N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Apr 2009

Kronologi Kelahiran Mirul 3

Salam Semua..


Sambungan kronologi kelahiran Mirul part 3..heh..heh.. sorry la korang.. berjela2 plak story mory nya..

Ok... masa aku kat labour room tu.. aku dah memang sakit sesangat.. smpikan.. tak blh nak baring rasanya.. kejap2 aku ngiring..kekanan.. kejap2 ngiring ke kiri..walaucamne pun mulut ni tak henti baca segala doa2.. semoga dipermudahkan aku bersalin.. pastu... aku rasa cam nak muntah plak.. tak tahu camne aku nak citer.. sakit nak bersalin ni.. memang sakit sgt.. kata org.. klu yg pernah rasa camne senggugut tu.. lebih sakit dari tu.. hah lebih kurang gitu la.. perut ni cam bergelodak tau...smpikan aku cam dah tak bermaya..ish.. klu dikenang2 rasa cam tak nak bersalin je.. tapi tu kan lumrah wanita yg mengandung..apapun satu pengalaman yg menarik... tak lama pastu aku cam rasa nak meneran plak.. misi2 kat situ.. semua ckp.. nnti jap.. panggil kan suami dia.. dlm pada sayup2 tu.. aku dgr misi panggil nama cik abg sayang aku.. tak lama pastu.. aku nampak cik abg sayang kat sebelah.. beri semangat kat aku.. pergghh... masa tu cam kuat semangat skit.. dia usap2 kepala aku.. aku pegang tgn dia kuat.. misi2 kat situ pun siap beri semangat kat aku.. dah ckp.. come on..maiza.. u can do it.. push..push..pergh.. memang sakit la.. tapi demi anak ku.. aku kuat kan semangat.. melahirkan.. makanya hanya 3 kali teran.. lahir la Amirul Hisham..tepat jam 3.45 ptg..selama beberapa jam bertarung nyawa.. rasa bersyukur sesangat.. hilang rasa sakit tadi bila baby diletakkan kat atas dada.. satu kucupan singgah kat dahi.. tanda terima kasih dan rasa bersyukur dari cik abg sayang aku.. (korang nak tau tak.. kata misi kan.. masa aku nak melahirkan tu.. misi tu perasan tau.. cik abg aku nangis.. ) terharu plak aku dgr.. sayu hati bila tgk cik abg sayang azan dan qamat kan baby.. alhamdulilah.. semuanya dipermudahkan dan selamat..walaupun camtu.. Mirul masa lahir tu.. kecut2 kulitnya disebabkan kering sudah.. dan dibawa kebilik baby supaya dia blh dipantau dari sebarang risiko2 yg lain plak.. aku plak masih di labour room selama 6 jam kerana selepas melahirkan darah aku naik mendadak.. dan utk turun kan semula darah tinggi aku tu.. so aku ditahan dulu.. sehingga semuanya ok.. so tamat sudah story mory aku tentang kelahiran mirul.. dah macam cerpen la plak.. heh..heh..heh.. tu semua kenangan paling indah buat aku yg bergelar ibu.

ni gambo setahun yg lepas.. masa mirul menyambut kelahiran nya setahun yg lalu.. Genap umur Mirul setahun Mirul kena demam campak dan Chicken Pox.. kesian sgt masa tu.. masa buat besday dia ni.. alhamdulilah.. dah seminggu gak dia kena.. dan dah mula nak baik..



18 ulasan:

nenekrock berkata...

terharu kak baca cerita akk
beruntung akak bersuamikan cik abg sayang akak tuh
x semua lelaki cmtukan
kak

De' Sal berkata...

Begitulah dik......sape2 yang tak pernah rasa dia takkan tahu, betapa sakitnya bersalin ni.

syukurlah dah besor pun sekarang ni ha....bila nak tambah lagi tu?.

sheila berkata...

alamak...
sedihlah puloookkkkk..

susahkan nak tgk org laki ni nangis..sekali bila dorang nangis ngan kite2 ni pun nak ikut nangis hehhe

Ena berkata...

aku yg menarik napas yg lega sebab dah takde kesinambungan citenye lagi :P
nanti aku cite masa aku banak plak ek ihiks...

atty's berkata...

ok abis dah kty baca..heheehe

[-suziey-] berkata...

pergh..berdebar tol..eh samala..cik abg kita pn nangis mase kita sakit2 tu la..hehe..trharu je kan:)

reen berkata...

sis...bila knangkn saat2 klahiran ad terasa mcm feelkn ms tu...risau...resah gelisah...sakit...yg teramat sngt&mcm la...tp bila bby dh kluar dr rahim kita..terasa syahdunya smpai nk mnitis air mata...ilang rasa sakit..knknkn..tringt gak kt mak kita,mcm mana susah pyh beliau lahirkn kita...knknkn...huhuhu...bila baby dh mningkat usianya tahun demi tahun...mcm x terasa je cpt ms blalu...knknkn...:D

Yan berkata...

so kak... dh ade plan yg kedua ke? heheheh

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
eemmmm... akak pun terharu tau.. bila dgr misi tu citer, cik abg akak nangis masa akak nak bersalin tu..betul dik..

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
betul la kak.. memang saat yg paling indah dan tak blh nak dilupakan..eemmmm belum tiba masa utk menambah kak..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~sheila~
emmm.. betul tu sheila.. payah tau org laki ni nak mengalirkan air mata..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
tu kira aku ringkaskan je.. klu nak diikutkan panjang berjela2 tau..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
mekacih kty, sudi habis baca..heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
tu la kan.. rasa terharu tau

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
eemmm..memang betul tu reen

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
heh..heh..buat masa ni... biar la mirul puas manja2 dulu

mummYaeesh berkata...

rasa sakit bersalin kan ke sakit kedua slps sakit sakaratul maut!

so kepada bakal2 ibu..awas!woohoo

wlubgaimana sakit pun weols bangga dpt melahirkan si dak yaeesh tu!

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
betul la bagai dikata..