N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Apr 2009

Kronologi Kelahiran Mirul 2

Salam Semua..


Ni sambungan kronologi kelahiran mirul part 2..


Pagi Ahad tu..22/4/07.. aku diperiksa sekali lagi oleh misi yg bertugas.. katanya masa tu.. heart beep baby.. cam lemah skit.. wah, aku yg cepat panik ni.. bertambah2 panik lor.. makanya aku usap perut aku.. ckp kat baby kuatkan semangat.. jgn mengalah.. tak lama lagi kan nak keluar tgk muka ibu.. muka ayah.. jgn buat ibu takut ya.. pastu.. terus cam ada reaksi gitu cam dia faham kot.. sambil tendang2 perut aku.. terus blh dgr heart beep tu.. misi tu siap ckp.. bagus2.. dia suruh aku komunikasi ngan baby smpi doc dtg.. pagi tu.. aku sempat la jumpa cik abg sayang jap.. aku suruh dia blk dulu..bila aku tgk dia lesu je.. sebab aku kata kat dia.. aku blm nak bersalin lagi.. walaupun aku dah rasa sakit tu kerap gak ler.. so dia blk dulu.. sib baik ada mak aku kan.. makanya tak ler..aku takut sgt.. Pastu dlm kul 12 tghari tu.. doc check lagi.. kali ni bukaan dah 4cm gak ler.. tapi doc kata tak blh bersalin lagi..nak masukkan ubat utk kali ketiga.. aku dah mula nak meraung dah masa tu.. aku ckp.. aku taknak masuk ubat lagi.. aku dah rasa cam nak terberanak ni.. tapi blh plak dia kata.. air ketuban aku blm pecah.. cam ne nak bersalin.. wah.. aku marah kat doc tu.. mengatakan semalam yg melimpah ruah tu.. apa.. bukan air ketuban ke.. doc siap ckp ya ke kak.. dah pecah.. ya.. tapi napa takde dlm rekod akak ni. Aku dah mula bengang la.. doc tak puas hati.. dia siap check lagi..pastu dia kata.. ha'ah la kak.. akak dah pecah ketuban 24 hours.. ni budak blh kering ni.. sebab dah takde air.. dan..dan.. tu gak aku ke masuk labour room. Aku masa tu dah nangis gile2 dah.. apa la doc ni.. ada ke tak rekodkan masa mula2 check tu.. bengang dah aku. Dlm pada tu.. sempat lagi aku tipon cik abg sayang.. mengatakan aku dah nak bersalin.. sib baik dia pun dah nak gerak ke spital blk.. aku harap2 sgt dia berada kat sisi aku waktu aku nak bersalin tu.. ish.. sambung lagi lor..






ni gambo2 mirul masa dah pas dibotakkan oleh opahnya..ada byk lagi koleksi gambo2 Mirul masa baby... tak dan nak tempek











glitter-graphics.com

14 ulasan:

nenekrock berkata...

kak bestkan saat kita dlm kesusahan suami kita senantiasa berada disisi
=D so sweett

~~ciklinn~~ berkata...

aduhai apasal carelees itu doc...

suka tgok gamabr amirul lekat kertaas kat pale sbb sedu tu.. heheeh comell bangettt

Ena berkata...

uwaaaaaaaaaaaa
jaat la ko cute...
ske wat aku ternanti2 huhuhuhu

De' Sal berkata...

Saat nilah suami mesti berada disisi kan.....saat kritikal.

sheila berkata...

nurse yg amik details akak tu pun gabra gak kot..tu yg dia lupa nak letak pasal air ketuban dah pecah tu

reen berkata...

nympat lg gayut ea....kita ms ank sulung dulu,cik abng x balik pn snggup nuggu sharian...nurse suh balik tp dia x nak...tnggu smpai bby kluar...ms 2..kt hspital,kluang suami x leh masuk...skrng je boleh..sian kt cik abng...huhuhu...

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
memang dia la penguat semangat.. so sweet dan terharu tau

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
doc pelatih .. gitu la.. nyampah tau.. heh..heh..heh..masa tu umurnya baru seminggu kot

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
biar suspen skit.. :)

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
ha'ah betul tu kak

CuTeMiUt78 berkata...

~sheila~
bukan nurse tapi doc pelatih.. dia ala2 cam blur2 gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
harus la sempat.. masa tu, sebab sian sgt kat dia..lesu je tgk.. tu yg suruh dia blk dulu.. sekali bila dia blk..nak terberanak la plak

mummYaeesh berkata...

uols bersalin kat gov hospital ek??
mmg kes2 cmni slalu jd tau klu g hospital kerajaan ni..diornag endah tak endah jerk!menciii

tis is one of d reason weols ke private hospital!

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
ha'ah kat gov hospital.. tu la kan.. nyampah gitu la..