N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Apr 2009

Pengumuman & Langsingnya Aku..!!

Salam Semua...

Wah.. hari ni last day utk tarikh contest tu kan.. aku tgk tadi ni dah mencecah ke 230 pengomen (tapi dari 2 org pengomen yg bersaing utk merebut gelaran pengomen terbanyak utk n3 tu.. ) ok thanks pada kedua2nya.. so dengan ini aku menyatakan... contest utk pengomen terbanyak kat n3 supermummy amazing award tu.. ditutup bermula dari sekarang. Terima kasih aku ucapkan kepada yg menyertai.. aku akan mula membuat perkiraan utk pengomen2 tu.. dan keputusannya akan aku beritahu pada petang ni..

*******************************************************

Ok.. kita tinggalkan pasal contest tu ya.. sekarang ni aku nak setelkan lagi satu hutang yg ada duk kat draft aku ni.. Off course la utang tag kan.. so tag kali ni datangnya dari ZuraIwan.. actually masa aku menziarah blog kengkawan.. masuk kat blog dia ni.. skali terbaca kat last ayat tu.. tag ni ditujukan kepada semua yg ada dlm list kengkawan dia.. bermaksud nama aku pun ada.. so utk tidak menghampakan kengkawan.. makanya aku buat la tag ni.. jom tgk tag kali ni..

TAG CABARAN LANGSING
1) Berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
BERAT= 45-46g
TINGGI= 160cm

2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?
eemmmmm berat aku paling tinggi adalah 65kg dan masa tu aku berusia 29 thn (masa ngandungkan mirul da..)

3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut
heh..heh..heh..heh.. takdenya mkn sampingan.. tapi disebabkan mak aku terlalu jaga pantang aku...berat aku turun ngan sendiri nya pas je aku habis pantang.. .

4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?
eemmm... berat paling rendah ya..?? rasanya takde yg paling rendah kot.. maintain je.. sebelum kawin berat aku 45kg... sekarang pun still 45kg

5) Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda
ooppps tak pernah la sertai program pelangsingan ni..tapi aku memang aktif bersukan la.. cuma sekarang ni pas kawin aku aktif ngan anak aku plak.. tu yg mungkin berat tu kembali asal kot

6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?
eemmmm... takde la plak aku nak berdiet2 bagai.. cuma aku jga pemakanan la.. tak la mkn yg kurang berzat dan byk kolestrol gitu..kadang2 je.. mkn yg berkolestrol tu..

7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
emmmmm.. disebabkan aku mengandung lor.. selera mkn bertambah la plak masa tu..

8) Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?
eemmm... tak de target2..dah memang sedia kurus.. tak tau la akan dtg camne plak.. :D

9) Miliki gambar anda dahulu dan kini?

ooppppss.. tang gambo dulu dan kini .. ini je yg ada dlm folder kat pc aku.. kira gambo penuh la.. yg lain hanya gambo tang muka je.. idak ler nampak aku gemuk ke kurus..

hah ni gambo masa aku pas habis pantang... ada la naik skit badan tu..sekarang ni memang makin kurus tau.. maintain gitu

ok yg ni plak masa aku mula2 masuk keja kat sini..kira sebelum kawin la ni

10) sila upload ok?

dah tu dua keping kat atas tu.. tak jauh beza kan aku dulu dan sekarang...

emmm... ok.. settle udah. Mekacih ya zura sebab sudi mengtag kita ni.. harap berpuas hati la ya.. emmm korang nak buat ke... aku taknak tag sesapa... tapi pada sesapa yg nak buat.. dipersilakan jgn malu..jgn segan utk buat tag langsing ni.. :D



25 ulasan:

nenekrock berkata...

wahhh kakkk ely kagum sgn akk
mesti akk mkn byk mana pun berat menetn jee bestnyaaaaa kakkk jelesss jelesss
hahaha bdw tahniah tuk akk dh beranak satu pun nmpak cm anak dara cewahhhh

honeylanz berkata...

huhuhu..bestnye dpt maintain berat 45kg..

eya berkata...

kurusnye..jeles woo..

reen berkata...

a.ah.....jelesny tngk dia leh maintain jek...huhuhu...ad rhsia yg trsmbunyi ke?bg la ptua?:)

reen berkata...

uwaaaa....nape tutup cepat sangt cntst tuuuuu.....huhuhu....

~~zuraiwan~~ berkata...

wah....bagus2 dh buat tag.....maintain gitu...hehe

atty's berkata...

huhuuh..besh ar..slim je rina..

Dee berkata...

45kg? how i wish i can reduce mine to that...skrg dh 52kg..huhuhu..

Ena berkata...

erk! aku kena wat ke TAG ni?
sebab TAG langsing ni walhal dalam idop aku tak penah langsing..huhuhuhu

Yan berkata...

kak.... soalan pertama tu... 45gram ke?? heheheh

by the way... kak rina mmg kurus orangnyer.. tidak dpt kunafikan lg

De' Sal berkata...

kekalkan kemaintainman mu tu dik.nape cepat sangat tutup contest tu.

[-suziey-] berkata...

sgt sonot la bdn menten je kurus..huhuhu..ape petua? sedut lemak ke..ekekk:D

p/s: gambo kawen tu nmpk chubby sket:D

CuTeMiUt78 berkata...

~ nenekrock~
ha'ah.. alhamdulilah blh maintain walau mkn la byk mana pun..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
alhamdulilah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
takmo jeles2 aarrr.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
petua..? takde la petua apapun.. just jaga pemakanan je.. eemmm... sebab tak dan nak pantau dah..

CuTeMiUt78 berkata...

~zuraiwan~
:D alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
:D

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
ok la tu.. tak tau nak ckp camne nak dpt kan 45kg tu

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
ikut ske ko, klu ko nak buat.. ko buat je.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
hua..hua.hua.. ko biar benor yan, idak ler 45gramm ada karang melayang2 akak ko dukung si mirul tu.. heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
insyallah kak, eemmm sebab dah overload receive email :D

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
wohoho.. idak ler sedut lemak.. lemak tak sempat nak bertempek pun.. heh..heh..heh.. ha'ah masa kawin tu.. hati senang :D

ct rahani berkata...

badan akak cam anak dara je sy tgk.. selim melim gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
ouuucchh... malu u