N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Apr 2009

Mainan Mirul

Salam Semua..


N3 kali ni nak story mory pasal mainan mirul.. sekarang ni mainan dia punya la berbakul2.. smpi dah tak muat bilik kecik aku tu.. penuh ngan mainan dia je.. penat weeiii nak mengemas.. dari keta2nya.. motor2nya.. bajak2nya.. bola2nya.. ishh.. byk ler klu nak disenaraikan.. ni antara koleksi permainan dia yg selalu duk bersepah kat umah tu.. yg aku sendiri tak tahu nak simpan kat mana dah..


emmm... keta2 mainan ni.. dah umur 2 thn sama baya ngan umur budak bulat tu.. keta2 ni pemberian hadiah dari makcik mirul ngan kengkawan office aku.. masa besday dia setahun yg lepas..masih dlm keadaan elok ler gak...klu tak.. habis hancus cam mainan yg lain gak


sebahagian bola2 mirul.. segala rupa ada.. macam2 size ada.. dari bapak bola.. mak bola.. cucu cicit bola semua ada..tu baru sebahagian yg selalu duk bersepah2 kat ruang umah aku tu..yg lain dah malas dah aku nak snapkan..

Mirul memang minat giler ngan bola2.. klu g mana2 nampak bola.. cam meroyan gitu klu tak dpt.. mesti nak itu bola.. walau pun dah diberitahu suruh beli mainan yg lain.. idak nya dia endahkan.. nak gak bola..bola..bola.. gitu ler dia.. smpi aku pun tak tahu dah.. mana nak campak bola2 ni semua.. ckap pasal mainan mirul ni kan.. aku tgh blluurr lagi apa nak beri hadiah utk besday budak bulat tu tak lama lagi ni..aku cadang nak beri hadiah lain plak thn ni..takmo la asyik mainan je kan.. karang penuh satu umah plak mainan dia.. ni nak tanya pendapat korang.. ok tak klu aku beri dia laptop kecik yg ala2 cam mainan punya tu.. ataupun korang ada suggestion lain.. klu blh biar yg cam mainan sambil belajar gitu.. any idea..?? sila beri komen2 korang tu ya..komen2 korang tu.. akan aku pertimbangkan.. ngan budget aku yg ala2 sederhana ni..mekacih..!!




27 ulasan:

nenekrock berkata...

yang bola takraw tu agak musyikilll la
si mirul ke abahnya yg main hahahha

kakkkk leh tgk siniii
http://www.toysrus.com.my/toysrus/specialoffer/jsp/newMYListProduct.jsp?prevpage=false&category=MY-UOI-lets_learn&totalPage=8&pageNo=2&totalNoOfProducts=64&lang=en&priceoffset=279.95&pageoffset=9165&index=null#

lappy tuk dak2 pun ok jg mirul mesti teruja

tak pun sy sajeskan
- Mini Puzzle Pack
-MEGA BLOKS Tiny'n Tuff Buildables Train

akak leh survey kat TOYCITY =D

liwaniel berkata...

byk nye toys mirul..bola tu bermacam2 jenis ade...

leh geng ngan irfan la camni...irfan pun suka bola...byk bola dia kat rumah ni..

Ma_sUyinFiqah berkata...

rina belikan dia meja cam Nurin tu....ada banyak pilihan. Mesti colourful. Kalu nak beli buku mesti dari kain..ada jual kat MPH Bookstore kot. Beli sumthing yang bole develop otak dia....macam blok kayu. Laptop kecik tu beli bila dia dah pandai kenal barang dan hargai barang tu.Sebab kalu kecik takut dia baling ker atau rosakkan...so tunggu besar sikit.

neezareef berkata...

budak laki toys mmg bola..kete..bajak...

aku rasa kalo nk bli lp tu tgk jenis arr..kalo functional sgt bkn reti pn kan tecit lg

~JuNnIE~ berkata...

betul kata ma_suyinfiqah tu..mirul kecik lg..mesti x faham sgt function lappy tu..so better belikan puzzle ke..@ block2 tuk dia kenal huruf @ bentuk tu ke,,,:)

[-suziey-] berkata...

uish meroyan tu...hmm mgkin kah stu hari nnti dia akn jadi pemain bola yg disegani..hehehe:p

~~ciklinn~~ berkata...

ya lalh byknyer bola budak bambam..... bg ciklinn satu leh?

Tukang cerita berkata...

samalah...brg2 permainan bdk2 nih, bersepah2...
tak larat nak kemaih....

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
oh.. mekacih ya bagi link utk buat survey.. heh..heh..heh.. itu bola takraw ayah mirul yg punya.. tapi mirul pun join skali

CuTeMiUt78 berkata...

~liwamiel~
dah namapun anak laki kan.. memang skkke ngan bola2 ni

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~
emmm.. satu idea yg menarik gak kan.. mirul pun skkke gak ngan buku2 ni.. akan dipertimbangkan

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
emmm... tu la.. aku memang tgh blluurr2 ni

CuTeMiUt78 berkata...

~junie~
yup.. betul tu.. akan dipertimbangkan

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh.. meroyan tu idok ler smpi duk terguling2 klu tak dpt.. insyallah mana tau kan.. satu hari mirul jd pemain bola sepak yg terkenal.. anak sapa la tu.. heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
blh.. nak yg mana satu..heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
tu la kan..

su berkata...

teringin gak nak kumpul2 koleksi permainan anak tp anak xde! camno tuh? huhu..

reen berkata...

meriah sungguh menan mirul...a.ah la..bola takram tu..mirul yg main@ sis?kihkihkih...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

eh samalah bola kuning tu hehe tp dah bocor diorg gigit agaknye hehe..

tak byk pun mainan..saya ada 2 bakul besar mainan yg kecik2 tu..semua dah tak cukup sifat tp masih leh gune hehe cuma tak tahan bila bersepah..

De' Sal berkata...

Kak sal rasa kalau bagi buku pun elok gak.untuk perkembangan mindanya.

mummYaeesh berkata...

uiks bola takraw pun ado...
klu ahkau nampak harus da kena rembat ni>..woohoo

CuTeMiUt78 berkata...

~su~
tak salah kan klu nak kumpul.. insyallah sok klu ada rezeki blh beri anak main

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
heh..heh..heh.. main gak..

CuTeMiUt78 berkata...

~nrina~
uish.. mirul cukup sayang ngan bola kuning tu.. heh..heh..heh.. sama la ngan mainan mirul 3 bakul lagi.. tak snap la gambo mainan dia yg duk bersepah2 tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
ada gak terfikir cenggitu kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mummyaeesh~
heh..heh..heh.. itu bola takraw ayah mirul yg punya..hah..hah..hah

mummy Darin berkata...

banyak betul ball mirul, takpelah sebab Mirul memang boy.. tapi Darin pun suka ball, ni sebab daddy dia yang ajar untuk main ball..