N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Apr 2009

Perkembangan Amirul seusia 2 Thn

Salam Semua..


Hari ni kan besday Mirul.. makanya n3 hari ni semua berkisar tentang mirul ya.. terima kasih yg buatkan n3 khas utk budak bulat tu.. insyallah akan aku tempekkan kat blog ni nnti.. n3 kali ni nak story mory pasal perkembangan Mirul sejak dah 2 thn ni.. sebelum tu.. jom layankan koleksi2 sebahagian gambo2 Mirul yg ada dlm simpanan pc aku...






segala aksi2 keletah mirul yg kebanyakkannnya telah aku publishkan kat blog cutemiut ni..
ada byk lagi koleksi2 gambo2 mirul tu.. tak dan la nak uploadkan semua.. cukup la ni semua.. utk tatapan korang..
perkembangan Amirul Hisham sekarang ni..
  • Berimaginasi kuat
  • dah pandai ambil air sembahyang sendri.. walaupun tak lengkap sepenuhnya
  • dah pandai memilih mana yg berkenan
  • skkkee mencoteng sambil mulut sibuk baca a,b,c walaupun terbalik2
  • pandai mengira..tapi bermula ngan 4,5,6,8,10
  • nak makan nasi mesti ngan kicap..(cam prebetssabu da..)
  • pandai minta klu nak makan.
  • pandai menceritakan blk satu2 situasi yg berlaku cth: cam dia jatuh ke... apa ke..
  • pandai dah nak ngaji sendri.. walaupun huruf yg di sebut tu.. tak berapa nak clear.
  • pandai nak solat gak.. siap mulut tu.. terkumat kamit.. kononnya baca surah2 dlm solat ler
  • pandai ajuk ckap org..
  • amat skkee tgk iklan..
  • mendengar kata.. klu org kata don't ke jgn ke... dia tak buat.. sambil kelip2kan mata tu..
  • tutur kata dia pun.. dah mcam org besar ni..
  • skkkee bercoloteh.. (ikut sapa plak ni..heh..heh..heh..)
  • semakin bertambah2 sihat.. (tak larat nak dukung dah..)
  • dah kenal warna..
  • dah tau bentuk mana bulat.. mana 4 segi..
  • daya ingatan yg amat tinggi.. cam cth.. klu lalu kat KFC mesti dia duk ingat pernah g situ.. sambil sebut FC.. pe adik amia..(KFC jumpa adik damia..anak masviona)
  • amat skkee dibawa naik moto.. tapi nak duk belakang.. takmo duk depan.. klu ada org kat belakang yg pegang dia la..
  • skkee buli ibu dia ni..
  • dah pandai nak pakai baju sendri.. walaupun kekadang terbalik
  • lagak dah macam org besar la..

hah.. tu dia.. klu aku nak list kan satu persatu.. memang byk yg amat.. apapun aku bahagia tgk perkembangan dia.. cik abg sayang pun ckp.. perkembangan Mirul amat ler cepat.. klu nak diikutkan ngan umur dia.. cam tak caya je.. dia blh melakukan semua tu.. alhamdulilah sesangat. Semoga Mirul menjadi anak yg soleh dan berguna bila besar nnti.. dan semoga menjadi anak yg pandai berdikari.. insyallah.




18 ulasan:

[-suziey-] berkata...

alhamdulillah dh pndai amik air smayang..ehheehe..comel btol..dr kecik mmg bulat:D

bile nk tambah sorang lagi?

babyluv_ayang berkata...

dik...baru akak mu ni boleh comment...tak tau kenapa tak leh bukak blog adik...anyway....happy besday 2 Mirul...insyallah jadik anak yg soleh kepada mama dan papa yek....tak beli kek ker...

Tink berkata...

happy besday 2 Mirul...insyallah jadik anak yg soleh ye sayang!

De' Sal berkata...

sonotkan, melihat perkembangan anak yang semakin membesar ni.didiklah anak dengan baik jaga perbuatan dan tutur kata kerana anak mudah mengikut apa yang kita buat.

reen berkata...

syukurlah...mirul mmbesar ngn bijak,sihat&kuat...pndai lak bdikari...lbh kurang ank2 saya..yg dh trbiasa kna tnggl...he...

Yan berkata...

ekekekke seronoknye tgk akak listkan perkembangan mirul nih..
yg tak menahan tu sebut no. tp start dgn 4... hahahahaha

Yan berkata...

kak berapa berat mirul skang??? abeh klu akak tak larat dukung... asben akak larat tak???
hehe klu dia tak demand nak berdukung okla.. klu dia hentak2 kaki.. berguling2 kat lantai sbb nak mintak kene dukung.. matilaaahhh! hahahaha

Ena berkata...

banyak gile gambo dak bolat ni...
rajin tol ko tepek ek cute...
moga pe yang diimpikan akan menjadi kenyataan AMIN

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh.. tambah yo.. emmm insyallah klu ada rezeki.. bertambah la.. buat masa ni.. biar mirul manja2 dulu

CuTeMiUt78 berkata...

~kak fara~
uish.. gitu ke kak.. napa ya akak tak blh buka.. beli gak kek utk mirul.. tapi yg sedang2 saja dulu..

CuTeMiUt78 berkata...

~tink~
mekacih tink, insyallah..

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
betul tu kak.. mekacih memberi nasihat yg berguna.. insyallah akan kita ikut

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
memang syukur alhamdulilah tgk perkembangan dia tu

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
heh..heh..heh.. gitu la..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
mirul sekarang dah 17 kg.. memang tak larat.. ayah dia pun tak berapa nak larat dukung dia.. kekadang je.. klu betul2 dia merengek2 baru dukung.. klu tak.. tak kose gitu..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
memang byk simpanan gambo2 budak bulat tu.. aku sukkee tgk.. tu semua meninggalkan kenangan.. sebab pas ni dia makin membesar.. saat mcm tu.. takkan berulang lagi..

mummYaeesh berkata...

wah..pandai nye la dak debab ni!

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
heh..heh..heh..