N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Apr 2009

Jom Menabung..!!

Salam Semua..

Eemmm..actually kan story mory pasal menabung ni... nak citer lama dah.. tapi lupa plak.. pastu baru semalam teringat pasal tabung KFC Mirul tu.. yg dah lama duk terperuk kat dlm almari tu.. disebabkan kelupaan.. (uisshhh napa asyik lupa je ni.. dah tua aku ni kot..) Semalam yg bebenornya...aku dah janji ngan anak sedara cik abg aku yg duk serumah tu.. nak belikan dia tabung KFC ni.. sebab aku dah belikan utk Mirul lama dah.. makanya takmo aaarr dia terasa hati ke apa kan..so aku pun janji la ngan dia.. nnti aku belikan ya.. Blk keja semalam baru teringat kan.. terus je la aku ke KFC kat Pt. Raja tu.. semata2 nak beli tabung utk anak sedara tu.. balik beri la kat dia... dah budak bulat tu nampak kan.. makanya dia pun nak gak ler.. aku pun keluarkan la tabung dia..

ni Mirul punya... tgk la..duit syiling bersepah kat atas katil tu... bila dah keluarkan tabung.. sibuk plak minta syiling lagi .. jenuh aku duk korek syiling dlm beg duit..

tgk tgn budak bulat tu.. heh..heh.. bukannya apa.. budak2 ni nak dgr lagu je kan..

mulut sibuk duk kira 1,2,3.. sebelum masuk kat tabung..

heh..heh..heh.. semalam budak bulat tu takmo posing2 aarr... tu yg gambo pun ala2 candid je.. Amalan menabung ni memang bagus la kan.. dari kecik kita pupuk dia.. agar pandai menabung.. so tu je la nak story mory utk pagi ni... heh..heh..heh..




23 ulasan:

nenekrock berkata...

akak mmg ibu yang bagusla terapkan nilai cmni pd anak akak
sok ada ank akk ku tiru konsep ni
hehehe
=D

kak amik award yeaaa

Nurhayati berkata...

comel je tabung KFC tu.. ha simpan jangan tak simpan.. tapi jgn kuarkan balik yer.. ;)

Mummy Dasy berkata...

Simpan jgn kuarkan semula..Danish & Daneen pun ada sorg 1 tabung ni.. tp daneen pndi kuarkan semula Danish x tapi abis duit syiling mummy dia jd mangsa..

De' Sal berkata...

Bagus tu, simpan duit manyak2 ya mirul.....cantik tabung tu,free gak ker.

neezareef berkata...

smpai abis dh bateri tabung aku tuh asek masok duwettt jek

~Eila @ Along~ berkata...

wahh..best2...dah lama tak p kfc sampai tak tau ade tabung ni..huhuhu..bukan setakat budak2 je..kite yg dewasa ni juga elok menabung kan..

masviona berkata...

wah bagus mirul dah pndai menabung...:)nak kena ajar damia gak nih

shiemz berkata...

bestnyer... shiem nak beli ghitu skali dah xde stock... tensen tau...

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
comel je kan.. dah sah2 memang keluar blk klu budak bulat yg pegang

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
memang bagus kan.. kena ajar dari kecik.. tapi itu budak.. asyik nak dgr lagu je.. bukan nak masuk duitnya pun..heh..heh..heh..
award dah ambil pun.. mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy Dasy~
Mula2 dia tak tahu nak keluarkan.. sekali bila anak sedara tu ajar dia.. hampeh.. dikeluarkan blk duit syiling tu

CuTeMiUt78 berkata...

~De'sal~
He..heh..heh.. idok ler free RM 8 henggit tu satu tabung

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
sama je la ngan budak bulat tu.. smpi dah bunyi tak bermaya dah tabung tu

CuTeMiUt78 berkata...

~eila~
alahai sian eila.. ha'ah sekarang ni KFC ada tabung ni.. betul tu eila kita yg dewasa ni digalakkan menabung gak

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
dari sekarang ni nak kena ajar dia... heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~shiemz~
ha'ah sama la kat sini.. nak beli kat bandar BP..sekali habis stock la plak.. tu yg gigih g cari kat branch KFC lain

su berkata...

bagusnye miyul!

reen berkata...

mirul masukkn wit,kluar musik..ibu&yahnya ap lg???shati bdansalah!!!kihkihkih...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

hah..saya ada belikan jugak utk budak2 ni tp dah pecah satu..beli 2 lak tu..mahal..tp lum sampai satu hari dah pecah dan bateri tercabut..wayar terburai..mmg kaki jahanamkan brg2 je anak2 saya ni hehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~su~
dari kecik2 harus diajarkan.. heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
wakakakaka..sehati berdansa erk..? harus kena g ballroom ni..

CuTeMiUt78 berkata...

~nrina~
heh..heh..heh.. budak bulat tu.. asyik la duk nk masukkan duit je.. smpi nak lemah dah baterinya.. tu yg kita duk simpan je.. tak nak beri dia main.. nnti klu pecah.. haru je

mummy Darin berkata...

Dah lama tak pergi KFC, tak berkesempatan nak dapatkan tabung ni...