N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Apr 2009

Dataran BP & Tasik Y

Salam Semua..

Slamat pagi Isnin... eemmmm malas lor nak mula kan keja.. heh..heh..heh.. biasa la kan.. bila dah duk bersantai2 selama 2 hari kat umah.. makanya.. semangat utk mulakan keja tu.. amat le lemau kan.. so kena pulihkan semangat utk memulakan keja.. come on wake up..tepuk2 pipi bagi sedar dari tido.. heh..heh..heh..heh. So camne ngan aktiviti hujung minggu korang.. seronok ke.. ?? Aku takde plan kemana2 cuti2 minggu lepas ni.. just duk kat umah layankan budak bulat tu.. yg macam2 kerenah dia sekarang ni.. cuma mlm minggu tu.. kami ke dataran BP dan ke tmn permainan kat Tasik Y.. (memang tasik tu namanya tasik Y sebab mengikut cerita tasik tu memang berbentuk Y..betul kan neeza) Heh..heh..heh...teringat masa duk bercintan cintun ngan cik abg syg dulu.. kat sini ler tmpt dating..heh..heh..heh.. kali ni kami g ngan budak bulat plak.. so jom layan kan gambo2 yg sempat ler aku snapkan.. tu pun guna hp cik abg syg.. tak bawa kamera lor.. agak kelupaan plak..


hua...hua.. aksi2 budak bulat tu.. masa kat dataran BP dan tmn permainan Tasik Y

actually tujuan utama mlm tu.. nak ke Carrerfour.. ntah camne last minit cik abg syg tukar plan plak.. nak ke Dataran.. memandangkan cocer dah tak ujan kot.. makanya tak dan ler nak Carrerfour.. memang masa nak keluar rumah tu, ujan ler gak.. tapi sebab dah janji kan nak keluar jenjalan.. so teruskan gak ler planning tu.. heh..heh.....budak bulat tu amat ler suka kan, maklum ler blh berlari sesuka hati je.. dah dataran tu luaskan.. makanya lepas bebas je la dia..

see budak takmo duk diam.. asyik ler nak berjalan, berlari kesana sini.. aku angkut skali anak sedara cik abg tu.. yg duk serumah ngan kami.. dia memang suka nak ikut mana kami nak g.. nak beli minyak pun nak ikut gak..

dah penat.. berlari kesana sini.. hah.. pastu nampak plak belon tu kan.. dah nak plak.. anak sedara cik abg kemain lagi minta yg mahal ko.. 5 henngit tu...eemmmm layan kan je..

sib baik ler budak bulat ni.. nakkan belon yg ni je.. murah skit.. 2 henggit.. blh la kan..tapi bila blk berebut plak nak yg kakak punya..

pastu.. dah puas berlari.. kitaorng ke tasik Y plak.. masa smpi tu.. ada satu group tgh buat senaman tarian Poco -poco.. hah.. pernah dgr tak korang.. ala senaman yg ala2 tarian gitu.. ramai gak ler org kat tmn permainan tu.. seronok gak tgk diaorg buat senaman tu.. rasa cam nak ikut plak.. heh..heh..heh..


hah..hah..hah.. saya naik dinosour ni..gggrrrrrr...... budak bulat ni memang skkkee naik benda ni.. ala2 blh dienjut2 tu kan.. mainan lain dia tak berapa nak main..

sekali budak bulat tu.. suruh ibu naik sekali ngan dia.. oopppss org belum ready lagi.. ayah dah snap gambo...

sib baik ler ibu ko ni kecik nak oooiii... klu tak mau patah spring tu.. heh..heh..heh..heh..

hah tu ler aktiviti malam minggu tu.. hari ahad.. duk umah layan budak bulat tu.. aktiviti masak.. makan.. mengemas.. main ngan budak bulat.. tido.. tu je la.. hari pun ala2 redup je kan.. makanya aktiviti utk keluar rumah amat ler malas.. so tu la story mory aku utk aktiviti hari minggu.. pas ni kan.. nak buat keja dulu lor.. nnti kita sambung next n3 plak yo.. selamat bertugas...!!



18 ulasan:

atty's berkata...

beshnya mirul naik dinosour..ke mak dia yg lebih nie hehhehe

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

ok laah tu.. mak leh jadik 'anak2' semula...

cendawanintim berkata...

hepinyer mirul..

De' Sal berkata...

Amboi....mak yang lebih2 plak,bila lagi nak ambil kesempatan ,time camnilah kan....

sonot sangat mirul dapat bersiar2 ambil angin malam.

Tink berkata...

amboi mirul conok nye ngan mak2 die sekali ek hehe
eh baju mirul same jek ngan baju bang bad lah hik

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
heh..heh..heh.. tu la mak plak yg terover..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama Qaypo~
heh..heh..heh.. mak plak jd budak2

CuTeMiUt78 berkata...

~cendawanintim~
heh..heh..heh.. memang dia skkkee klu dpt jenjalan

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
ha'ah tu la.. mak plak yg terover kan.. jenjalan mlm ni tak panas sgt.. sejuk dan mendamaikan..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~tink~
waktu utk bergembira kan.. oh sama ya

masviona berkata...

nih mirul ke mak dia yg terlebih happy nih...hiksss

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
heh..heh..heh.. mak yg terover excited.. maklum ler.. dolu2 tak de mainan cam sekarang ni kan

reen berkata...

pnah g skali..je tasik Y ni..tp lama da...klu siang lg cantik pmandangnny...sis..kt blah kanan jalan ngala ke spital BP pn ad gk taman yg ad replika dinosour ni...sis pn leh naik gak..lg beso dr sis...wakakaka...

neezareef berkata...

wah ko dulu dating kt tasek Y ke..seb x kena cekup..wakakakaka

Mamamanja berkata...

kemain lagi mirul nek dinasour

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
memang kan klu siang cantik la.. tapi sekarang ni bertambah2 cantik tau.. tak kira siang ke mlm..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
aku dating tak mcm org lain dating..heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
tu la over excited