N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Apr 2009

Mirul & Pancing

Salam Semua..
Wah...manyak syokkk.. hari ni dah hari Jumaat.. sok dah tak keja.. minggu aku cuti. He..heh..heh.. baru keja dua hari.. cuti lagi. Kejap je kan. Dah nak weekend lagi. Hari ni nak story mory pasal budak bulat Mirul plak.. emmm.. saja kan.. buat story mory dia time hari Jumaat ni.. pada sesapa yg windu2 kat budak bulat tu.. blh ler lepas kan windu2 tu kat gambo2 budak bulat ni. Actually ni gambo2 terbaru dia.. sejak dia potong rambut.. belum sempat nak snapkan gambo2 dia ni.. so kiranya gambo2 ni.. gambo2 yg terkini la ya.. kali ni aksi2 mirul ngan pancing mainan dia.. tak lama pun jangka hayat pancing tu.. habis dah patah semua.. dikerjakan dik budak bulat tu.. mula2 dpt je.. kemain excited.. pas tu.. habis dia campak tepi.. jom layan kan aksi2 dia tu..

hah tu antara gelagat2 dia ngan batang pancing yg dah patah tu... (sila abaikan bilik aku yg macam tongkang pecah tu.. )

macam2 rupa kan.. ada yg macam nak nangis.. ada yg macam suka sesangat.. ada yg macam tak puas hati.. heh..heh..heh.. aku yg ambil gambo dia ni pun nak tergelak tgk gelagat dia.. masa kejadian ni.. aku suruh dia tido.. tapi dia sibuk ngan batang pancing tu.. katanya ' ancing..ma.. apat ikan..' (pancing ma.. dapat ikan..) bila kita tanya dpt ikan apa.. dia blh jawab.. 'ikan li..ikan..uan..' (ikan keli..keli haruan..) heh..heh..heh.. tau plak nama ikan tu.. ni mesti kes selalu tgk ayah dia, sepupu dia mancing kat pt depan umah tu.. kat situ memang byk ikan keli..haruan ni.. tu la gelagat dia malam tadi. Sekarang ni mirul semakin bijak.. ada je perkataan baru yg dia sebut setiap hari.. klu duk bercerita tu.. dah macam org besar. Kadang2 aku iya kan je.. apa yg dia cakap.. walaupun tak faham.. memang lawak. Klu nak tido tu,.. memang sibuk nak bercerita apa saja yg dia nak cerita.. seronok plak aku dgr klu dia duk citer ngan ayah dia.. tu la gelagat budak yg nak masuk 2 thn bulan ni. Alhamdulilah sesangat ngan perkembangan dia. Mirul memang cepat faham dan belajar apa yg diajar. Syukur la ngan perkembangan dia yg serba cepat tu.. semoga menjadi anak yg baik dan bijak pandai hendaknya. Insyallah.



20 ulasan:

~~ciklinn~~ berkata...

hihhihihih akak suka tgok tgn bambam dier tu..comel jer pegang pancing tu

eh2 baru perasn kita nak dpt hadiah ker? huhhuuhu bestnyerr

nenekrock berkata...

ye lal kiutt
sukaaaa best kalo lok mirul ni
hiks
=D

bagus akk ajar dia mancing
leh terapkn nilai kesabaran
kat dia dr kecik cmni

jgn dia throw pncing
xmo guna lagik suda
hrow kek laut xpa jg dpt ikn
haks

Ena berkata...

cute..
sronokkan anak kiter makin membesar pastu pandai plak tu..
anak2 zaman skang pangai ngalahkan mak nenek terutama tang bercakap tu ekekeke

De' Sal berkata...

bam-bam sungguh si mirul nih, geram nengok.Acik nak beli ikan keli bleh...

Mamamanja berkata...

anak MM yg pompuan tu pun penah ada gak pancing camtu. sama gak.. x lama hayatnya huhu

kuIna Jentayutiara berkata...

bwk la g memncing kat kolam yg real...


ank2 sy sgt cermt menjga barang mainan... smpai x ada tmpt nk simpn.. benda yg digigit masa nk tumbuh gusi dulu pun smpai skrng masih elok disimpnnya...

neezareef berkata...

nk pancing ikan air tawar je ha..x mo ikan laut

JIVEBUMZ berkata...

sonok akak tengok anak akak membesar yer.. erm saya pon keje 2 ari je minggu nie kak... best kan kan sok dah coti rasa bahagia jer idup neh..

Tukang cerita berkata...

Anak saya main,....
2 hari jer dah patah....

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
heh..heh...heh.. bam bam kan.. eemmm yup.. tunggu je la ya

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
sabo kebendanya.. pancing tu smpi patah dah dikerjakan dik dia.. heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
ha'ah betul tu... klu bab cakap.. kalah mak nenek kan

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
eemmmm... tu la memang bam bam.. heh..heh..heh... mau brapa kilo

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
heh..heh..heh.. sepesen ngan budak bulat tu ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kuina Jentayutiara~
heh..heh..heh..klu bawa kolam yg real.. mau karang dia nak masuk dlm kolam2 skali..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
tak g laut.. pancing ikan air tawar pun jadi la

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
memang seronok tgk anak membesar dpn mata.. heh..heh..heh.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
sama la ngan mirul tu..

reen berkata...

ooo..mirul suka mncing ye...jom ikut acik g mncing kt mrsing ahad ni jom!!!he..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
uish..nak g mancing ke mersing yo