N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Apr 2009

Aktiviti Hujung Minggu

Salam Semua..

Ni nak story mory pasal aktiviti kami hari minggu lepas.. takde la menarik sgt pun.. tapi kiranya g jenjalan gak la kan.. ala tak kemana pun.. hanya ke rumah kakak ipar ku kat Felda Moakil Segamat. Memang tak planning pun nak kesana... last minit plan. Tu pun cik abg aku tetiba je buat plan nak kesana.. klu ikutkan perancangan hari Ahad nak g tgk cupprix kat Kluang nun.. tapi tu la tak menjadi la kan.. dah ke Segamat plak g nya..disebabkan planning last minit.. makanya kami bertolak dari rumah kul 10 mlm.. ala perjalanan pun hanya mengambil masa dalam 1 jam gak ler.. tak ler jauh sgt kan.. lagipun takde apa yg nak dirushing sgt.. just saja2 nak melawat kakak ipar ku sekeluarga.. sambil berbincang2 pasal anak sedara cik abg yg nak bertunang.. kakak ipar aku yg kat Moakil ni pun very sporting gak.. klu tak silap aku kan.. dulu aku ada buat n3 pasal kakak ipar aku ni.. ni kakak cik abg aku yg no.2. Aku kan klu g umah dia.. memang santai habis.. idok ler segan silu ke apa.. ikut skee hati aku je la kan.. family dia memang semuanya sporting.. kiranya semuanya ngam lor.. (heh..heh..heh.. aku kan adik ipar yg paling baik.. makanya semua kakak ipar2 , biras2..aku blh ngam tau..) puji diri sendri.. la.. klu tak aku puji, sapa yg nak puji kan.. heh..heh..heh.. so kami smpi lebih kurang pukul 11 lebih gak ler.. cian kakak ipar aku dah tido.. kami duk kacau datang umah dia malam2 kan.. ni cik abg aku punya planning lor.. dlm pada mamai pun dia layan gak kami ni.. pas dah borak2 bagai.. makanya kamipun beradu.. heh..heh..heh.. hari ahad.. duk bersantai2 je la kat umah.. asyik la.. makan.. pastu.. lepak2..pstu.. tido.. bgn.. makan lagi.. pastu lepak2.. smpi lena semuanya.. tido lagi.. pastu bgn.. hujan plak turun ngan lebat yg amat..pas hujan berenti.. layankan budak bulat tu.. main air hujan.. yg kakak ipar aku tadah.. pastu.. makan lagi.. (ish.. berapa byk pastu da..) pas dah masing2 semua kekenyangan.. apa lagi.. blk la.. heh..heh..heh..heh.. tak byk gambo yg aku snapkan.. malas pun ya.. dah atenya asyik ler nak tutup mata je kan.. mirul plak.. sepupu dia melayan... makanya aku pun rehat lor.. heh..heh..heh.. just ni je la gambo budak bulat tu.. ni pun masa dh nak blk ke BP..

yo..yo.. mari kita berhip hop plak..uish... sungguh gebus muka ko nak..heh..heh..heh..masa pun dah dekat kul 6 gak ler.. tgk awan kat langit tu.. nampak dah petang kan.. masa ni budak bulat tu.. dera ibu dia suruh duk belakang sesama ngan dia.. pastu.. dia sibuk la kejap kedepan.. kejap kebelakang.. jap baring.. jap main.. pening pala aku dibuatnya.. memang tak blh duk diam.. mulutnya jgn cakap la..jap2 nyanyi la.. jap2 ikut gaya percakapan kat radio la.. ish..cam geram pun ada.. tapi seronok.. layankan je.. So tu je la aktiviti kami..



26 ulasan:

[-suziey-] berkata...

ko bg anak ko mkn baking powder ke..geram btol aku..rs cam nk geget..ekekek;D

p/s: bru aku pasan..mane link akuuuuu..uwaaa...huhu

niza berkata...

lawak tul suziey nih...ader lak baking powder...hahahaha....

tp tulah...geram tul tgk kechubbyan dia tuh...mau patah pinggang segala sendi klu dukung tuh...

atie berkata...

haha...kelakolah mirul pakai camtu rina.Nak nyanyi rap ke...

reen berkata...

patut ar...keras den nunggu!!!huhuhu..tp,mmng smlm sttle je cubprix...cuaca mak ai...kul 6 lbih mcm nk kul 7 gitu..

De' Sal berkata...

Patut ler sepi jer semalam, makan angin rupanya.

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
uish.. idok le baking powder.. heh..heh..heh.. oh harap maklum ya.. link kengkawan ada kat blog cute-miut78link

CuTeMiUt78 berkata...

~niza~
heh..heh..heh.. memang terasa penat klu dukung dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atie~
tu la.. agaknya kot

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
heh..heh.. ya ke.. kesian ko dik..

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
heh..heh..heh.. makan angin keluar asap..

Mummy Dasy berkata...

makin geram tgk pipi mirul ni...

Mrs LVoe berkata...

rina, sha masuk blog u mmg cari muka amirul je.. nape la bulat sgt anak ko nie?? geram tau sha

JIVEBUMZ berkata...

tomeinye budak bulaaaattt..geram sangat nengok pipi mirul tu...hihi cubit karang baru tau!

Yan berkata...

sebut felda maokil tingat member ade duk sane.. junior sekolah dulu.. tak igt name betul.. name gelaran jek igt 'koreng' hahah tp dia pempuanla..

alang2 p segamat nape tak singgah air terjun sagil??

[-suziey-] berkata...

hehe..aku saje je test ko..ekeke:D aku tau adlh tdk logik link aku xde kan..aku kn pengikut setia ayah pin..hahahaah:p

ct rahani berkata...

meh sini nk cubit sket pipi gebuss tuh.. ekekeke..

babyluv_ayang berkata...

dik, baru lah dapat k.fara ni comment...tak tau apasal lately ni tak leh nak comment...alah windunyer tgk si mirul ni....k.fara still rasa nak geget dia...dik, dia nak kat org tak kalau di dukung...

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy Dasy~
heh..heh..heh..menggeramkan

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs Lvoe~
heh..heh..heh.. memang bulat yg amat dah muka dia.. kekadang kita pun duk rasa cam nak gigit je..

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
hua..hua..hua.. gigit jgn tak gigit

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
ala.. dah selalu sgt g sana.. dah tak heran g air terjun tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh.. ayah yg pakai pin kot.. tau takpe..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
heh..heh..heh.. nnti jumpa gigit lor

CuTeMiUt78 berkata...

~kak fara~
lor ya ke kak.. sib baik dah blh komen kan.. heh..heh..heh.. tgk org gak kak.. kekadang dia ok klu org lain dukung.. kekadang tak ok

Ena berkata...

makin beso aku tgk dak bolat ni.. gaya umo dah 3thn ihiks

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
heh..heh..heh.. padahal baru nak 2 thn kan