N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Apr 2009

Drypers Gift

Salam Semua...

Slamat hari Jumaat.. jap je dah Jumaat kan.. dah nak weekend dah. Minggu ni..minggu yg tak berapa semangat utk aku.. cam2 hal yg berlaku yg membuatkan aku rasa down + tensen. EEeiiiii... yg pasti aku tak suka dgn situasi tu yg membuatkan aku sttreessss yg amat. Walau camne pun.. kena hadapi gak kan.. takkan ler nak sentiasa happy kan.. dah memang lumrah kehidupan ada happy, ada sedih, ada marah, semuanya ada kan.. ok la korang.. jgn dilayan kan sgt kesengalan aku ni.. heh..heh..heh..
Anyway hari ni aku nak story mory pasal gift yg aku dpt sejak aku guna Drypers utk budak bulat Mirul tu.. dari umur Mirul 2 bulan memang aku guna drypers ni..(ni kira amat setia la ngan drypers ni) drypers ni pun kira harganya berpatutan la kan ngan pendapatan kitaorg yg sederhana ni.. so kiranya ok la kan..(wah.. ni dah mcm promote drypers la plak..) lagipun amat ler bersesuaian ngan kulit budak bulat tu.. tak tukar lain dah.. bukan apa, kulit budak ni kan sensitif skit.. makanya kena la cari yg bersesuaian kan.. korang nak tau tak.. sekarang ni mirul punya saiz.. dah XXL tau.. sejak umur dia 1 thn dah guna saiz tu.. disebabkan peha mirul yg dah mcm peha ayam KFC tu.. makanya tu la saiz yg bersesuaian ngan dia.. heh..heh...heh.. so ni antara koleksi gift2 yg aku terima sejak guna drypers ni...

so ni sebahagian koleksi yg aku dpt.. ada lagi.. tapi lupa plak nak snapkan gambo2 nya

k ni close up skit...

ni first buku utk mirul masa umur dia 6 ke 8 bulan kot.. aku pun tak ingat dah.. dpt buku ni.. mengenal haiwan dan nombor

dan ni plak kira latest gift yg aku dpt..

beg utk isi botol susu.. yg siap ada cover utk susu sentiasa panas je kat dlm dulu.. ala2 cam beg2 botol susu utk yg ada anak kecik tu la.. beg ni ada 3 warna.. kuning, biru ngan pink klu tak silap aku ler.. setakat ni aku ada 2 beg ni.. satu harus la yg biru ni.. dan satu lagi kuning.. (tapi tak dan nak ambil gambo.. akibat kelupaan la..)

dan ni plak cap baru je dpt semalam.. memang seessuuaaii sgt.. cute kan.. cap ni pun ada 3 warna gak.. merah, kuning ngan biru.. sama cam warna beg botol susu tu gak.. dan harus ler aku pilih yg biru kan.. so sudah semestinya kebanyakan warna blues clues..hua..hua..hua..

eemmmm.. tu dia.. ada lagi yg bebenornya.. kad utk parenting dari drypers.. kad utk setiap perkembangan anak.. tapi aku tak ingat dah.. mana aku campakkan kad2 tu.. kira bagus gak ler kan.. ada gak tanda ingatan dari Drypers ni..heh..heh..heh.. nnanti aku publishkan gambo budak bulat tu ngan topi baru dia tu ya.. (akibat kelembapan tenet sekarang ni.. makanya utk menguploadan gambo2.. amat ler lemau macam siput.. penat aku duk tunggu.. berjam2 lama2nya..) so tu je la yg nak di story mory kan..




22 ulasan:

Ena berkata...

wahhh rajin ko simpan kan..
kalo anak2 aku, ntah kemana dah gift2 tu sume ekekeke..
anyway size amirul dah sama ngan size Kakak plak ihiks..
kalo dah tak muat, terpaksa dak bolat tak pakai pampers kan..

nenekrock berkata...

fuyoooh XXL tuh
akk bg mkn apa si mirul tuh haks
semangat btoll dia
xpe2 jnji mirul cehat yea
kiutla cap tuh
sukaaa
=D

Mamamanja berkata...

camner leh dapat gift2 tu erk?? kena daftar ker? dulu MM pun guna drypers gak tuk anak sulong... lama gak. cuma skang ni tuko pampers coz drypers lagi mahal dr pampers

masviona berkata...

akak kita pun pkai drypers gak tapi tak perah dpt gift pun.

ini tdk adil...drypers pilih kasih dia syg kat mirul jer tak sayang kat avin damia....hiksss (ni sapa lah yg majuk nih anak ke mak nih)...kuang3x

liwaniel berkata...

byk nye gift dari drypers

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
aku memang suka simpan gift2 ni.. selagi blh guna.. aku guna.. oh ya ke.. mirul baru 2 thn.. dah sama saiz ngan kakak ya..pas ni klu tak muat.. pakai pampers org besar la gamaknya..

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
heh..heh..heh.. mirul ni makan apa je.. lagipun dia kuat susu gak.. tu yg semangat badan dia..alhamdulilah setakat ni dia sihat..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
tak daftar la.. ni kira free gift masa beli pack besao tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
heh..heh..heh.. akak beli yg pek besar tu.. siap ada gift kat dlm tu.. tgk gak kot.. tak semua pack drypers ada gift..takpe..ya damia.. nnti dpt gak utk damia

CuTeMiUt78 berkata...

~liwanel~
heh..heh..heh.. free gift kan

neezareef berkata...

uishh..br 2taun dh pkai XXL????? psnie nk pkai size ape lak tuh kang pkai diapers dewasa lak kang..hehehee

kuIna Jentayutiara berkata...

free gift.. kumpul selagi tak kena bayar.

ct rahani berkata...

wah sethn dh saiz xxl.. betul2 montel ha.. aidil pun br je tuko saiz l..

bagus kak pakai drypers.. byk dpt diah.. sy beli huggies x penah lak dpt ape2.. huhuhu..

[-suziey-] berkata...

huhu..nape i beli xpnh dpt pn free gift..i like the beg..uwaaaaa..xaciiii:p

reen berkata...

cute&tembam tul la si mirul 2..rasa nk gigit je pp dia..hehehe..nt wt la n3 tntng susu ap yg dia minum ye..he..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
nampak gayanya gitu ler.. hua..hua..hua..

CuTeMiUt78 berkata...

~kuIna Jentayutiara~
hah..hah..hah.. klu kena byr pun takpe..

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
mirul ni bab kat peha tu yg beso.. tu yg kena tukar size XXL tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
mungkin sesetengah tmpt je yg ada free gift kot..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
hua..hua.. buat n3 pasal susu ya... eemmmm ok gak tu kan.. k nnti kita buat ya

Yan berkata...

yan dulu ms peknen ade daftar drypers timang2 sayang ke ape ntah namenyer..
adela gak dia bg sample.. pastu buku..

Qis kecik dulu adela gak pakai drypers.. ok la tuk kulit dia.. tp agak mahal.. so yan beli hey baby jek..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
oh ya ke.. klu kat sini kan drypers la yg paling murah berbanding yg lain