler.. tak berpengalaman lagi.. terus call cik abg sayang.. mengatakan situasi aku tika tu.. makanya berdesup la dia bawa aku ke spital.. sib baik memang dah standby semua..aku blh rileks je.. ya la... belum rasa sakit kan.. tapi cik abg aku pla yg gabra semacam.. dia bawa keta cam aku dah nak bersalin plak.. heh..heh...heh.. bila dikenangkan.. lawak pun ada tau..smpi di spital.. trus ke wad kecemasan.. aku di suruh duduk kat kusi roda tu.. seumur hidup aku.. ni la first time aku duk kat kusi tu.. padahalnya.. aku masih blh lagi berjalan.. semua org cam panik aku tgk.. padahal aku blm nak bersalin lagi.. tanda2 sakit pun aku tak rasa tau.. heh..heh..heh.. diaorg je yg cam kalut kot.. bila tgk cik abg aku cam kalut gak.. pas dah check semua..bukaan baru 2cm masa tu..(bagi ibu2 yg berpengalaman.. mesti faham kan..bukaan apa..) belum ada jalan sgt.. makanya aku dimasukan ubat.. supaya cepat bukaan dan ada jalan.. hah masa tu.. aku dah mula rasa sakit.. tapi blm smpi tahap yg 5 minit tu.. so aku pun dimasukkan kewad.. sementara nak nunggu bukaan dan ada jalan lagi.. so duk la aku nunggu sehari semalam kat wad tu..
Malam tu. hah.. aku dah mula rasa sakit yg kerap tu.. tapi masa tu bukaan baru 3cm je.. pas doc dah check katanya blm blh bersalin lagi.. doc masukkan ubat lagi...bab nak masukkan ubat tu yg aku tak tahan tu.. makanya mlm tu.. tak lena tido aku tau.. sebab sakit dah kerap sgt.. kesian kat cik abg sayang aku... terpaksa dia duk tunggu kat luar wad takut2 klu aku bersalin mlm tu.. tapi tak de tanda2 yg aku akan bersalin malam tu.. so sambung plak next n3 ya..



muka budak bulat masa seminggu kelahiran..





19 ulasan:

nenekrock berkata...

sal bukaan tuh huishhhhhhhhh pahamm pahamm dh stdy dh rasa geryn pun ada
tabah btl wanitakan vanggaa vangga menjadi wanita alhamdulillah

kakk suka tgkmirul masa dia buat mulut kucup tuh alahaii sweetnyaaa
kecit2 dh pandai nk kiss haks
=D

eya berkata...

senyum je amirul ms sebulan ni..pndai..

atty's berkata...

amboi mirul senyum sokmo..montel gebus...

kuIna Jentayutiara berkata...

kecik2 dah tome & montel...
cute...

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
heh..heh..heh.. cute je kan

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
heh..heh..heh.. kecik2 dah pndai kan

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
heh..heh..heh.. gebus je kan

CuTeMiUt78 berkata...

~kuina Jentayutiara~
heh..heh..heh..

Ena berkata...

ceh! semangat aku membaca alik2 ade sambungannye ek..
baca novel pun takde sambungannye tau :P

De' Sal berkata...

tersenyum jer mirul tu yerk....
kelakor che abang rina,dia panik le tu...

sheila berkata...

mende apa kat dahi dia tu kak??

reen berkata...

wah!!..ad diari detik2 klahiran mirul ni...video ad x?he....ms bby lg dh semngt...baka baik tullah!!

Yan berkata...

meaning akak beranakkan mirul bukan kt JB eh... kt hospital mane??

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
wakakaka.. ni novel bersambung2

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
ha'ah kak.. dia yg over panik.. maklum ler blm ada pengalaman kan

CuTeMiUt78 berkata...

~sheila~
heh..heh..heh.. tu kertas kecik, atuk dia tampal sebab sedu.. konon ikut petua org tua..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
akak at batu pahat lor

mummYaeesh berkata...

air ketuban weols tak pecah pun smpai da 7cm, gynae pecahkan!
pesttt...lps tu rasanye..hazab!

CuTeMiUt78 berkata...

uish.. lagi lama ya..