N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Apr 2009

Beskal...!!

Salam Semua..

Hari ni nak story mory pasal budak bulat Mirul tu ngan beskal anak sedara cik abg syg..dia punya eksen...cam ya..ya.. o..oo. je.. pandai nak bawa.. paling2 pun dia suruh kita tolak beskal tu..dan kononnya dia yg kayuh lor... tapi kami duk ajar gak dia kayuh beskal tu..saja aku lepaskan dia kayuh sendri.. mula2 cam tak blh.. tapi ngan sedaya upaya dia cuba gak... gerak skit2 la.. mungkin klu selalu naik lama2 pandai la kot.. heh..heh..heh.. citer pasal besal kan.. korang ingat tak ngan beskal kecik roda tiga yg selalu dia duk main tu.. sekarang ni beskal tu dah patah dan tak blh di buat main.. dah jadi ala2 besi buruk kat belakang umah.. tu yg dia sibuk plak ngan beskal kakak sepupu dia ni.. korang tgk kan je la aski2 budak bulat tu..

ecceehh..cceehh.. dgn sedaya upaya gak dia cuba utk mengayuh beskal tu...

heh..heh.heh.. muka budak tak puas hati sebab beskal takmo jln dan gak tak de sapa nak tolak beskal tu.. hua..hua..hua..korang nampak tak bola takraw tu tersangkut kat brek beskal tu..

heh..heh..heh.. kata mirul kan.. bola takraw tu kononnya bawa air bekal .. gantung kat situ.. smpi cam tu skali tau imaginasi dia...ntah mana dia dpt idea tu.. dia tak kasi tau klu kita kata takyah gantung kat situ..

hah tu... posing skit.. utk tatapan semua..

heh..heh..heh... tu la kejadian mlm tadi..bila melayan dia main.. macam2 lagi imaginasi dia yg kita sendri pun tak terfikir.. macam2 yg dia sibuk nak ceritakan.. mulutnya sekarang ni.. dah macam mak nenek.. asyik la duk pot..pet..pot..pet.. tapi seronok dgr dia bercerita.. lagi satu dia skkeee ikut apa yg kita cakap.. kadang2 tu.. benda yg dah lama kita tak cakap.. tetiba terpacul je kat mulut dia.. perkembangan dia memang cepat gak ler.. percakapan Mirul tak la berapa pelat.. dan senang gak nak faham apa yg dia cakap.. apa pun mudah2an semakin membesar semakin bijak la hendaknya..



24 ulasan:

mummy Darin berkata...

Darin pun suka nak naik basikal besar.. hari tu sampai tertinggeng basikal tu ke depan... ha..ha..

reen berkata...

ada tokoh jadi ahli sukan ni...makin slim le mirul nt...:D

De' Sal berkata...

Ha ha..naik beskal pun bawa bola gak ker.....kelakorlah miyul ni.

diniedinar berkata...

basikal jenis tu mmg berat sikit kot. aritu beli utk my doter slps basikal lama patah riuk.. memula je excited.. dia kata susah nak bawak laju basikal tu. penat!

tgk aksi sibulat..comey!!(especially tang pipi)

Ma_sUyinFiqah berkata...

hehehe sama lah cam Kak Nurin dia. Imaginasi kuat. Itu yg sampai ikan pun anggap adik.

Tink berkata...

mulat nye ppipi mu mirul.
geram acik tengok!!!!

alina berkata...

mulattttttttttttt tul pipi.

su berkata...

musti mirul mintak beskal baru pas ni kan...hehehe

[-suziey-] berkata...

hahah..lawak la mirul nih...sian dia..xde org nk tolak eh..ekeke:D

Tukang cerita berkata...

Lama2 nanti, pandailah dia kayuh beskal tuh...
anak sy mula2 dulu pun cenggitu gak...
sekarang ni, dah laju skit....

atie berkata...

clever boy...mintak mummy belikan tuk hadiah bestday ye mirul....hihi

Ena berkata...

kena beli beskal baru la sempena besday dia nnt cute hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy darin~
emmm.. tu la.. berangan tu.. nak naik beskal besar

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
wakakaka.. insyallah mana tau kan satu hari nnti bakal mengharumkan nama negara diarena sukan

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
tu la.. kononnya bawa air bekal..katanya

CuTeMiUt78 berkata...

~diniedinar~
memang pun.. heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~
budak2 sekarang ni.. kemain lagi kan

CuTeMiUt78 berkata...

~tink~
cam mirul kata.. mau gigit sy punya pipi ke..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~alina~
heh..heh...heh

CuTeMiUt78 berkata...

~su~
heh..heh..heh... takde maknanya.. klu blm pandai kayuh kan

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh..heh... tak kose nak menolak bagai

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
emmmm tgkkan gaya dia ni.. memang cepat belajar

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~
tak pandai nak kayuh lagi camne..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
heh..heh..heh..