N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Sep 2009

Salam Selasa

Salam Semua..

Wah.. slamat hari Selasa
dan selamat memulakan tugas..
hari ni dah 11 hari semua umat Islam berpuasa...
setakat ni alhamdulilah aku masih dapat menjalani ibadah puasa..
sebelum aku memulakan bicara seperti biasa..
jom renungkan doa untuk hari ke 9 ; 10 dan 11 ramadhan




Doa Hari – 9
Yaa Allah! Sediakanlah Untuk Ku Sebagian Dari Rahmat-Mu Yang Luas,Dan Berikanlah Aku Petunjuk Kepada Ajaran-Ajaran-Mu Yang Terang, DanBimbinglah Aku Menuju Kepada Kerelaan-Mu Yang Penuh Dengan Kecintaan-Mu, Wahai Harapan Orang-Orang Yang Rindu.



Doa Hari – 10
Yaa Allah! Jadikanlah Aku Diantara Orang-Orang Yang BertawakkalKepada-Mu, Dan Jadikanlah Aku Diantara Orang- Orang Yang MenangDisisi-Mu, Dan Jadikanlah Aku Diantara Orang-Orang Yang Dekat Kepada-Mu Dengan Ihsan-Mu, Wahai Tujuan Orang-Orang Yang Memohon.


Doa Hari – 11
Yaa Allah! Tanamkanlah Dalam Diriku Kecintaan Kepada Perbuatan Baik,Dan Tanamkanlah Dalam Diriku Kebencian Terhadap Kemaksiatan DanKefasikan. Jauhkanlah Dariku Kemurkaan-Mu Dan Api Neraka DenganPertolongan-Mu, Wahai Penolong Orang-Orang Yang Meminta Pertolongan.
****************************************


eemm... rasa belum terlambat untuk aku mengucapkan..
selamat hari MERDEKA yg ke -52 thn...
so camne ngan aktiviti coti2 korang..
mesti penuh ngan aktiviti bersama keluarga kan..
maklum aaarr 3 hari bercoti2 gitu..
sama je la ngan aku.. memang ada gak aktiviti bersama keluarga..
seronok plak bila dah duk umah lama2..
jadi mood untuk kerja tu.. belum lagi sampai untuk setakat ni..
tapi pagi tadi masa aku masuk office.. dah tersedia keja yg menanti untuk di submit..
dlm pada takde mood tu.. kena la buat gak.. heh..heh..heh..
okies la korang.. meh aku nak story mory aktiviti kami masa coti2 tu..
(aktiviti melepak dirumah sajork.. )
Hari Sabtu.. takde la apa2 planning bagai..lagipun cik abg aku kena keja..
so pagi2 tu.. harus la aktiviti ke pasar mencari lauk utk dimasak nanti..
pastu blk dari pasar.. duk melayan budak Mirul tu main bagai..
sampai terlena.. ngan aku2 skali terlena smpi la kat kul 4.. baru la start ativiti utk memasak plak..
menu utk hari Sabtu adalah Sup cendawan bebola + ikan goreng + tumis sayur kobis +air teh panas + air strawberry (permintaan budak2 yg berpuasa)
pastu bila dah siap masak.. operasi memborong air2 plak.. kat pt. raja ni ada satu tempat yg memang air2nya kira best la.. ada macam2 perisa air.. nak air apa semua ada.. pastu murah plak tu.. beli 4 percuma 1.. puasa2 ni.. umah aku memang over ngan segala jenis air ok..org ni nak air tu.. org yg tu nak air yg ni.. masing2 nak ikut tekak masing2..gitu la kaedahnya..
Hari Ahad plak.. pagi takde apa aktiviti yg menarik..
cam biasa2 gak.. duk kemas2 umah.. main2 ngan budak Mirul tu.. smpi terlelap..
pastu petang cik abg aku kata tak yah masak.. dia ajak buka puasa kat umah kakak dia kat Felda Moakil.. wah.. pucuk dicita ulam mendatang la kan.. makanya berdesup kami anak beranak bersiap2.. dan dlm kul 5 ptg tu.. gerak ke umah kakak ipar aku kat Moakil tu..
aku hangkut skali anak2 sedara yg ada kat umah tu.. :D
dlm kul 10 mlm baru kami blk kerumah..ingat nak la tgk2 kot ada org main bunga api ke apa kan..ate mlm 31 Ogos...tapi tak dan nya,...si budak Mirul dari dlm keta dah dibuai mimpi.. makanya terus blk kerumah la. Pas dah hantar kami blk.. cik abg aku keluar blk.. eemm biasa la tu..mlm2 Merdeka cam ni.. harus la berkumpul ngan kengkawan dia..
Hari Isnin 31 Ogos tu.. pun tak de la aktiviti yg menarik.. just duk lepak2 kat umah dan bawa Mirul g pusing2 Pt. Raja je.. boring gak.. coti2.. duk umah je kan..
tapi disebabkan panas yg amat.. eemmm tak lama pun duk pusing2.. pastu blk umah.. masing2 melepak je la.. sampai terlena lagi.. dan aktiviti petang cam biasa harus la masak memasak kan..
so menu utk hari Isnin adalah Ikan caru masak sambal + tumis kacang panjang + tempe goreng bersalut tepung + pecal + air cincau + air kopi dan teh. Dan kuih muih yg di sambar kat PARAM lor.. (gambo2 tak de la aku ambil pun.. bulan2 pose ni.. cepat terliur kan.. )
tu je la pun aktiviti aku.. walaupun tak la menarik mana pun.. tapi bagi aku puas sesangat sebab dapat duk bersantai2 lama2 kat umah... :D
okies la korang.. tu je la story mory aku...
pas ni aku nak publishkan award2 khas utk rakan2 blogger.... tunnggguuu k !!
jom buat duit raya.... pulangan pastinya berganda

http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277


9 ulasan:

J@J@ / Bini The Rock berkata...

aku dari pagi sahur td smpi ni nak loading gambar tak dpt2 la rina...
hangin 1 badan betol guwe!!

kakak ipar kat felda Moakil?? moakil berapa? makcik aku moakil 4....

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Rina....
ajar aku nak buat sticky mode....
ko taipkan kat komen aku ekkk...

thanks!

zura@iwan berkata...

Salam kak rina...slm selasa...

moga hari ni kite ceria stiasa

reen berkata...

mmm..tringin nk g bazar pt raja lg..huhuhuhu..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
emmm tenet cam ada prob je la.. aku punya ni pun sengal je..
kakak ipar aku kat moakil 4 gak..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
aku dah taipkan kat komen ko camne nak buat

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
salam zura.. eemmm ceria2 selalu

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
akak ni reen, klu blh malas nak g.. manusia penuh padat gitu.. :D

miemiey berkata...

best kan cuti..mimi sempt blik kg n shopping raya..n sambut birthday anak.....happy sgt2