N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

9 Apr 2009

Cuti Hari Keputeraan Sultan Johor

Salam Semua...

Heh..heh..heh.. semalam warga Johor cuti lor...sempena besday Sultan Johor.. just yg berada di Johor saja yg cuti.. mana2 warga Johor yg bukan berada di Johor tak ler cuti jkan.. heh.heh..heh.. ada sesapa warga Johor yg menyembah Duli ke..?? Hua..hua..hua.. makanya semalam bermalas2 dan bersantai je la keja aku.. heh..heh..heh.. seronok cuti kan. Actually aku n family g umah kakak ipar aku kat Pt. Yusof , Batu Pahat.. ada sesapa tau tmpt ni..??(neeza, ko sure tau kan..) Tak tau,. tak tau.. takpe just nak story mory gak.. kami kesana dlm kul 9 mlm hari Selasa tu.. saja je kan menziarahi kakak ipar ku..sambil cik abg aku nak berurut.. ngan abg ipar. Uiiishhh...abg ipar aku ni memang pandai bab2 mengurut ni.. memang serasi la ngan cik abg aku tu. Lagipun kerja macam cik abg aku tu.. memang perlu berurut.. amat ler penat klu tgk kerja dia.. tu kita yg tgk.. dia yg kerja.. lagi ler bertambah2 penat kan.. so mlm tu.. sesampai je kami.. kakak ipar dah duk tunggu kedatangan kami.. ala bukan jauh mana pun.. klu dari rumah aku kerumah kakak ipar tu.. mengambil masa 45 minit perjalanan je.. so tak de la kami pun rushing sesangat.. just rileks2 je la kan.. bila dah smpi nya mlm makanya harus ler kami bermalam di rumah kakak ipar.. Pagi semalam kat Pt.Yusof tu ada sukaneka.. dan juga pasar Rabu.. (dah mcm pasar pekan Rabu la plak kan..) punya la ramai umat manusia,... perghh ngan panasnya.. yg bebenornya kami just nak g tgk kakak ipar n family bersukaneka je... tapi disebabkan tak tahu mana arah sekolah yg buat sukaneka tu.. makanya kami sesat2 bagai.. ulang alik..ulang alik jalan yg sama.. walaupun dah diberi penerangan jlan oleh abg ipar.. tapi masih blur22.. maklum ler tak biasa sgt jalan2 short cut kat sana tu.. tu yg asyik duk ulang alik jalan yg sama.. masa kami duk ulang alik tu.. tgk kat kawasan tu.. ramai yg main layang2 macam2 rupa.. ada macam wau ler.. macam bentuk la.. budak bulat tu pun teruja sgt.. wwooohhoo siap ada bunyi tau korang.. sgt2 seronok ler tgk.. sudahnya cik abg aku pun naik boring dah.. ngan perut lapar nya.. ngan budak bulat yg tak tau duk diam.. pas kena marah baru ler diam dan terus tido.. agaknya dia pun boring dah.. duk ulang alik je.. tak smpi2.. sudahnya.. kami suruh anak sedara tu tunggu kat area2 mana yg senang kami nampak dan pandu arah utk kami smpi ke sekolah tu.. sekali bila dah cenggitu.. baru perasan.. lor dekat je ngan pasar Pt. Yusof tu.. camne blh tak perasan.. tapi bila dah smpi tu.. tak turun pun.. dah budak bulat tu tido kan.. malas ler nak g plak.. dah tu.. panas yg amat.. so cik abg aku cadang blk umah kakak ipar je la.. tapi smpinya kami dirumah.,. terlupa plak.. kunci nya enggak ada.. ada pd kakak ipar.. lupa nak ambil tadi.. sudahnya duk la kami anak beranak kat dlm keta nunggu kakak ipar blk dari sukaneka... tunggu.. punya tunggu.. kakak ipar tak muncul2.. addduuhhh.. perut dah lapar giler ni.. dah nak dekat Zohor plak tu.. last2 cik abg aku decide g ngetah dulu sementara nak tunggu kakak ipar blk kan.. so kami g la ngeteh isi kan perut yg dah main lagu macam2 dah.. dlm kul 2 tu.. baru ler kakak ipar aku msg kata dah blk umah.. baru kami gerak blk ke rumah kakak ipar.. mandikan budak bulat yg dah tak serupa apa dah.. solat semua.. pastu.. tido la smpi kat kul 5 lebih baru ler bgn.. masa tu pun hujan uisshhh.. sedap je la tido kan.. pas Maghrib gitu.. kami pun bertolak blk kerumah lor.. so tu ler aktiviti cuti aku semalam.. heh...heh..heh.. terpanjang plak dah.. sorry la korang.. no gambo2 utk n3 ni.. sebab malas nak bergambo bagai... so baca la smpi termuntah..heh..heh..



11 ulasan:

JIVEBUMZ berkata...

selamat bercuti utk akak...
rindunye kat akak..hihi

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
ho..ho..ho.. udah keja dik..

Mamamanja berkata...

selamat bercuti (utk semalam) dan selamat kembali bertugas (tuk hari ni heheheh)

atty's berkata...

patut ler senyap je semalm..besh ar coti..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
heh..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
heh..heh..heh.. best..coti2

reen berkata...

pt yusof kt ne ek?...he..pt hamid,pt sonto tau la..dkat2 ngn kg sy..he...

ct rahani berkata...

klu sesat mmg bosan.. hehehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
pt.yusof jln nak ke muar dah..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
ha'ah kan.. memang membosankan

reen berkata...

ooooo...ku pikirkn area BP..PT SULONG tau la..he..