N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Apr 2009

Besday Party Mirul at Johor Jaya JB

Salam Semua...


Slamat hari Isnin...dan selamat kembali bertugas utk yg berkerja la ya.. kepada yg tak berkerja tu.. selamat bekerja gak.. (khusus utk suri2 rumahtangga..yg sentiasa berkerja.. walaupun hari cuti..) actually ada byk nak story mory ni.. tapi disebabkan semalam kat umah aku tak blh nak upload dan hapdet story mory aktiviti hari minggu merangkap besday party Mirul tu disebabkan streamxy yg amat lemau dan sengal semalam..makanya ni baru sempat aku nak hapdetkan story mory pasal besday party Mirul yg kami sambut kat umah mak aku kat JB. Ni pun setelah selesai semua kerja2 urgent. Biasa la kan.. pagi Isnin adalah hari yg amat bzios.. semua nak cepat kan.. tu pun salah satu sebab aku lambat menghapdetkan story mory aku ni..(nnti ada plak yg dok kata.. eh, ko tak de keja ke.. asyik duk hapdet blog je.. heh..heh..heh..heh..sapa la tu kan..)
ok la..aku story mory hari ni.. pasal besday Mirul tu dulu ok.. (actually n3 pasal besday Mirul ni akan aku buat dari majlisnya hingga la ke perjumpaan 2 rakan blogger yg sempat aku jumpa..nak tahu sapa.. nnti aku tulis next n3 k..) so hari Sabtu, aku dari BP dlm kul 11 pagi.. selepas dah siap mengemas, membasuh.. memasak bagai.. budak Bulat tu.. sgt2 la excited bila kita kata nak blk umah opah dia.. smpi tertido2 kat dlm perjalanan.. perjalanan BP-JB mengambil masa dlm 1 jan lebih gak ler.. kami just ikut highway je.. mls la plak nak ikut jln lama yg byk lori tu kan.. tak kose ok. Dgn panas terik bagai... sesampai je kami kat umah mak aku, budak bulat yg dah bgn tu... melompat2 kesukaan sebab dah smpi kan.. dan akan ada yg duk melayan kerenah dia.. sapa lagi klu bukan adik bongsu merangkap pakcik dia lor.. yg sanggup nak layan dia.. aku dah mula sibuk sesampai je umah mak aku.. sib baik majlis pas asar tau.. klu tak.. haru gak ler.. makanya aku ngan mak aku bersilat berdua kat dapur, cik abg syg aku rehatkan diri dulu.. maklum ler drive kan.. dan waktu panas2 ni.. memang mata nak tertutup je kan.. si budak bulat tu plak.. dah ada yg melayan.. apa dia heran.. ngan ibu n ayah dia.. so menu utk besday mirul ni just simple menu.... mee Muar kata mak aku ler. tapi lebih kepada mee Bandung gitu.. heh..heh..heh..+ nasi goreng cina + ayam goreng berempah + nugget + air sirap hijau tapi minta maaf la korang ya.. aku blh terlupa plak nak snap kan gambo2 masakan tu.. atenya sibuk kat dapur kan.. so dlm kul 4 lebih tu.. dah siap la masak.. tinggal nak hidangkan je.. dlm pada tu..ada tetamu yg mula2 skali smpi.. very surprise ok.. aku belum siap apa2 pun masa tu.. tetamu ku tu.. dah muncul n dia adalah org pertama2 yg dtg..nak tau sapa.. nanti aku beritahu next n3.. heh..heh..heh..jeng..jeng..jeng.. sapa la tu kan.. tak lama pastu.. baru la yg sedara mara ngan kengkawan aku yg lain dtg.. majlis sederhana je ya korang.. aku pun tak invite ramai2.. just sedara mara ngan kengkawan je.. walaupun camtu.. kira meriah gak ler.. so jom layankan gambo2 yg sempat aku snapkan

heh..heh... gambo kek yg disponsor oleh pakcik Mirul.. adik aku yg no 2.. opps tersnap ngan tgn opah yg tgh nak menghidupkan lilin tu..disebabkan jemputan tak berapa nak ramai.. cukup la kek tu kan...

hah.. ni la besday boy.. sebelum majlis bermula.. siap mandi dah cantik2 lor.. tapi tak smpi berapa minit.. kena tukar baju lain.. sebab ini budak tak reti duk diam.. asyik nak berlari sana sini.. pastu.. minum air.. tumpah2 bagai.. smpi lencun baju tu dibuatnya.. (sorry ya, gambo ni ambil dari dia ni.. sebab aku tak dan nak snap byk2 gambo2.. akibat kelupaan + melayan tetamu yg dtg..)

ok.. sesi memotong kek.. see budak bulat tu... belum nak nyanyi bagai.. dia dah tiup lilin tu okey.. makanya kena la pasang blk lilin tu.. (tgk kan dah bertukar baju tu..) dan korang kenal tak budak pompuan kecik yg cute belah Mirul tu.. anak sapa..?

ok.. kita bagi close up skit.. nak tau anak sapa.. sambung next n3.



20 ulasan:

Nurhayati berkata...

big boy dah Mirul ni yer.. seronok tul celebrate bday merata2 nih.. best2x.. meriah gitu..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

mana kek utk acik??? nk cikitttt arrrr.....

masviona berkata...

baju biru mirul kat atas tuh cantik....nmpk stylo mcm gaya org dah besar....tp baju ijau kat bawah tuh pun cantik gak...hiksss

neway selamat ulang thn kelahiran ye mirul

nenekrock berkata...

wuaaaa
bestnya mirulll
celeb besday uma tok lg
sure kazen2 ramai yg meraikan kan
geram je tgk kek mirul hehe

[-suziey-] berkata...

waaa..bestnye kek ituuuu:p

sgt bulat la mirul ni..kalu ade kt depan kena gigit budk ni..ekekke:D

Ena berkata...

mujur dia tak cepuk kek tu kan cute..
anyway, mirul mmg nampak encem banget di arijadinye hehhe

eya berkata...

ramai ke yg dtg?

CuTeMiUt78 berkata...

~Nurhayati~
ha'ah sekejap je rasanya kan.. dah besar dah budak bulat tu.. heh..heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~
hua..hua..hua.. itu kek dah habis la acikk.. ayul mamam dah

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
heh..heh..baju pun dah mcm sarung nangka je.. udah tidak muat.. padahal itu baju utk budak umur 4 thn.. perut tu over kedepan la plak..dah mcam bola gak..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
heh..heh..heh.. tu la.. memang excited Mirul dibuatnya

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh.. yup.. kek itu.. habis sudah dikerjakan oleh budak yg bulat + gebus tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
dia tak excited nak tepuk.. tapi dia excited nak tiup lilin tu.. smpi 3 x pasang api lilin tu tau..

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
heh..heh..just sedara mara + kengkawan je..

De' Sal berkata...

geram nengok mirul ni,bam bam sungguh,ramai ke tetamu yang datang.

mummYaeesh berkata...

geramnye tgk dak debab ni! klu jupe mmg ku picit2 satu badan dia tu hah!
wah sakan bersilat yerk..
mee muar + mee bndung = meee bandung muar..hahaha

Yan berkata...

kak seb bek kite sempat snap gambo dia mula2 tu.. hehehe

Mamamanja berkata...

riso jerk tengok si kenit tu cepuk kek tuh

ct rahani berkata...

adeh.. x sempat nk merasa kek mirul.. hehehe..

reen berkata...

len kali amek gmbo mirul tngh mkn kek ye sis nk tngok gak muka dia ngh mamam kek...:)